Μυστήριο 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας – IN SITU I Τελετή Απονομής Πιστοποιητικών


Μυστήριο 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας - IN SITU I Τελετή Απονομής Πιστοποιητικών

Το Μυστήριο 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας – IN SITU, το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θεσπίστηκε από την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, ολοκληρώνει τον πρώτο χρόνο της επιτυχημένης λειτουργίας του.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Σινέ Ελευσίς η Τελετή Απονομής Πιστοποιητικών Επιμόρφωσης & Παρακολούθησης στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες του προγράμματος.

Στόχος της εκπαιδευτικής δράσης Μυστήριο 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας – IN SITU είναι η καλλιέργεια της ελεύθερης σκέψης και η παροχή επιστημονικής γνώσης υψηλού επιπέδου σε όλες και όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας και μορφωτικού επιπέδου. Μια ξεχωριστή μαθησιακή εμπειρία πάνω σε δύο σημαντικούς για την Ελευσίνα τομείς, «Περιβάλλον και Υγεία» και «Πολιτισμός – Πολιτιστική Πολιτική».

Τον περασμένο Νοέμβριο οι συμμετέχοντες/ουσες παρουσίασαν τις εργασίες, που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο των δύο εξαμήνων του προγράμματος: Η Ελευσίνα μέσα από τη δική τους ματιά, όπως την βίωσαν μέσα από τα μαθήματα – μέρος των οποίων πραγματοποιήθηκαν In Situ, σε κατάλληλους για την κάθε μαθησιακή ενότητα χώρους, τόσο της Ελευσίνας όσο και της γύρω περιοχής.

Στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα επιμόρφωσης θα απονεμηθεί πιστοποιημένο από το ΚΕ.ΒΙ.ΔΙΜ του Πανεπιστημίου Πατρών Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης. Όλοι οι σπουδαστές και όλες οι σπουδάστριες, που παρακολούθησαν το πρόγραμμα ως ακροατές και ακροάτριες, θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Πρόγραμμα

18.00-18.30: Προσέλευση

18.30 – 18.40: Παιδική Χορωδία 10ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας.
Επιμέλεια – Διεύθυνση: Δημήτρης Ανδρώνης

18.40-19.00: Παρεμβάσεις
Μιχαήλ Μαρμαρινός, Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Απόστολος Βαναταράκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Ε.Υ. ΕΠΕ – IN SITU

19.00-19.15: Ιχνηλατήσεις στο Μυστήριο 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας – IN SITU
Αθηνά Μαυρίδου, αφ. Καθηγήτρια ΠΑΔΑ

19.15-19.30: Μετακινήσεις φυτών στ’ αχνάρια ανθρώπων
Σοφία Ριζοπούλου, Ομοτ. Καθηγήτρια ΕΚΠΑ

19.30 – 19.45: Σπουδαστές/σπουδάστριες μιλούν για την εμπειρία τους στο ΕΠΕ – IN SITU

19.45 – 20.30: Απονομή Πιστοποιητικών Επιμόρφωσης.

20.30: Κοκτέιλ

Θεματικός Άξονας

Εργασία

Ο θεματικός άξονας Εργασία του καλλιτεχνικού προγράμματος διερευνά το παρελθόν και το μέλλον της εργασίας, τις κοινές ευρωπαϊκές προκλήσεις της επισφάλειας και την καλλιέργεια ενός μοντέλου σύγχρονης, βιώσιμης οικονομίας, με χαρακτηριστικό την πρωτοποριακή διασύνδεση της τέχνης με τομείς όπως η βιομηχανία, η επιστήμη, η τεχνολογία και η κοινωνική καινοτομία. Προσεγγίζεται έτσι και ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, η βιομηχανία, η οποία έχει αποτελέσει την αναπτυξιακή βάση της Ευρώπης τους τελευταίους αιώνες. Δημιουργεί συνέργειες ανάμεσα σε καλλιτέχνες και επιχειρήσεις διάφορων κλάδων, ανάμεσα σε καλλιτέχνες και επιστήμονες, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Το μέλλον ξεκινάει εδώ», «Culture My Profession/Culture My Hobby», «Κέντρο Ανάπτυξης Ικανοτήτων και Εφαρμοσμένης Καινοτομίας».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes