NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Η Ελευσίνα διαθέτει πλέον τα δικά της γραμματόσημα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης της συλλεκτικής σειράς γραμματοσήμων, με τίτλο «Ελευσίνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023», το Σάββατο 27 Μαΐου, στον χώρο του X-Bowling Art Center.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της 2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα Νανά Σπυροπούλου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ελληνικών Ταχυδρομείων Δανιήλ Μπεναρδούτ και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εταιρικής Επικοινωνίας & Διεύθυνσης Φιλοτελισμού των ΕΛ.ΤΑ. Λάζαρος Λαζαρίδης.

Ο Δήμος Ελευσίνας και η 2023 Ελευσίς, σε αγαστή συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, έθεσαν σε κυκλοφορία μία αναμνηστική έκδοση 4 γραμματοσήμων, στα οποία απεικονίζονται εμβληματικά τοπόσημα και αρχαιολογικοί θησαυροί της πόλης.
Πιο συγκεκριμένα, στα τέσσερα αυτά γραμματόσημα απεικονίζονται η Καρυάτιδα Κιστοφόρος, το Μεγάλο Ελευσινιακό Ανάγλυφο, το εκκλησάκι του Αγίου Ζαχαρία και το εργοστάσιο Κρόνος.

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Επίτιμη Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων Δ. Αττικής κα Καλλιόπη Παπαγγελή, ο Υποψήφιος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ & Καθηγητής της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης κος Γιάννης Βιολέτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ελευσίνας κος Δημήτρης Λιάσκος.

Ταυτόχρονα, στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο των ΕΛ.ΤΑ., όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να προμηθευτούν γραμματόσημα, καθώς και να σφραγίσουν δικά τους αντικείμενα με την ειδική φιλοτελική σφραγίδα.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Η Ελευσίνα ξεκινά ένα νέο ταξίδι προς την εξωστρέφεια και την ανάδειξή της, μέσα από τη συνεργασία μας με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Στο πλαίσιο του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και με την άμεση και θετική ανταπόκριση της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, η Ελευσίνα, μέσα από αυτά τα μικρά αλλά συμβολικά γραμματόσημα, θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis

Το Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis, σε σκηνοθεσία Jochen Sandig και χορογραφία της Sasha Waltz, με τη συμμετοχή της 65μελούς Χορωδίας Ραδιοφωνίας του Βερολίνου (Rundfunkchor Berlin), έρχεται στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.


Μυστήριο 109 Το Σωματίδιο Higgs

Μια συναρπαστική παράσταση σύγχρονου τσίρκου και χορού, το Μυστήριο 109 ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ HIGGS, σε σκηνοθεσία και χορογραφία της ομάδας κι όμΩς κινείται με αφορμή την ιδέα του Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη και της χορογράφου Χριστίνας Σουγιουλτζή, παρουσιάζει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.

Μυστήριο 67 Αμολή

Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίo Της Αιμιλίας Μπουρίτη.

Στις 27 Αυγούστου και στις 14 και 23 Σεπτεμβρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Μυστήριο 67 Αμολή – Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίο, στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο αντίστοιχα.

Μυστήριο 42 Futuring Waters

Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις του Μυστήριο 42 Futuring Waters μας συστήνει σε έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν μέσα από μια διαδικασία κοινής δημιουργίας, την οποία εμπνεύστηκε η καλλιτέχνιδα και εκπαιδευτικός Τζένη Μαρκέτου με τη βοήθεια Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων, καλλιτεχνών, επιμελητών, αρχιτεκτόνων, αρχαιολόγων, ακτιβιστών αλλά και ενεργών πολιτών της Ελευσίνας ανάμεσα σε άλλους γύρω από τα δικαιώματα των νερών και την υδροπολιτική, μια σύνθετη πολιτική σκέψη γύρω από το νερό.


Μυστήριο 169 If the Wind Blows

Το έργο Μυστήριο 169 If the Wind Blows της διεθνούς εικαστικής καλλιτέχνιδας Mariko Hori με έδρα το Άμστερνταμ διερευνά τη σχέση ανάμεσα στη γλώσσα και στην πόλη, ορμώμενο από τη γνωστή ιαπωνική παροιμία «Όταν φυσάει ο άνεμος, πλουτίζει ο βαρελοποιός», η οποία σημαίνει ότι οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να οδηγήσει σε μία απροσδόκητη έκβαση.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes