NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

WHAT’S ON: Φεβρουάριος

Μυστήριο 59 U(R)TOPIAS Ακαδημία Χορογραφίας 
Παρασκευή 2 έως Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου
X – BOWLING ART CENTER

Έξι δημιουργικά εργαστήρια από διακεκριμένους μέντορες από την Ελλάδα και το εξωτερικό πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 2ου Intensive Week του προγράμματος Μυστήριο 59 U(R)TOPIAS Ακαδημία Χορογραφίας. Οι προσκεκλημένοι μέντορες είναι ο Roberto Fratini Serafide (δραματουργός), η Βασιλική Σύρμα (ενδυματολόγος), η Χριστιάνα Γαλανοπούλου (ιστορικός τέχνης και καλλιτεχνική διευθύντρια του MIRFestival), η Τζένη Αργυρίου (χορογράφος), η Νάντια Αργυροπούλου (επιμελήτρια) και ο Μιχαήλ Μαρμαρινός (σκηνοθέτης και γενικός καλλιτεχνικός διευθυντής της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης). Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Μυστήριο 68 ΣΤΑΛΚΕΡ
3, 4, 10 & 11 Φεβρουαρίου
Δημόσιος χώρος

Το Μυστήριο 68 ΣΤΑΛΚΕΡ, οι περιπατητικές διαδρομές και τα παιχνίδια πόλης της 2023 Ελευσίς σε συνεργασία με την ομάδα πeripatos, που συνδημιουργήθηκαν με την τοπική κοινωνία της Ελευσίνας, μας προσκαλούν να διασχίσουμε μαζί, για τέσσερις τελευταίες φορές, τους δρόμους της Ελευσίνας, να ανακαλύψουμε τις ιστορίες της και να δημιουργήσουμε κοινές εμπειρίες πολιτισμού και δημιουργικής έκφρασης. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Νύμφες
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου
Παραλιακό μέτωπο

Οι Νύμφες, έναν χρόνο ακριβώς μετά το Μυστήριο 0 Μυστήρια Μετάβασης – Τελετή Έναρξης, εμφανίζονται αναπάντεχα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Παράλληλα, εκπαιδευτικά πλοιάρια του Ναυταθλητικού Ομίλου Ελευσίνας αναζητούν τη μυθική οντότητα στον βυθό του Ελευσινιακού κόλπου. Μία σύντομη performance – αφιέρωμα στη Φεύγουσα Κόρη, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12.00 έως τις 16.00, σε κινησιολογική επιμέλεια του Κωνσταντίνου Ρήγου και ενδυματολογική της Όλγας Καραβερβέρη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μυστήριο 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας – IN SITU
Τρίτη 6 Φεβρουαρίου
Σινέ Ελευσίς

Το Μυστήριο 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας – IN SITU, το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θεσπίστηκε από την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, ολοκληρώνει τον πρώτο χρόνο της επιτυχημένης λειτουργίας του. Στο πλαίσιο αυτό,  την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Σινέ Ελευσίς η Τελετή Απονομής Πιστοποιητικών Επιμόρφωσης & Παρακολούθησης στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες του προγράμματος. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πόλη – Πολιτισμός – Παρακαταθήκη
Παρασκευή 9 & 16, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου
Παλαιό Δημαρχείο 

Μια σειρά συζητήσεων σχετικά με τη δυναμική εξέλιξη της πολιτιστικής ζωής της πόλης, την ενεργοποίηση ομάδων της κοινότητας σε επιμέρους κατευθύνσεις τέχνης και έρευνας, και τις δυνατότητες αξιοποίησης των διαφόρων κατηγοριών παρακαταθήκης που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της εξέλιξης της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.


Μία μέρα στην Ελευσίνα αφιερωμένη στις εικαστικές τέχνες!
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου
ΙΡΙΣ | Παλαιό Ελαιουργείο | Πολιτιστικό Κέντρο Λ.Κανελλόπουλος 

Το κοινό θα έχει για τελευταία φορά την ευκαιρία να περιηγηθεί στις εικαστικές εκθέσεις Μυστήριο 111 Ο πήλινος στρατός της Ελευσίνας του Juan Esteban Sandoval, Μυστήριο 151 A Rave Down Below σε επιμέλεια Πάνου Γιαννικόπουλου, Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης της Στεφανίας Στρούζα και Μυστήριο 8 Με το βλέμμα στην Ιαπωνία του Αντώνη Θεοδωρίδη. Οι τέσσερις εκθέσεις θα είναι ανοιχτές από τις 13.00 έως τις 20.00, ενώ, κατά τη διάρκεια της μέρας, οι δημιουργοί των έργων -διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό- θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα συνομιλούν με το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας
Τρίτη 13 Φεβρουαρίου
Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου, ο Διαδικτυακός Ραδιοφωνικός Σταθμός της πόλης, Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση, εκπέμποντας ζωντανά από τη βάση του, τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, με ένα πλούσιο πρόγραμμα με ζωντανές εκπομπές, ειδήσεις, μουσική, αναγνώσεις, αφιερώσεις αλλά και…πειραματισμούς. Επιπλέον, με ξεχωριστούς καλεσμένους από τον χώρο του ραδιοφώνου, η δημιουργική ομάδα, όλοι κάτοικοι από την Ελευσίνα και την ευρύτερη περιοχή, θα μεταφέρουν εμπειρίες, σκέψεις και ιστορίες σχετικά με την ενασχόλησή τους με το αγαπημένο αυτό μέσο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Φεβρουαρίου
Μυστήριο 107 ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ
Σινέ Ελευσίς

Το Μυστήριο 107 Περσεφόνη, ένα ταξίδι στα σύνορα της σύγχρονης όπερας, της cinematic opera και του θεάτρου σε μουσική σύνθεση του Δημήτρη Μαραγκόπουλου και σύλληψη, λιμπρέτο και σκηνοθεσία της Έλλης Παπακωνσταντίνου, μετά τη sold out πρεμιέρα της στο Μέγαρο Μουσικής, έρχεται στο Σινέ Ελευσίς για δυο μοναδικές παραστάσεις. Η προπώληση θα ξεκινήσει την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου εδώ.

Μυστήριο 112 Το Θέατρο της Ενέργειας ή Περί Φιλίας
Έως την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου
ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ

Έως την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου συνεχίζεται το Μυστήριο 112: Το Θέατρο της Ενέργειας ή Περί Φιλίας, το έργο της διακεκριμένης εικαστικού Μαρίας Παπαδημητρίου. Μια σειρά ανοιχτών καλλιτεχνικών εργαστηρίων μυθοπλαστικής για –και με– τους κατοίκους της Ελευσίνας. Στον χώρο της ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗΣ, οι μικροί και μεγάλοι συμμετέχοντες αποκτούν γνώσεις, εμπειρίες, δεξιότητες και ευαισθητοποιούνται για τις ευρείες επιλογές πρακτικών και τεχνικών που σχετίζονται με την παραγωγή έργων τέχνης. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Προβολές
Σινέ Ελευσίς
Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα

Ο χώρος πολιτισμού Σινέ Ελευσίς, μετά την πρώτη ενεργοποίησή του στο πλαίσιο της δράσης Μυστήριο 1 Λήξη – Έναρξη, μια Τελετή και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ In Situ Realities, φιλοξενεί ένα πρόγραμμα προβολών ντοκιμαντέρ παραγωγής της 2023 Ελευσίς και άλλες ταινίες/ έργα κινηματογράφου. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes