NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Ανοιχτή Πρόσκληση: Εργαστήρια για παιδιά – Μυστήριο 68 Στάλκερ – BLOOM & DOOM

Εργαστήρια για παιδιά 6 έως 10 χρόνων υπό την καθοδήγηση
της Ιταλίδας καλλιτέχνιδος Caterina Moroni

Τα παιδιά της Ελευσίνας μας δείχνουν τον δρόμο
σε ανεπανάληπτες διαδρομές στην πόλη!

Το Μυστήριο 68 ΣΤΑΛΚΕΡ, μια διοργάνωση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με την πeripatos sociocultural enterprise, είναι ένα συμμετοχικό έργο παρακαταθήκης, με στόχο να επανασυστήσει την πόλη της Ελευσίνας μέσα από τα μάτια των κατοίκων της. Οι πολίτες αναλαμβάνουν τον ρόλο του αφηγητή/οδηγού/Στάλκερ, στο πλαίσιο ενός έργου συνδημιουργίας περιπατητικών διαδρομών και παιχνιδιών πόλης, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες της πόλης σε διαδραστικές, πολιτιστικές εμπειρίες στο δημόσιο τοπίο.

Από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, η Ιταλίδα καλλιτέχνις Caterina Moroni, πραγματοποιεί μία σειρά από εργαστήρια για παιδιά από την τοπική κοινότητα, ηλικίας 6-11 ετών, με τίτλο BLOOM & DOOM και στόχο τη δημιουργία δυο ανεπανάληπτων διαδρομών, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, στην πόλη. Τα παιδιά  καθοδηγούν τους ενήλικες, αναζητώντας την αίσθηση του μέλλοντος.

Η δράση BLOOM & DOOM πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Λίγα λόγια για το BLOOM & DOOM

Είναι πομπή, ξενάγηση, πάρτι ή δράση ακτιβισμού;
Μια περιπλανώμενη φυλή νέων οδηγεί το κοινό σε ένα αστικό τελετουργικό στην πόλη. Κάθε μέλος του κοινού καθοδηγείται από ένα παιδί που το φροντίζει, δημιουργώντας μία ενεργή σχέση.

Χέρι-χέρι διασχίζουμε την πόλη αναζητώντας την αίσθηση του μέλλοντος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η φυλή των νέων μεταδίδει στο κοινό (τους ενήλικες) τις γνώσεις τους για την προσαρμογή, για το πώς να ζήσουν σε έναν κόσμο που καταρρέει, πώς να συνεχίσουν να ονειρεύονται.

Μπορεί το πρόβλημα να είναι η περιπλανώμενη φυλή, ή μήπως έχουμε εμείς πρόβλημα; Ποιος είναι πραγματικά ο κίνδυνος, αν ο μεγαλύτερος κίνδυνος προκαλείται από εμάς τους ενήλικες, μέρα με τη μέρα;

Το BLOOM & DOOM σχεδιάστηκε ως ένα σύστημα επικοινωνίας της έκτακτης ανάγκης της κλιματικής κατάρρευσης που όλοι αντιμετωπίζουμε και εμπνέει τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση τώρα, προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Η δράση BLOOM & DOOM ταξιδεύει και υλοποιείται σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Σε κάθε μία οι άνθρωποι που συμμετέχουν δημιουργούν ένα μοναδικό γεγονός. Στην Ελευσίνα υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.

Διαδρομές για ενηλίκους

Με άξονα το περιβάλλον, το Σώμα Ελλήνων Οδηγών αναλαμβάνει τον ρόλο του αφηγητή για τη διαδρομή «Δέντρα, άνθη και καρποί… Περιβάλλοντος Οδηγοί», ακολουθώντας νοητικά και φυσικά τη ροή του νερού. Ομάδες με ειδικό ενδιαφέρον για την αρχαιολογία και την ιστορία, αλλά και τη βιομηχανική κληρονομιά της Ελευσίνας μετουσιώσουν τον δημόσιο χώρο σε έναν ζωντανό και δημιουργικό τόπο έκφρασης της τοπικής κοινωνίας, μέσα από τους αφηγηματικούς περιπάτους «Street Archaeology: μία εναλλακτική περιήγηση» και «Βιομηχανικές Μνήμες, ας γίνουμε η φωνή τους…» αντίστοιχα. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 9/9 έως 11/10. Περισσότερες πληροφορίες: 2023eleusis.eu.

Εργαστήρια για παιδιά

Ημέρες – Ώρες

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, 10.00-13.00

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, 17.00-19.00

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, 17.00-19.00

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, 17.00-19.00

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, 17.00-19.00

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, 17.00-19.00

Χώρος διεξαγωγής

Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας (Ι.Τραυλού, 19200 Ελευσίνα)

Ημέρες – Ώρες διαδρομών:

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, 10.00-11.30 & 18.00-19.30
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, 10.00-11.30 & 18.00-19.30

Δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια εδω

Μια παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με την πeripatos sociocultural enterprise, Artopolis Cultural Association, Caterina Moroni

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME


Πόλη - Πολιτισμός - Παρακαταθήκη

Μια σειρά συζητήσεων με τίτλο Πόλη – Πολιτισμός – Παρακαταθήκη (3 Π) διοργανώνει η 2023 Ελευσίς στις 9, 16 και 26 Φεβρουαρίου στο Παλαιό Δημαρχείο και στο Αναψυκτήριο Ελευσίνας.


Μυστήριο 137 Μετάβαση προς την επαγγελματική αλληλεγγύη

Μια σειρά συζητήσεων, εργαστηρίων και εκδηλώσεων διοργανώνει από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου η 2023 Ελευσίς, σε συνεργασία με το δίκτυο Culture for Change, για το μέλλον και την ανάπτυξη των συλλογικών πρωτοβουλιών των επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes