Μυστήριο 48 Αστερισμοί

Μυστήριο 48 Αστερισμοί

Η ομάδα εικαστικού φωτισμού Beforelight συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας σειράς φωτιστικών εγκαταστάσεων διάσπαρτων στην πόλη της Ελευσίνας, που στο σύνολό τους θα δημιουργούν έναν φωτεινό Αστερισμό εγκαταστάσεων εικαστικού φωτισμού μεγάλης κλίμακας.

Συντελεστές:

Ιδέα-παραγωγή: ομάδα εικαστικού φωτισμού Beforelight
Ηλεκτρολογικές εργασίες: Σάκης Δημητρίου, Γιώργος Τσιαπάρας
Προγραμματισμός: Δήμος Καπετανέλλης

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Δημόσιος Χώρος & Ίρις
Εγκαίνια: 19 Ιουνίου στις 20.30

 

Στο πλαίσιο:

SYNOIKISMOI LOGO 007

Μετά τα βραβευμένα Φωτεινά ξυστά στην Πλατεία Αγίας Μαρκέλλας και την επανασύσταση της Φωτοσύναξης στην περιοχή του Κρόνου θα παραχθούν δύο νέες φωτιστικές εγκαταστάσεις σε κομβικά σημεία γειτονιών της Ελευσίνας, ώστε να διαμορφωθεί ένα δίκτυο φωτιστικών παρεμβάσεων με δυναμική σχέση.

Όπως σε κάθε έργο της ομάδας, ζητούμενο είναι η συμμετοχή των κατοίκων της εκάστοτε γειτονιάς σε συγκεκριμένα στάδια της δημιουργικής πορείας, μέσω τριών οργανωμένων συναντήσεων/ εργαστηρίων και άλλων μεθόδων διαβούλευσης. Το τελικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα φιλοδοξεί να διαχυθεί σε όλη την Ελευσίνα, ακόμα και σε αμιγώς οικιστικές γειτονιές, συνθέτοντας μια δυνάμει νέα διαδρομή. Σε αυτή τη διαδρομή οι σταθμοί στις διαφορετικές φωτιστικές εγκαταστάσεις θα εμπλουτίζουν το νυχτερινό τοπίο της πόλης.

Θεματικός Άξονας

Περιβάλλον

Ο δεύτερος άξονας επικεντρώνεται στο περιβάλλον, την αειφορία και την ευημερία, αναζητώντας νέους τρόπους για να γίνει η πόλη δική μας και εστιάζοντας στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με τη φύση και το περιβάλλον ως προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο θεματικός άξονας Περιβάλλον περιλαμβάνει τα τρία θέματα/έννοιες “Δήμητρα-Μητέρα Γη”, “Περσεφόνη” και “Φεστιβάλ Οικοκουλτούρας”, που αντιστοιχούν σε σημαντικά χαρακτηριστικά της σχέσης μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis

Το Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis, σε σκηνοθεσία Jochen Sandig και χορογραφία της Sasha Waltz, με τη συμμετοχή της 65μελούς Χορωδίας Ραδιοφωνίας του Βερολίνου (Rundfunkchor Berlin), έρχεται στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.


Μυστήριο 109 Το Σωματίδιο Higgs

Μια συναρπαστική παράσταση σύγχρονου τσίρκου και χορού, το Μυστήριο 109 ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ HIGGS, σε σκηνοθεσία και χορογραφία της ομάδας κι όμΩς κινείται με αφορμή την ιδέα του Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη και της χορογράφου Χριστίνας Σουγιουλτζή, παρουσιάζει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.

Μυστήριο 67 Αμολή

Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίo Της Αιμιλίας Μπουρίτη.

Στις 27 Αυγούστου και στις 14 και 23 Σεπτεμβρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Μυστήριο 67 Αμολή – Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίο, στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο αντίστοιχα.

Μυστήριο 42 Futuring Waters

Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις του Μυστήριο 42 Futuring Waters μας συστήνει σε έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν μέσα από μια διαδικασία κοινής δημιουργίας, την οποία εμπνεύστηκε η καλλιτέχνιδα και εκπαιδευτικός Τζένη Μαρκέτου με τη βοήθεια Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων, καλλιτεχνών, επιμελητών, αρχιτεκτόνων, αρχαιολόγων, ακτιβιστών αλλά και ενεργών πολιτών της Ελευσίνας ανάμεσα σε άλλους γύρω από τα δικαιώματα των νερών και την υδροπολιτική, μια σύνθετη πολιτική σκέψη γύρω από το νερό.


Μυστήριο 169 If the Wind Blows

Το έργο Μυστήριο 169 If the Wind Blows της διεθνούς εικαστικής καλλιτέχνιδας Mariko Hori με έδρα το Άμστερνταμ διερευνά τη σχέση ανάμεσα στη γλώσσα και στην πόλη, ορμώμενο από τη γνωστή ιαπωνική παροιμία «Όταν φυσάει ο άνεμος, πλουτίζει ο βαρελοποιός», η οποία σημαίνει ότι οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να οδηγήσει σε μία απροσδόκητη έκβαση.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes