Μυστήριο 48 Αστερισμοί

Μυστήριο 48 Αστερισμοί

Η ομάδα εικαστικού φωτισμού Beforelight συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας σειράς φωτιστικών εγκαταστάσεων διάσπαρτων στην πόλη της Ελευσίνας, που στο σύνολό τους θα δημιουργούν έναν φωτεινό Αστερισμό εγκαταστάσεων εικαστικού φωτισμού μεγάλης κλίμακας.

Συντελεστές:

Ιδέα-παραγωγή: ομάδα εικαστικού φωτισμού Beforelight
Ηλεκτρολογικές εργασίες: Σάκης Δημητρίου, Γιώργος Τσιαπάρας
Προγραμματισμός: Δήμος Καπετανέλλης

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Δημόσιος Χώρος & Ίρις
Εγκαίνια: 19 Ιουνίου στις 20.30

 

Στο πλαίσιο:

SYNOIKISMOI LOGO 007

Μετά τα βραβευμένα Φωτεινά ξυστά στην Πλατεία Αγίας Μαρκέλλας και την επανασύσταση της Φωτοσύναξης στην περιοχή του Κρόνου θα παραχθούν δύο νέες φωτιστικές εγκαταστάσεις σε κομβικά σημεία γειτονιών της Ελευσίνας, ώστε να διαμορφωθεί ένα δίκτυο φωτιστικών παρεμβάσεων με δυναμική σχέση.

Όπως σε κάθε έργο της ομάδας, ζητούμενο είναι η συμμετοχή των κατοίκων της εκάστοτε γειτονιάς σε συγκεκριμένα στάδια της δημιουργικής πορείας, μέσω τριών οργανωμένων συναντήσεων/ εργαστηρίων και άλλων μεθόδων διαβούλευσης. Το τελικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα φιλοδοξεί να διαχυθεί σε όλη την Ελευσίνα, ακόμα και σε αμιγώς οικιστικές γειτονιές, συνθέτοντας μια δυνάμει νέα διαδρομή. Σε αυτή τη διαδρομή οι σταθμοί στις διαφορετικές φωτιστικές εγκαταστάσεις θα εμπλουτίζουν το νυχτερινό τοπίο της πόλης.

Θεματικός Άξονας

Περιβάλλον

Ο δεύτερος άξονας επικεντρώνεται στο περιβάλλον, την αειφορία και την ευημερία, αναζητώντας νέους τρόπους για να γίνει η πόλη δική μας και εστιάζοντας στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με τη φύση και το περιβάλλον ως προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο θεματικός άξονας Περιβάλλον περιλαμβάνει τα τρία θέματα/έννοιες “Δήμητρα-Μητέρα Γη”, “Περσεφόνη” και “Φεστιβάλ Οικοκουλτούρας”, που αντιστοιχούν σε σημαντικά χαρακτηριστικά της σχέσης μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!


Μυστήριο 40 Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος

Από τη 1 έως τις 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί για 12 η συνεχή χρονιά στην Ελευσίνα το 12ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος με την υποστήριξη της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟ.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes