NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Η Όαση – Πρώην Camping, ο χώρος που φιλοξένησε το 1ο Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού της 2023 Ελευσίς, αγοράζεται από τον Δήμο Ελευσίνας

Η Όαση – Πρώην Camping, ένας εγκαταλελειμμένος πνεύμονας πρασίνου μέσα στην πόλη αγοράζεται από το Δήμο Ελευσίνας. Ο χώρος ενεργοποιήθηκε πρόσφατα για την επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού της Ελευσίνας, από την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ως ένας νέος χώρος ανοιχτών πολιτιστικών δράσεων που σχετίζονται με τον πυλώνα του Περιβάλλοντος.

Η συνολική έκταση της περιοχής ανέρχεται σε 20.543,00 τετραγωνικά μέτρα, εκ των οποίων 12.309,00 τ.μ. –που αποτελούν και την επιφάνεια αγοράς- είναι ιδιοκτησίας της Εθνικής Τράπεζας και 8.234,00 τ.μ., ιδιοκτησίας του Δήμου Ελευσίνας.Το συμφωνηθέν τίμημα αγοράς ορίστηκε στο ποσό του 1.062.268 ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία των ακινήτων εκτιμάται στο ποσό του 1.356.405 ευρώ. Η αγορά θα πραγματοποιηθεί χωρίς καμία επιβάρυνση του δημοτικού προϋπολογισμού, και συγκεκριμένα από το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή από το Υπουργείο Εσωτερικών. Με την ανάπλαση της Όασης, ο Δήμος Ελευσίνας πρόκειται να αποκτήσει το μεγαλύτερο πάρκο αναψυχής της πόλης, έναν μεγάλο χώρο πρασίνου, αθλοπαιδιών και παιδικών χαρών, ο οποίος θα αποτελέσει πόλο έλξης τόσο για τους κατοίκους της πόλης όσο και για τους επισκέπτες.

Το Πρώτο Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού στην Ελευσίνα και τη γύρω περιοχή, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου του 2022, και έδωσε πνοή στον καταπράσινο χώρο ΟΑΣΗ, το πρώην κάμπινγκ της Ελευσίνας, έναν σπάνιας φυσικής ομορφιάς χώρο στις παρυφές της πόλης. Στη μεγάλη αυτή γιορτή για το περιβάλλον έδωσαν το παρών περισσότεροι από 1000 κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης, όλων των ηλικιών, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας σημαντικής δράσης τόσο για την Ελευσίνα όσο και τη διοργάνωση. Στόχος της 2023 Ελευσίς είναι να αποτελέσει το Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού το έναυσμα για τη θεσμοθέτηση ενός πρότυπου φεστιβάλ για το περιβάλλον, την οικολογία και τη βιωσιμότητα, στην πόλη της Ελευσίνας.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 0 Μυστήρια Μετάβασης - Τελετή Έναρξης

Η μεγάλη γιορτή της Ευρώπης ξεκινά με μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο παράκτιο μέτωπο και ένα «πολύχρωμο» διήμερο πρόγραμμα με εκθέσεις, συναυλίες, DJ πάρτι και παράλληλες εκδηλώσεις σε όλη την πόλη!


Μυστήριο 177 Visions from the Underworld

Η έκθεση Visions from the Underworld εκκινεί από τα Ελευσίνια Μυστήρια και αντλεί ελεύθερα στοιχεία από μυστικές εμπειρίες και τα χρησιμοποιεί ως μέσο για να περιηγηθεί ανάμεσα σε παράλληλα σύμπαντα.


Μυστήριο 34 Πρόσωπα

Η καλλιτεχνική έρευνα εν εξελίξει, θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης της 2023 Ελευσίς, με την προβολή φωτογραφιών στην πρόσοψη του Παλαιού Δημαρχείου Ελευσίνας.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
Time Circus Arrival 04.02.23
Opening Ceremony
Days
Hours
Minutes