NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

WHAT’S ON | ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Η Ελευσίνα υποδέχεται τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού με μία σειρά εκδηλώσεων και πολύτιμων συνεργασιών!

Η αρχή γίνεται στις 2 Αυγούστου με τα Ιερά Τραγούδια, αυτή τη φορά στη Μαγούλα, συστήνοντας τις παραδόσεις και τους χορούς του καλοκαιριού, σε επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα και με τη συμμετοχή σημαντικών μουσικών του παραδοσιακού τραγουδιού. Στο τέλος Αυγούστου, και σε συνδιοργάνωση με το Φεστιβάλ Αισχύλεια, λαμβάνει χώρα ένα σύνολο δράσεων και εκδηλώσεων που φέρνει για πρώτη φορά τον ετήσιο πολιτιστικό αυτό θεσμό της Ελευσίνας “εκτός ορίων”. Η ειδική αυτή έκδοση του Φεστιβάλ φέτος απλώνεται σε όλη την πόλη, ξεκινώντας στις 27 Αυγούστου, στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας με τη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και του Μανώλη Μητσιά. Τη βραδιά ανοίγει ο Ελευσίνιος Αιμίλιος Μπάρτζης μαζί με την Μαργαρίτα Κολάση, σε ένα ρεσιτάλ με βιολί και πιάνο, σε επιλογή της 2023 Ελευσίς. Στο ίδιο πλαίσιο, στις 30 & 31 Αυγούστου, η Αργυρώ Χιώτη σκηνοθετεί στη Βλύχα μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση σε κείμενο του Ευθύμη Φιλίππου. Ερμηνεύουν η Αγγελική Παπούλια και The Boy.

Ακόμη μην χάσετε τον Αύγουστο τη δράση Αμολή (27/08), με την υποστήριξη του Δήμου Ασπροπύργου, για τη σπουδαιότητα της αγροτικής καλλιέργειας στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο. Παράλληλα, συνεχίζεται η μεγάλη εικαστική έκθεση Ελευσίνα Μon Amour σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου, με τη συμμετοχή 16 διεθνών εικαστικών, ενώ κάτοικοι και επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στην πόλη ανακαλύπτοντας μία σειρά εικαστικών έργων στον δημόσιο χώρο, σημαντικών καλλιτεχνών, όπως της Ελευθερίας Ντεκώ, της Χαράς Πιπερίδου, της Έλενας Δήμητρας Χαντζή και της Ομάδας Εικαστικού Φωτισμού Beforelight, κ.ά.

Έρχονται τον Σεπτέμβριο!

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 11 MA Romeo Castellucci, ΜΥΣΤΗΡΙΟ 94 INVARIANT Κρουστά του Στρασβούργου (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια), ΜΥΣΤΗΡΙΟ 202 ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ Μιχάλης Μυτακίδη (B.D. Foxmoor των Active Member) και ομάδα «Ανάληψις» (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια), ECOCULTURE FESTIVAL, ΜΥΣΤΗΡΙΟ 14 ΗUMAN REQUIEM Jochen Sandig, ΜΥΣΤΗΡΙΟ 126 ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ Λένα Κιτσοπούλου, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ΔΙΠΛΟ ΘΕΑΤΡΟ Ή ΠΕΡΙ ΦΙΛΙΑΣ και πολλές ακόμη δράσεις και εκδηλώσεις. Μείνετε συντονισμένοι!

 

2023 Eleusis Mystery100 Ta Iera Tragoudia 1 John Kouskoutis (1)

2 ΑΥΓ
MΥΣΤΗΡΙΟ 100
ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
Καλοκαιρινά Πανηγύρια – Το «Πάσχα του Καλοκαιριού»
ΜΑΓΟΥΛΑ
Περισσότερα εδώ

 

amoli 59

27 ΑΥΓ
ΜΥΣΤΗΡΙΟ 67
ΑΜΟΛΗ
της Αιμιλίας Μπουρίτη
ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ
Περισσότερα εδώ

 

Φαραντούρη Μητσιάς φωτό John Stathis

27 ΑΥΓ
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ
Opening act: ΜΥΣΤΗΡΙΟ 154 LIVE MUSIC ACTS-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΜΕ ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
(Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια)
Περισσότερα εδώ.

 

Mystery 89 Elefsina By Night Angelos Christofilopoulos

30, 31 ΑΥΓ
ΜΥΣΤΗΡΙΟ 115
ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΛΟΙΑ
ΒΛΥΧΑ – ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΛΟΙΩΝ
(Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια)
Περισσότερα εδώ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Exhibition K
ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, X-BOWLING ART CENTER
ΜΥΣΤΗΡΙΟ 3
ELEFSINA MON AMOUR
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
Περισσότερα εδώ

ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ

 

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 48
ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ
ΦΩΤΟΣΥΝΑΞΕΙΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΙΡΙΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΡΓΟ
Περισσότερα εδώ

 

domenikos 9437 (1)

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 4
ΦΩΤΕΙΝΑ ΞΥΣΤΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ
ΜΟΝΙΜΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ
Περισσότερα εδώ

 

leave something you once loved

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 144
ΑΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΑΓΑΠΗΣΕΣ
ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΡΓΟ
Περισσότερα εδώ

 

rogmi2

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 118
THROUGH RUPTURE COMES THE FLOW
ΟΣΕ – ΠΑΛΑΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΜΟΝΙΜΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ
Περισσότερα εδώ

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis

Το Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis, σε σκηνοθεσία Jochen Sandig και χορογραφία της Sasha Waltz, με τη συμμετοχή της 65μελούς Χορωδίας Ραδιοφωνίας του Βερολίνου (Rundfunkchor Berlin), έρχεται στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.


Μυστήριο 109 Το Σωματίδιο Higgs

Μια συναρπαστική παράσταση σύγχρονου τσίρκου και χορού, το Μυστήριο 109 ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ HIGGS, σε σκηνοθεσία και χορογραφία της ομάδας κι όμΩς κινείται με αφορμή την ιδέα του Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη και της χορογράφου Χριστίνας Σουγιουλτζή, παρουσιάζει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.

Μυστήριο 67 Αμολή

Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίo Της Αιμιλίας Μπουρίτη.

Στις 27 Αυγούστου και στις 14 και 23 Σεπτεμβρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Μυστήριο 67 Αμολή – Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίο, στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο αντίστοιχα.

Μυστήριο 42 Futuring Waters

Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις του Μυστήριο 42 Futuring Waters μας συστήνει σε έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν μέσα από μια διαδικασία κοινής δημιουργίας, την οποία εμπνεύστηκε η καλλιτέχνιδα και εκπαιδευτικός Τζένη Μαρκέτου με τη βοήθεια Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων, καλλιτεχνών, επιμελητών, αρχιτεκτόνων, αρχαιολόγων, ακτιβιστών αλλά και ενεργών πολιτών της Ελευσίνας ανάμεσα σε άλλους γύρω από τα δικαιώματα των νερών και την υδροπολιτική, μια σύνθετη πολιτική σκέψη γύρω από το νερό.


Μυστήριο 169 If the Wind Blows

Το έργο Μυστήριο 169 If the Wind Blows της διεθνούς εικαστικής καλλιτέχνιδας Mariko Hori με έδρα το Άμστερνταμ διερευνά τη σχέση ανάμεσα στη γλώσσα και στην πόλη, ορμώμενο από τη γνωστή ιαπωνική παροιμία «Όταν φυσάει ο άνεμος, πλουτίζει ο βαρελοποιός», η οποία σημαίνει ότι οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να οδηγήσει σε μία απροσδόκητη έκβαση.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes