Μυστήριο 58 Capital Connections


Συντελεστές

Συνεργάτες: Διεθνές Δίκτυο για την Πολιτιστική Κινητικότητα On the Move, Μπασάρτ

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να υποστηρίξει Έλληνες καλλιτέχνες και οργανισμούς των παραστατικών τεχνών που επιθυμούν να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους εκτός συνόρων. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες εξετάζουν τι σημαίνουν και τι περιλαμβάνουν ουσιαστικά οι διεθνείς συνεργασίες, και έρχονται αντιμέτωποι με τις δεοντολογικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις των διεθνών συνεργασιών.

Μέσω μιας ανοιχτής πρόσκλησης επιλέγονται 15 Έλληνες καλλιτέχνες και οργανισμοί, οι οποίοι συμμετέχουν για έναν χρόνο σε μια διαδικασία καθοδήγησης που είναι προσαρμοσμένη στις ατομικές ανάγκες καθενός από τους συμμετέχοντες και υλοποιείται με μια σειρά ατομικών και ομαδικών συναντήσεων με τους μέντορες. Τρεις θεμελιώδεις αρχές διαπνέουν και διατρέχουν το Capital Connections: η ουσιαστική κατανόηση του διεθνούς περιβάλλοντος, μια προσέγγιση που βασίζεται στις ανάγκες των συμμετεχόντων και το ομαδικό πνεύμα. Τέλος, τα θέματα που αναλύονται κατά τη διάρκεια της καθοδήγησης των συμμετεχόντων αφορούν τις περιοδείες και τις στρατηγικές προώθησης στο εξωτερικό, τις συνεργασίες στο πλαίσιο μακροχρόνιων έργων και προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις ευκαιρίες διασύνδεσης μέσα από ευρωπαϊκά πολιτιστικά δίκτυα, καθώς και ζητήματα δεοντολογίας αναφορικά με τις διεθνείς συνεργασίες και την πράσινη κινητικότητα.

Δείτε εδώ πως μπορείτε να πάρετε μέρος.

Θεματικός Άξονας

Εργασία

Ο θεματικός άξονας Εργασία του καλλιτεχνικού προγράμματος διερευνά το παρελθόν και το μέλλον της εργασίας, τις κοινές ευρωπαϊκές προκλήσεις της επισφάλειας και την καλλιέργεια ενός μοντέλου σύγχρονης, βιώσιμης οικονομίας, με χαρακτηριστικό την πρωτοποριακή διασύνδεση της τέχνης με τομείς όπως η βιομηχανία, η επιστήμη, η τεχνολογία και η κοινωνική καινοτομία. Προσεγγίζεται έτσι και ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, η βιομηχανία, η οποία έχει αποτελέσει την αναπτυξιακή βάση της Ευρώπης τους τελευταίους αιώνες. Δημιουργεί συνέργειες ανάμεσα σε καλλιτέχνες και επιχειρήσεις διάφορων κλάδων, ανάμεσα σε καλλιτέχνες και επιστήμονες, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Το μέλλον ξεκινάει εδώ», «Culture My Profession/Culture My Hobby», «Κέντρο Ανάπτυξης Ικανοτήτων και Εφαρμοσμένης Καινοτομίας».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 92 Piano, Violin, Viola, Cello

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το διακεκριμένο σύνολο σύγχρονης μουσικής dissonΑrt παρουσιάζει την εμβληματική σύνθεση του Morton Feldman Piano, Violin, Viola, Cello.


Μυστήριο 177 Visions from the Underworld

Η έκθεση Visions from the Underworld εκκινεί από τα Ελευσίνια Μυστήρια και αντλεί ελεύθερα στοιχεία από μυστικές εμπειρίες και τα χρησιμοποιεί ως μέσο για να περιηγηθεί ανάμεσα σε παράλληλα σύμπαντα.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on

MARCH

Days
Hours
Minutes
What's on

ΜΑΡΤΙΟΣ

Days
Hours
Minutes