Μυστήριο 128 CROWS

Μυστήριο 128 CROWS

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος, το Μυστήριο 128 CROWS (ΚΟΡΑΚΙΑ).

Συντελεστές:

Σύλληψη – Ερμηνεία: Holektiv (Andrea Vykysalá-benková, Karolína Křížková)
Επιμέλεια: Eliška Brtnická
Σκηνικά: Studio Herrmann & Coufal
Μουσική Σύνθεση – Εκτελεση: Terezie Kovalová
Σχεδιασμός Κοστουμιών: Michaela Čapková
Σχεδιασμός Ήχου – Φωτισμού: Daniel Kozlík
Εκτέλεση Παραγωγής: Andrea Vykysalá

Συμπαραγωγή: 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης & Holektiv

Θερμές ευχαριστίες στο Τσεχικό Κέντρο Αθηνών και ιδιαίτερα στην κ. Lucie Kuligová για την ευγενική υποστήριξη του έργου Μυστήριο 128 CROWS στην Ελευσίνα.

Πληροφορίες:

Ημερομηνίες: Τρίτη 11 & Τετάρτη 12 Ιουλίου
Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος (Ίωνος Δραγούμη 37, Ελευσίνα)
Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια: 45 λεπτά
Είσοδος: 3€ | Προπώληση εδώ.
Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 17 ετών.

Μια ξεχωριστή παράσταση σωματικού θεάτρου με ζωντανή μουσική από τη Holektiv, τη διάσημη ομάδα της Τσεχίας. Στην ελληνική μυθολογία τα κοράκια είναι σύμβολο της θεάς Αθηνάς και του θεού Απόλλωνα. Σύμφωνα, άλλωστε, με τον Άγγλο ποιητή, μυθιστοριογράφο και μεταφραστή Robert Graves, η θεά Αθηνά είναι η μοναδική τριαδική θεά που αντιπροσωπεύει μια παρθένα, μια γυναίκα και μια γριά. Η σχέση μεταξύ κορακιών και ανθρώπων ήταν ανέκαθεν μοναδική.

Το Μυστήριο 128 CROWS είναι ένα έργο για αυτούς τους ξεχωριστούς θεματοφύλακες των ονείρων και των μυστικών μας. Αυτά τα πουλιά ζουν δίπλα στους ανθρώπους όπως ακριβώς κατοικούν και στο δικό τους φυσικό περιβάλλον, μακριά από τον κόσμο. Λόγω του χρώματος και της κυρτής στάσης τους, και επειδή τρέφονται με ψοφίμια, κατέληξαν να θεωρούνται σύμβολα του θανάτου. Τα κοράκια, όμως, συμβολίζουν και τη γέννηση και ειδικότερα τον αέναο γυναικείο κύκλο της ζωής.

Το Μυστήριο 128 CROWS είναι μια παράσταση για γυναίκες και όσους αισθάνονται γυναίκες.

Λίγα λόγια για την ομάδα Holektiv

Η ομάδα Holektiv δημιουργήθηκε το 2015 στην Πράγα από τις Andrea Vykysalá- Benková, Eva Stará και Karolína Křížková. Χάρη σε αυτή την ξεχωριστή συνάντηση, γεννήθηκε στην πολιτιστική σκηνή της Τσεχίας ένα αποκλειστικά γυναικείο σύνολο, που συνδυάζει ελεύθερα διαφορετικά είδη θεάτρου, ακροβατικών και χορού. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, και μέσω της συνεργασίας της με καλλιτέχνες από διαφορετικούς κλάδους της τέχνης, έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν ένα μοναδικό στυλ, δραστηριοποιούμενες στην τσεχική και διεθνή σκηνή. Εκτός από τα χορογραφικά και θεατρικα έργα, ασχολούνται και με την παιδαγωγική του χορού και του σύγχρονου τσίρκου.

Θεματικός Άξονας

Άνθρωποι - Κοινωνία

Ο πρώτος άξονας διατρέχει το νήμα της εξέλιξης της κοινωνίας από την αρχαιότητα ως σήμερα, προκειμένου να συνδέσει το αλλότριο με το οικείο, να ανακαλύψει κρυμμένες πτυχές, μνήμες και στοιχεία πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Ο θεματικός άξονας Άνθρωποι | Κοινωνία εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή κοινωνία, στη συμπερίληψη, στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε ο ένας με τον άλλο, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Ευρώπη των πολιτών», «Ευρώπη, κόρη του Φοίνικα», «Ανθρώπινα μυστήρια».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 178 Μαζεύοντας λουλούδια με τις φιλενάδες της

Από τις 29 Μαρτίου έως τις 21 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο φουαγιέ του Πολυχώρου Πολιτισμού Σινέ Ελευσίς το Μυστήριο 178 Μαζεύοντας λουλούδια με τις φιλενάδες της, μία έκθεση-αφιέρωμα στη χλωρίδα του Αρχαιολογικού Χώρου της Ελευσίνας που δημιούργησαν η εικαστικός Βιολέτα Διαμαντή-Μελετίου και η εκπαιδευτικός Ειρήνη Γιοβάνου.


Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος - Ένα γράμμα για την Ελευσίνα

Από τις 13 έως και τις 28 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Αναψυκτήριο – Εντευκτήριο τέχνης και πολιτισμού το Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος – Ένα γράμμα για την Ελευσίνα, μία έκθεση με εικαστικές δημιουργίες της Νικολέττας Γρανίτσα, που υπογράφει ως Μαγεμέλι εμπνεόμενη από την “αλχημιστική” κοινωνία των μελισσών.


Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 19 Μαΐου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.


Μυστήριο 14 Human Requiem In Eleusis

Παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας του Γάλλου κινηματογραφιστή Stephan Talneau για την ομώνυμη παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας, σε σκηνοθεσία Jochen Sandig και χορογραφία Sasha Waltz, παρουσία των δημιουργών της.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes