NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

WHAT’S ON : Απρίλιος

29 ΜΑΡ – 21 ΑΠΡ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 178 Μαζεύοντας λουλούδια με τις φιλενάδες της
εικαστικά
ΣΙΝΕ ΕΛΕΥΣΙΣ

Μία έκθεση-αφιέρωμα στη χλωρίδα του αρχαιολογικού χώρου της Ελευσίνας. Η εικαστικός Βιολέτα Διαμαντή-Μελετίου και η εκπαιδευτικός Ειρήνη Γιοβάνου, σπουδάστριες στο Μυστήριο 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας IN SITU, με την καθοδήγηση και την υποστήριξη της Σοφίας Ριζοπούλου, ομότιμης καθηγήτριας Οικοφυσιολογίας Φυτών του τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ, μελετούν τη χλωρίδα στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας και την αποτυπώνουν στο χαρτί με σχέδιο και χρώμα. Μία εικαστική πρώτη παρουσίαση του έργου τους που συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό του Θανάση Μίληση.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

6-7 ΑΠΡ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 97 Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου
Α’ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
θέατρο
ΣΙΝΕ ΕΛΕΥΣΙΣ

Μα γιορτή όλων των θεωρητικών και πρακτικών κατευθύνσεων των παραστατικών τεχνών, με μια κοινή, όμως, συνισταμένη: την τέχνη της σκηνοθεσίας. Στόχος του φεστιβάλ είναι η παροχή δυνατότητας σε νέους/ες καλλιτέχνες/ιδες –σε αυτό που ονομάζεται «μέλλον του θεάτρου»– να βρουν τον χώρο, ένα βήμα και εφαλτήριο για δημιουργία, ανταλλαγή και δικτύωση. Η πατρίδα του Αισχύλου γίνεται σημείο συνάντησης Πανεπιστημιακών Παραστατικών Τεχνών και Θεάτρου και εστία του μέλλοντος αυτής της μοναδικής ζωντανής Τέχνης.
Σε συνεργασία με το Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

Περισσότερες πληροφορίες  εδώ.

 

12-14 ΑΠΡ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 176 Μέρες Κινηματογράφου
κινηματογράφος
ΣΙΝΕ ΕΛΕΥΣΙΣ

Μια σειρά προβολών έργων ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της 2023 Ελευσίς, την πόλη, αλλά και με σύγχρονους προβληματισμούς γύρω από καίρια και διαχρονικά ζητήματα. Μια αποφασιστική χειρονομία μετά τη θερμή υποδοχή του IN SITU REALITIES – Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ελευσίνας, που επιδιώκει την οργανική και λειτουργική ενσωμάτωση του Σινέ Ελευσίς στην πολιτιστική καθημερινότητα της πόλης και της ευρύτερης ελληνικής και διεθνούς κινηματογραφικής πραγματικότητας, πάντα με μια κρυφή φιλοδοξία να μετατραπεί η Ελευσίνα σε τοπόσημο μιας ξεχωριστής κινηματογραφικής εμπειρίας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

13-16 ΑΠΡ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 197 Χάρτινος Κόσμος – Γράμμα στην Ελευσίνα
Νικολέτα Γρανίτσα
εικαστικά
ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ

Η Νικολέτα Γρανίτσα δημιουργεί με μέσο το χάρτινο αποτύπωμα των δράσεων της 2023 Ελευσίς, έναν πρωτότυπο και μοναδικό κόσμο, αποτίοντας έναν προσωπικό φόρο τιμής στην Ελευσίνα που τόσο αγαπά. Μια έκθεση από «χάρτινα λουλούδια, καράβια, δέντρα, ψάρια, πουλιά, τραγούδια, εκπλήξεις κι ανέμους. Ναι, χάρτινους ανέμους! Ποιος κανόνας το απαγόρευσε;»

Σύντομα περισσότερες πληροφορίες.

6. n.magemeli

14 ΑΠΡ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 32 Open Eleusis – ένα ντοκιμαντέρ, πολλές ιστορίες
Παρουσίαση αποτελεσμάτων ερευνητικού-συμμετοχικού έργου
ΣΙΝΕ ΕΛΕΥΣΙΣ

Η ομάδα του Open Εleusis παρουσιάζει τα αποτελέσματα της δουλειάς της στην Ελευσίνα τον τελευταίο χρόνο: η ιστορική, καλλιτεχνική και εθνογραφική έρευνα συνομιλούν και συστήνονται στο ευρύ κοινό μέσα από μία ιστοσελίδα, ένα ντοκιμαντέρ και τις ταινίες μικρού μήκους docu-animation που έγιναν από μαθητές Δημοτικού. Σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (ΚΕΑΕ).

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Next Generation EU.

Greece 2.0 NextGeneration Black outline gr

Σύντομα περισσότερες πληροφορίες.

17 ΑΠΡ – 19 ΜΑΪΟΥ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 199 Θάνος Τσίγκος, Βαγγέλης Τσάκος
εικαστικά
ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Συνεχίζοντας τα αφιερωματικά έργα για το έργο και τη ζωή σημαντικών καλλιτεχνών και σπουδαίων προσωπικοτήτων της πόλης και της ευρύτερης γεωγραφικής ζώνης, εγκαινιάζεται μία έκθεση-αφιέρωμα στο έργο και τη ζωή του ζωγράφου Θάνου Τσίγκου και του φωτογράφου Βαγγέλη Τσάκου. Στην έκθεση παρουσιάζονται πρωτότυπα έργα, αρχειακό υλικό και πολλαπλά ντοκουμέντα από δύο συναρπαστικές καλλιτεχνικές βιογραφίες με πλούσιο έργο και παρακαταθήκη. Την έκθεση πλαισιώνουν δύο δημόσιες συζητήσεις.

Τετάρτη 17 ΑΠΡ 18:00
Συζήτηση για το έργο του Βαγγέλη Τσάκου
Κυριακή 21 ΑΠΡ 18:00
Συζήτηση για το έργο του Θανάση Τσίγκου

Σύντομα περισσότερες πληροφορίες.

 

22 ΑΠΡ

ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ – Παρουσίαση αποτελεσμάτων ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
συναντήσεις/συνέδρια
ΣΙΝΕ ΕΛΕΥΣΙΣ

Η παρουσίαση περιλαμβάνει τα αποτελέσματα του 2ου εργαστηρίου αυτοαξιολόγησης του διεθνούς προγράμματος συμμετοχικού σχεδιασμού Πιλοτικές Πόλεις, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου στο Σινέ Ελευσίς. Η συμμετοχική διαδικασία της αυτοαξιολόγησης ανέδειξε τις καλές πρακτικές της Ελευσίνας και τις προοπτικές τους, αποκάλυψε και ονόμασε τις ανάγκες, φανέρωσε τη δυναμική των τοπικών ομάδων και θεμελίωσε την αξία της πρόσβασης των πολιτών στον συμμετοχικό σχεδιασμό της πόλης. Μια πρωτοβουλία του ευρωπαϊκού οργανισμού Culture Action Europe σε συνεργασία με την Επιτροπή Πολιτισμού του διεθνούς οργανισμού UCLG-United Cities and Local Governments.

Σύντομα περισσότερες πληροφορίες.

 

26 ΑΠΡ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 189 Μύθοι και θρύλοι της Ελευσίνας
ημερίδα και έκθεση
ΣΙΝΕ ΕΛΕΥΣΙΣ

Παρουσίαση έρευνας του Αθανάσιου Κατσαρά, αγγειοπλάστη-αγγειογράφου (Εργαστήριο κεραμικής AMASIS), για την κατασκευαστική προσέγγιση τριών αμφορέων της Ελευσίνας με εφαρμογή των αρχαίων τεχνικών παραγωγής και χρήση χωμάτων για τα επιχρίσματα από την Ελευσίνα και την ευρύτερη περιοχή. Mε την υποστήριξη του Ιδρύματος Κανελλόπουλος.

Σύντομα περισσότερες πληροφορίες.

27 ΑΠΡ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 14 Human Requiem In Eleusis
κινηματογράφος
ΣΙΝΕ ΕΛΕΥΣΙΣ

Η ταινία καταγράφει το Mυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis, τη site specific παράσταση σε σκηνοθεσία του Jochen Sandig και χορογραφία της Sasha Waltz, με τη συμμετοχή της 60μελούς Χορωδίας της Ραδιοφωνίας του Βερολίνου (Rundfunkchor Berlin), που σχεδιάστηκε για τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας και παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2023. Το αρχαίο ιερό της Ελευσίνας έγινε ένας ανοιχτός κοινόχρηστος χώρος συλλογικής κάθαρσης, όπου κείμενο και σώμα, χώρος και ήχος, συγχωνεύτηκαν σε ένα ενιαίο ανεπανάληπτο έργο τέχνης.
Συμπαραγωγή: 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Παγκόσμιο Ανθρώπινο Φόρουμ, Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Rundfunkchor Berlin σε συνεργασία με τους Sasha Waltz & Guests, Radialsystem Berlin.

Σύντομα περισσότερες πληροφορίες.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes