Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας – Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου


Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας - Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

Το κοινοτικό διαδικτυακό ραδιόφωνο της Ελευσίνας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου σε μια ανοιχτή εκδήλωση με ζωντανές εκπομπές, μουσική, Dj sets, πειραματισμούς και ξεχωριστούς καλεσμένους από τον χώρο του ραδιοφώνου.

Πληροφορίες:

Ανοιχτή εκδήλωση

με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου | Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ι 19:00

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου, ο κοινοτικός διαδικτυακός Ραδιοφωνικός Σταθμός Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας, διοργανώνει την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου ανοιχτή εκδήλωση, εκπέμποντας ζωντανά από τη βάση του, τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, περιλαμβάνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα με ζωντανές εκπομπές, ειδήσεις, μουσική, αναγνώσεις, αφιερώσεις αλλά και… πειραματισμούς. Επιπλέον, η δημιουργική ομάδα, όλοι κάτοικοι από την Ελευσίνα και την ευρύτερη περιοχή, μαζί με ξεχωριστούς καλεσμένους από τον χώρο του ραδιοφώνου, θα μεταφέρουν εμπειρίες, σκέψεις και ιστορίες σχετικά με την ενασχόλησή τους με το αγαπημένο αυτό μέσο.

Από τις 19:00 μέχρι τις 21:00 το Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας θα εκπέμπει ζωντανά μέσω του κοινοτικού ραδιοφωνικού σταθμού voicesofelefsina.eu, με τα μέλη της ομάδας να μοιράζονται το μικρόφωνο με εκλεκτούς καλεσμένους από τον χώρο του ραδιοφώνου. Ο σταθμός θα είναι ανοιχτός να υποδεχτεί ακροατές και κατοίκους της Ελευσίνας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του σταθμού, να ανταλλάξουν σκέψεις και ιδέες για το εγχείρημα, καθώς και να συνομιλήσουν τα μέλη που συνθέτουν την ομάδα του ραδιοφώνου. 

Την εκδήλωση θα ακολουθήσει party στην αυλή του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού με μουσικές επιλογές από Djs της Ελευσίνας και της γύρω περιοχής. 

Λίγα λόγια για το Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας

Ο διαδικτυακός κοινοτικός ραδιοφωνικός σταθμός Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας βρίσκεται στον «αέρα» εδώ και μερικούς μήνες, εκπέμποντας ζωντανά ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ζωντανές εκπομπές, ειδήσεις, μουσική, αναγνώσεις, αφιερώσεις αλλά και πειραματισμούς. Ο σταθμός αποτελεί τον καρπό μιας σειράς δράσεων και εργαστηρίων σε διοργάνωση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, υπό την επιμέλεια της ομάδας του καλλιτεχνικού χώρου Zoetrope Athens, σε συνεργασία με τον Βερολινέζο καλλιτέχνη Karl Heinz Jeron. Η δημιουργική ομάδα αποτελείται ήδη από 15 συμμετέχοντες/ουσες, κατοίκους της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών, που συνθέτουν ήδη μια πλούσια, ζωντανή ραδιοφωνική κοινότητα. 

Όσοι/ες επιθυμούν να γίνουν μέλη της ομάδας, λαμβάνοντας μέρος με πολλούς και δημιουργικούς τρόπους στο μοναδικό κοινοτικό ραδιόφωνο της πόλης, μπορούν να απευθύνονται στην ομάδα μέσω του e-mail voicesofelefsina@2023eleusis.eu.

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 

Η UNESCO προέκρινε την 13η Φεβρουαρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, κατά την οποία το 1946 πρωτολειτούργησε το ραδιόφωνο του ΟΗΕ. Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου είναι ο εορτασμός του ραδιοφώνου ως Μέσου Μαζικής Επικοινωνίας, η βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των ραδιοφωνικών οργανισμών και η ενθάρρυνση των μεγάλων διεθνών δικτύων, όσο και των τοπικών ραδιοφώνων, να προωθήσουν την πρόσβαση στην πληροφόρηση και την ελευθερία της έκφρασης στα ερτζιανά.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME


Μυστήριο 137 Μετάβαση προς την επαγγελματική αλληλεγγύη

Μια σειρά συζητήσεων, εργαστηρίων και εκδηλώσεων διοργανώνει από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου η 2023 Ελευσίς, σε συνεργασία με το δίκτυο Culture for Change, για το μέλλον και την ανάπτυξη των συλλογικών πρωτοβουλιών των επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου.


Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου

Από την 1η Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Σινέ Ελευσίς το Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου, τρία θεματικά τριήμερα προβολών ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα, την πόλη, αλλά και σύγχρονους προβληματισμούς γύρω από καίρια και διαχρονικά ζητήματα. Πάντα με μια κρυφή φιλοδοξία να μετατραπεί η Ελευσίνα σε τοπόσημο μιας ξεχωριστής κινηματογραφικής εμπειρίας.


Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator - Αφηγηματική Αρχαιολογία

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης διοργανώνει για πρώτη φορά στις 29 και 30 Μαρτίου, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, συνέδριο με τίτλο “Αρχαιολογία και Αφηγηματικότητα” | Eπιτέλεση Αρχαιολογικών χώρων και ανασκαφή ανθρώπινων εμπειριών. Η διήμερη αυτή συνάντηση διεξάγεται στο πλαίσιο της σύνθετης δράσης τέχνης Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator – Αφηγηματική Αρχαιολογία, με κύριο στόχο την ενθάρρυνση του διεπιστημονικού διαλόγου ανάμεσα στους τομείς των Τεχνών και της Αρχαιολογίας.


Πιλοτικές Πόλεις / Pilot Cities

Οι κάτοικοι της Ελευσίνας χαρτογραφούν τη θέση του πολιτισμού στην πόλη τους σήμερα
και διαμορφώνουν τις προτεραιότητες του αύριο.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes