Μυστήριο 135 Trust In Play_School of Urban Game Design_the Elefsina Cycles

Μυστήριο 135 Trust In Play_School of Urban Game Design_the Elefsina Cycles

Το Trust in Play κάνει την πρώτη του συνάντηση στην Ελευσίνα και προκαλεί το κοινό να γνωρίσει τα μέλη της ομάδας και να μάθει τι θα συμβεί τον Ιούλιο στα πλαίσια του καλοκαιρινού σχολείου σχεδιασμού παιχνιδιού στην πόλη.

Εγγραφη:

Για εγγραφές πατήστε ΕΔΩ.

Πληροφορίες:

Ωρα συναντησης 20:00
Τόπος συνάντησης 4o Γυμνάσιο Ελευσίνας, Χατζηδάκη 37-39, 192 00 Ελευσίνα

Για να γιορτάσουμε αυτή την πρώτη συνάντηση με τα μυστήρια της Ελευσίνας έχουμε προσκαλέσει έναν αγαπημένο φίλο, το σχεδιαστή παιχνιδιών Simon Johnson ο οποίος σχεδίασε ένα παιχνίδι για εμάς και θα μας προσκαλέσει να το αλλάξουμε και να το σχεδιάσουμε ξανά, στο σκοτάδι!

 

Το Σκοτάδι έρχεται…

Το σκοτάδι έρχεται με πολλές μορφές. Σε αυτό το παιχνίδι θα πολεμήσετε τόσο το μυστήριο όσο και τη σκιά
Θα σας προκαλέσουν να περιηγηθείτε σε ένα χώρο στο λυκόφως και να αποκωδικοποιήσετε σκοτεινά μυστικά, ώστε να μπορέσετε να μπείτε στο φως. Είμαστε όμως ποτέ μόνοι στο σκοτάδι και ποιες άλλες επιθυμίες γεννά το σκοτάδι;

Σάιμον Τζόνσον

Είμαι καλλιτέχνης και σχεδιαστής παιχνιδιών από το 2003. Ενώ χρησιμοποιώ νέες τεχνολογίες για να μεσολαβήσω στην εμπειρία του παίκτη, η δουλειά μου επικεντρώνεται περισσότερο στην εμπειρία και στο κοινωνικό επίπεδο παρά στην τεχνολογία. Ειδικεύομαι στον σχεδιασμό που επιτρέπει στους ανθρώπους να παίζουν σε πραγματικούς χώρους και να δημιουργούν εμπειρίες που εκπλήσσουν, ενθουσιάζουν, ενεργοποιούν και προάγουν την κατανόηση. Η δουλειά μου υπάρχει σε ένα φάσμα που περιλαμβάνει καλτ επιτυχίες όπως το παιχνίδι κυνηγιού ζόμπι σε όλη την πόλη «2.8 ώρες αργότερα» καθώς και προσομοιώσεις πολιτικής σε πραγματικό χρόνο, για τα Ηνωμένα Έθνη. Το studio μου Free Ice Cream, έχει σαν στόχο να κάνει τον δημόσιο χώρο και τον ψηφιακό χώρο πιο συμμετοχικούς και παιγνιώδεις.

Θεματικός Άξονας

Εργασία

Ο θεματικός άξονας Εργασία του καλλιτεχνικού προγράμματος διερευνά το παρελθόν και το μέλλον της εργασίας, τις κοινές ευρωπαϊκές προκλήσεις της επισφάλειας και την καλλιέργεια ενός μοντέλου σύγχρονης, βιώσιμης οικονομίας, με χαρακτηριστικό την πρωτοποριακή διασύνδεση της τέχνης με τομείς όπως η βιομηχανία, η επιστήμη, η τεχνολογία και η κοινωνική καινοτομία. Προσεγγίζεται έτσι και ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, η βιομηχανία, η οποία έχει αποτελέσει την αναπτυξιακή βάση της Ευρώπης τους τελευταίους αιώνες. Δημιουργεί συνέργειες ανάμεσα σε καλλιτέχνες και επιχειρήσεις διάφορων κλάδων, ανάμεσα σε καλλιτέχνες και επιστήμονες, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Το μέλλον ξεκινάει εδώ», «Culture My Profession/Culture My Hobby», «Κέντρο Ανάπτυξης Ικανοτήτων και Εφαρμοσμένης Καινοτομίας».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 151 A Rave Down Below

Από τις 18 Νοεμβρίου 2023 έως τις 28 Ιανουαρίου 2024, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Μυστήριο 151 A Rave Down Below, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μία σειρά από νέες παραγωγές έργων, σε επιμέλεια του Πάνου Γιαννικόπουλου.

Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης | Μυστήριο 1 Λήξη: Έναρξη – Μία τελετή

Από τις 15 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Φεβρουαρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Ελαιουργείο το Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης, τη νέα γλυπτική εγκατάσταση της Στεφανίας Στρούζα, της καταξιωμένης εικαστικού η οποία μόλις πριν από λίγο καιρό απέσπασε το βραβείο της φετινής Art Athina για νέους καλλιτέχνες.


Μυστήριο 111 Ο πήλινος στρατός της Ελευσίνας | Μυστήριο 1 Λήξη: Έναρξη - Μία τελετή

Από τις 17 Δεκεμβρίου 2023 έως και τις 11 Φεβρουαρίου 2024, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης εγκαινιάζει τη νέα εποχή του ανακαινισμένου εργοστασίου ΙΡΙΣ με το Μυστήριο 111 Ο πήλινος στρατός της Ελευσίνας από τον διεθνούς φήμης Juan Esteban Sandoval.


Μυστήριο 155 Hosting: Elefsina

Το έργο Μυστήριο 155 Hosting: Elefsina είναι ένας ηχητικός περίπατος, μια περφόρμανς στον δημόσιο χώρο όπου οι συμμετέχοντες, εξοπλισμένοι με ασύρματα ακουστικά, διασχίζουν, με τη συνοδεία μιας ηθοποιού, το αστικό περιβάλλον μέσα από μια περιπατητική διαδρομή στις γειτονιές της πόλης.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes