Μυστήριο 66
Φωνές στην πόλη | CULTTERRA

Η Cultterra είναι μια ομάδα νέων με αγάπη και όραμα για την Ελευσίνα, η οποία δημιουργήθηκε το 2019 με την πρωτοβουλία, την υποστήριξη, την κατάρτιση και τη δικτύωση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Η Cultterra είναι μια ομάδα νέων με αγάπη και όραμα για την Ελευσίνα, η οποία δημιουργήθηκε το 2019 με πρωτοβουλία, την υποστήριξη, την κατάρτιση και τη δικτύωση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Δημιουργώντας έναν καινούριο, κοινό χώρο προβληματισμού και διεκδίκησης, ανταλλαγής απόψεων και ιδεών, τα μέλη της, μέσα από μια πρωτοβουλία δράσεων κι εκδηλώσεων, αλλά και της συνεχούς εξέλιξής τους μέσα από ευρωπαϊκά δίκτυα, προγράμματα κατάρτισης, καθώς και της πολυδύναμης συμμετοχής τους στα έργα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, έχουν κατορθώσει να αναδείξουν φωνές των νέων πρωτίστως της ίδιας της πόλης τους, να προβάλλουν το έργο νέων καλλιτεχνών από την τοπική κοινότητα, να αναπτύξουν ικανότητες και συνεργασίες, να δημιουργήσουν ένα ασφαλέστερο, πιο ανθρώπινο κι ενδιαφέρον πεδίο δράσης στην ίδια την κοινότητα, καθώς και μια δυναμική, διαρκώς εξελισσόμενη πολιτιστική σκηνή στην περιοχή. Όραμα της ομάδας είναι η θεσμοθέτηση ενός Κοινοτικού Κέντρου που θα λειτουργεί ως χώρος δημιουργίας, έκφρασης και απασχόλησης των νέων της πόλης.

Η ομάδα δραστηριοποιείται στο ARKOPOLIS, που δημιούργησαν οι Βέλγοι TimeCircus στο πλαίσιο του έργου παρακαταθήκης Μυστήριο 99 THE ARK και σε συνεργασία μαζί τους, εμπλουτίζει και ενεργοποιεί το πάρκο συστηματικά ως έναν τόπο συνάντησης, συνεργασίας, συμπερίληψης και ελεύθερης δημιουργίας, που φέρνει κοντά κοινότητες όλων των ηλικιών.

Ενδεικτικές δράσεις της Cultterra είναι η ανάδειξη της ανάγκης δημιουργίας ενός πάρκου skate, roller και BMX για μικρούς και μεγάλους, η διοργάνωση του πρώτου Pride στο Θριάσιο Πεδίο και η καθιέρωση ετήσιας Queer γιορτής, η δράση «Meet and Greet: Χαρτογράφηση καλλιτεχνών της περιοχής Θριασίου Πεδίου», οι «Ημέρες Δίψας» (“Thirstdays”) με εκθέσεις νέων καλλιτεχνών, προβολές ταινιών, κ.ά., το «Kαφενείο», μηνιαίες συναντήσεις μεταξύ νέων και μεγαλύτερων σε ηλικία κατοίκων της πόλης, το «Γνωριmeet the locals» στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό με τις πρώτες ατομικές εκθέσεις καλλιτεχνών της τοπικής κοινότητας, εορταστικές εκδηλώσεις στο ARKOPOLIS κ.ά.

Το Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη αποτελεί δράση παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης. Είναι οι ενεργοί πολίτες του αύριο που διαμορφώνουν περιεχόμενο και δομές πολιτισμού ως μέσο βιώσιμης ανάπτυξης της Ελευσίνας μετά το πέρας της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Είναι το πρόσωπο του μέλλοντός της.

Instagram: @cult_terra
Email: info@cultterra.org
cultterra LOGO

Θεματικός Άξονας

Άνθρωποι - Κοινωνία

Ο πρώτος άξονας διατρέχει το νήμα της εξέλιξης της κοινωνίας από την αρχαιότητα ως σήμερα, προκειμένου να συνδέσει το αλλότριο με το οικείο, να ανακαλύψει κρυμμένες πτυχές, μνήμες και στοιχεία πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Ο θεματικός άξονας Άνθρωποι | Κοινωνία εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή κοινωνία, στη συμπερίληψη, στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε ο ένας με τον άλλο, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Ευρώπη των πολιτών», «Ευρώπη, κόρη του Φοίνικα», «Ανθρώπινα μυστήρια».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes