NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Μυστήριο 11 Ma: Αλλαγή ώρας προσέλευσης & Χρήσιμες Πληροφορίες

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και την εύρυθμη διεξαγωγή της παράστασης Μυστήριο 11 Ma, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να διαβάσετε προσεκτικά τις παρακάτω χρήσιμες πληροφορίες.

-Σημείο προσέλευσης-εκδοτήριο εισιτηρίων / παραλαβή διαπιστεύσεων: Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας (Πεζόδρομος Νικολαΐδου)
-Ώρα προσέλευσης: 18.30
-Χώρος διεξαγωγής παράστασης: Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας. H είσοδος δεν είναι δυνατή μετά την έναρξη της παράστασης.
-Διάρκεια: 60 λεπτά

Η παράσταση είναι περιπατητική. Βάσει των κανόνων που διέπουν τους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και για την ασφαλή μετακίνηση των θεατών (το έδαφος είναι κατά τόπους βραχώδες, με χώμα και χαλίκι, ανισόπεδα μαρμάρινα και ξύλινα σκαλοπάτια κ.ο.κ.) συνιστάται στους θεατές να φορούν άνετα ρούχα και υποδήματα που διασφαλίζουν την ομαλή τους κίνηση και δεν προκαλούν φθορά στα μνημεία (βλ. τακούνια). 

Η παράσταση πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση φυσικού φωτός. Καθώς η ορατότητα σταδιακά θα μειώνεται, οι θεατές θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του προσωπικού και να μην παρεκκλίνουν από την καθορισμένη διαδρομή.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 14 ετών
Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αμαξίδια και ΑμεΑ με σοβαρές δυσκολίες μετακίνησης.

Δεν επιτρέπεται:

-Το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών.
-Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της παράστασης.
-Η λήψη φωτογραφιών με ή χωρίς φλας, η μαγνητοφώνηση και η μαγνητοσκόπηση κατά τη διάρκεια της παράστασης.
-Σε όλη τη διαδρομή συνεργάτες της διοργάνωσης θα είναι στη διάθεση του κοινού για την καθοδήγησή του.

Παρακαλούμε πριν την προσέλευσή σας αναζητήστε τους χώρους στάθμευσης πέριξ του αρχαιολογικού χώρου πατώντας εδώ. Σημειωτέον, για το διάστημα 31/08 – 05/09, θα πραγματοποιούνται έργα επί της οδού Παγκάλου.

Το Μυστήριο 11 MA είναι μια παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής. Η παράσταση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU 

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis

Το Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis, σε σκηνοθεσία Jochen Sandig και χορογραφία της Sasha Waltz, με τη συμμετοχή της 65μελούς Χορωδίας Ραδιοφωνίας του Βερολίνου (Rundfunkchor Berlin), έρχεται στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.


Μυστήριο 109 Το Σωματίδιο Higgs

Μια συναρπαστική παράσταση σύγχρονου τσίρκου και χορού, το Μυστήριο 109 ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ HIGGS, σε σκηνοθεσία και χορογραφία της ομάδας κι όμΩς κινείται με αφορμή την ιδέα του Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη και της χορογράφου Χριστίνας Σουγιουλτζή, παρουσιάζει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.

Μυστήριο 67 Αμολή

Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίo Της Αιμιλίας Μπουρίτη.

Στις 27 Αυγούστου και στις 14 και 23 Σεπτεμβρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Μυστήριο 67 Αμολή – Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίο, στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο αντίστοιχα.

Μυστήριο 42 Futuring Waters

Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις του Μυστήριο 42 Futuring Waters μας συστήνει σε έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν μέσα από μια διαδικασία κοινής δημιουργίας, την οποία εμπνεύστηκε η καλλιτέχνιδα και εκπαιδευτικός Τζένη Μαρκέτου με τη βοήθεια Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων, καλλιτεχνών, επιμελητών, αρχιτεκτόνων, αρχαιολόγων, ακτιβιστών αλλά και ενεργών πολιτών της Ελευσίνας ανάμεσα σε άλλους γύρω από τα δικαιώματα των νερών και την υδροπολιτική, μια σύνθετη πολιτική σκέψη γύρω από το νερό.


Μυστήριο 169 If the Wind Blows

Το έργο Μυστήριο 169 If the Wind Blows της διεθνούς εικαστικής καλλιτέχνιδας Mariko Hori με έδρα το Άμστερνταμ διερευνά τη σχέση ανάμεσα στη γλώσσα και στην πόλη, ορμώμενο από τη γνωστή ιαπωνική παροιμία «Όταν φυσάει ο άνεμος, πλουτίζει ο βαρελοποιός», η οποία σημαίνει ότι οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να οδηγήσει σε μία απροσδόκητη έκβαση.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes