2

Μανιφεστο

Timecircus

Aγαπητοί κάτοικοι της Ελευσίνας, κάτοικοι της Αθήνας, της Ελλάδας, της Αλβανίας, του Βελγίου,
Αγαπητοί όλοι εσείς που βρίσκεστε σε αυτόν τον κήπο της Ελευσίνας,
Καλωσορίσατε στη γιορτή της Culterra και των Timecircus

Eπιτέλους συμβαίνει, συναντιόμαστε και αλληλοασπαζόμαστε, πίνουμε και τρώμε μαζί κατά τη διάρκεια της χρονιάς του τίτλου, μόνο μια φορά στη διάρκεια της ζωής μπορεί να συμβεί, να γίνει μια πόλη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Είναι μια εξαιρετική τιμή, για την οποία θα πρέπει να ειναι κανείς ιδιαίτερα υπερήφανος, δίνεται η αφορμή να δημιουργήσετε από οτιδήποτε ένα έργο τέχνης,  ο κάθε ένας μπορεί να γίνει καλλιτέχνης, το κάθε τι φέτος είναι ενα γεγονος, κέθε χειρονομία είναι μία περφόρμανς, είναι το χρυσό εισιτήριο για να διανύσουμε όλοι μαζί μια διαδρομή.

      Αυτός ειναι ένας από τους χιλιάδες λόγους που κατασκευάσαμε το Landship και διασχίσαμε με αυτό 3.000 χιλιόμετρα απο το Βέλγιο ως την Ελλάδα, θέλουμε να γιορτάσουμε αυτή τη χρονιά μαζί, θέλουμε να χτίσουμε το Arkopolis, θέλουμε να εγκαταστήσουμε τη σφαίρα, θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν διεθνή, διάσημο, ελεύθερο καλλιτεχνικό χώρο στην Ελευσίνα, και αυτός να μετατραπεί σε μία κοινότητα έμπνευσης.

      Η έμπνευση έρχεται απο πολύ μακρυά, ταξιδεύουμε όλον τον κόσμο με τους Timecircus για περισσότερα απο 25 χρόνια, αναζητώντας τον ιδανικότερο τόπο στη γη για έδρα μας, και ανακαλύψαμε ότι για εμάς η Ελλάδα ειναι αυτός ο τόπος γεωγραφικά βρίσκεται σε μια υπέροχη θέση – εδώ αισθάνεται κανείς τις επιρροές απο την Αφρικη, την Ασία και την Ευρώπη, το κλίμα είναι ωραιο, η κουζίνα υπέροχη, η φύση ειναι ομορφότερη απο παντού, ο πολιτισμός πάμπλουτος , οι άνθρωποι είναι φιλικοί και ανοιχτοί.

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους βρισκόμαστε εδώ και θέλουμε να παραμείνουμε εδώ.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια πανδημία της έμπνευσης και να την ξεκινήσουμε απο την Ελευσίνα, ο ιός αυτός να εξαπλωθεί σε όλη την πόλη και θα προσπαθήσουμε να ‘μολύνουμε’ σόο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους!

Χαρείτε!

20
17
Ένα κείμενο του Γιάννη Πολιτάκη, γεννημένου στην Ελευσίνα, ερασιτέχνη μελισσοκόμου, λογιστή, σφραγιδοποιού, πρώην ναυτικού και εργαζομένου στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
16
Μέσα από το βλέμμα του Θανάση Λεβέντη

Μία έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»
14
Η Επιστροφή της Άνοιξης και άλλες Ιεροτελεστίες της Μετάβασης
11
«Το Κάτοπτρον, σύμβολο επιτηδειότητας για να ολοκληρωθεί το σύμπαν» – Πρόκλος
10
What is behind that curtain Laurie Anderson?
ή
Αν είσαι καλλιτέχνης γίνε.
5
H τραγωδία γεννήθηκε επειδή άδειασαν οι ουρανοί
R.C.
What's on
Days
Hours
Minutes