Μυστήριο 128 CROWS

Μυστήριο 128 CROWS

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος, το Μυστήριο 128 CROWS (ΚΟΡΑΚΙΑ).

Συντελεστές:

Σύλληψη – Ερμηνεία: Holektiv (Andrea Vykysalá-benková, Karolína Křížková)
Επιμέλεια: Eliška Brtnická
Σκηνικά: Studio Herrmann & Coufal
Μουσική Σύνθεση – Εκτελεση: Terezie Kovalová
Σχεδιασμός Κοστουμιών: Michaela Čapková
Σχεδιασμός Ήχου – Φωτισμού: Daniel Kozlík
Εκτέλεση Παραγωγής: Andrea Vykysalá

Συμπαραγωγή: 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης & Holektiv

Θερμές ευχαριστίες στο Τσεχικό Κέντρο Αθηνών και ιδιαίτερα στην κ. Lucie Kuligová για την ευγενική υποστήριξη του έργου Μυστήριο 128 CROWS στην Ελευσίνα.

Πληροφορίες:

Ημερομηνίες: Τρίτη 11 & Τετάρτη 12 Ιουλίου
Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος (Ίωνος Δραγούμη 37, Ελευσίνα)
Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια: 45 λεπτά
Είσοδος: 3€ | Προπώληση εδώ.
Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 17 ετών.

Μια ξεχωριστή παράσταση σωματικού θεάτρου με ζωντανή μουσική από τη Holektiv, τη διάσημη ομάδα της Τσεχίας. Στην ελληνική μυθολογία τα κοράκια είναι σύμβολο της θεάς Αθηνάς και του θεού Απόλλωνα. Σύμφωνα, άλλωστε, με τον Άγγλο ποιητή, μυθιστοριογράφο και μεταφραστή Robert Graves, η θεά Αθηνά είναι η μοναδική τριαδική θεά που αντιπροσωπεύει μια παρθένα, μια γυναίκα και μια γριά. Η σχέση μεταξύ κορακιών και ανθρώπων ήταν ανέκαθεν μοναδική.

Το Μυστήριο 128 CROWS είναι ένα έργο για αυτούς τους ξεχωριστούς θεματοφύλακες των ονείρων και των μυστικών μας. Αυτά τα πουλιά ζουν δίπλα στους ανθρώπους όπως ακριβώς κατοικούν και στο δικό τους φυσικό περιβάλλον, μακριά από τον κόσμο. Λόγω του χρώματος και της κυρτής στάσης τους, και επειδή τρέφονται με ψοφίμια, κατέληξαν να θεωρούνται σύμβολα του θανάτου. Τα κοράκια, όμως, συμβολίζουν και τη γέννηση και ειδικότερα τον αέναο γυναικείο κύκλο της ζωής.

Το Μυστήριο 128 CROWS είναι μια παράσταση για γυναίκες και όσους αισθάνονται γυναίκες.

Λίγα λόγια για την ομάδα Holektiv

Η ομάδα Holektiv δημιουργήθηκε το 2015 στην Πράγα από τις Andrea Vykysalá- Benková, Eva Stará και Karolína Křížková. Χάρη σε αυτή την ξεχωριστή συνάντηση, γεννήθηκε στην πολιτιστική σκηνή της Τσεχίας ένα αποκλειστικά γυναικείο σύνολο, που συνδυάζει ελεύθερα διαφορετικά είδη θεάτρου, ακροβατικών και χορού. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, και μέσω της συνεργασίας της με καλλιτέχνες από διαφορετικούς κλάδους της τέχνης, έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν ένα μοναδικό στυλ, δραστηριοποιούμενες στην τσεχική και διεθνή σκηνή. Εκτός από τα χορογραφικά και θεατρικα έργα, ασχολούνται και με την παιδαγωγική του χορού και του σύγχρονου τσίρκου.

Θεματικός Άξονας

Άνθρωποι - Κοινωνία

Ο πρώτος άξονας διατρέχει το νήμα της εξέλιξης της κοινωνίας από την αρχαιότητα ως σήμερα, προκειμένου να συνδέσει το αλλότριο με το οικείο, να ανακαλύψει κρυμμένες πτυχές, μνήμες και στοιχεία πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Ο θεματικός άξονας Άνθρωποι | Κοινωνία εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή κοινωνία, στη συμπερίληψη, στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε ο ένας με τον άλλο, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Ευρώπη των πολιτών», «Ευρώπη, κόρη του Φοίνικα», «Ανθρώπινα μυστήρια».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis

Το Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis, σε σκηνοθεσία Jochen Sandig και χορογραφία της Sasha Waltz, με τη συμμετοχή της 65μελούς Χορωδίας Ραδιοφωνίας του Βερολίνου (Rundfunkchor Berlin), έρχεται στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.


Μυστήριο 109 Το Σωματίδιο Higgs

Μια συναρπαστική παράσταση σύγχρονου τσίρκου και χορού, το Μυστήριο 109 ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ HIGGS, σε σκηνοθεσία και χορογραφία της ομάδας κι όμΩς κινείται με αφορμή την ιδέα του Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη και της χορογράφου Χριστίνας Σουγιουλτζή, παρουσιάζει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.

Μυστήριο 67 Αμολή

Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίo Της Αιμιλίας Μπουρίτη.

Στις 27 Αυγούστου και στις 14 και 23 Σεπτεμβρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Μυστήριο 67 Αμολή – Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίο, στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο αντίστοιχα.

Μυστήριο 42 Futuring Waters

Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις του Μυστήριο 42 Futuring Waters μας συστήνει σε έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν μέσα από μια διαδικασία κοινής δημιουργίας, την οποία εμπνεύστηκε η καλλιτέχνιδα και εκπαιδευτικός Τζένη Μαρκέτου με τη βοήθεια Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων, καλλιτεχνών, επιμελητών, αρχιτεκτόνων, αρχαιολόγων, ακτιβιστών αλλά και ενεργών πολιτών της Ελευσίνας ανάμεσα σε άλλους γύρω από τα δικαιώματα των νερών και την υδροπολιτική, μια σύνθετη πολιτική σκέψη γύρω από το νερό.


Μυστήριο 169 If the Wind Blows

Το έργο Μυστήριο 169 If the Wind Blows της διεθνούς εικαστικής καλλιτέχνιδας Mariko Hori με έδρα το Άμστερνταμ διερευνά τη σχέση ανάμεσα στη γλώσσα και στην πόλη, ορμώμενο από τη γνωστή ιαπωνική παροιμία «Όταν φυσάει ο άνεμος, πλουτίζει ο βαρελοποιός», η οποία σημαίνει ότι οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να οδηγήσει σε μία απροσδόκητη έκβαση.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes