Μυστήριο 96 Κόρες


Μυστήριο 96 Κόρες

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chóres της Ελευσίνας, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Μαρίνας Σάττι, παρουσιάζει ένα δυναμικό πολυφωνικό πρόγραμμα στον δημόσιο χώρο της πόλης.

Συντελεστές:

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μαρίνα Σάττι
Μουσική Διεύθυνση – Διδασκαλια: Σιμέλα Εμμανουηλίδου
Κινησιολογία: Σταύρος Ικμπάλ
Συντονισμός: Βερονίκη Κρικώνη
Παραγωγή: Womo

Χορωδιακό Σύνολο: Νεφέλη Γιαννίση, Βασιλική Δήμου, Αθηνά Ζούγρα, Κωνσταντίνα Καγιά, Χριστίνα Καγιά, Έλενα Κόντε, Βασιλική Κουτουλέα, Αγγελική Λάλου, Βασιλική Μαργαρίτη, Κατερίνα Μπαμπά, Σοφία Μπέκου, Άννα Μπίζα, Μαρίνα Νικολάου, Αφροδίτη Παπαναστασίου, Αιμιλία Πέππα, Χρυσή Πυρουνάκη, Σταυρούλα Ρούσση, Ασημίνα Σεμερτζίδου, Ειρήνη Σταματίου, Σίσσυ Στεφανίδου, Χριστίνα Στρατινάκη, Τζωρτζίνα Τριανταφυλλάκη, Ισιδώρα Τριβέλλα, Λίτσα Τσαλιμοπούλου

Τοποθεσία:

Πεζόδρομος Νικολαΐδου

Στο πλαίσιο:

SYNOIKISMOI LOGO 007

Χορωδιακές διασκευές παραδοσιακών μελωδιών από όλες τις γωνιές του ελληνισμού, γραμμένες από διακεκριμένους συνθέτες όπως o Νίκος Κυπουργός, o Άλκης Μπαλτάς, o Λάγιος Μπάρντος, o Φίλιππος Τσαλαχούρης κ.ά., αναμειγνύονται με νέες επεξεργασίες που δημιουργήθηκαν από τον Τέλη Δημητρακόπουλο ειδικά για τις Chóres της Ελευσίνας και βασίζονται σε δημοτικά τραγούδια των κοινοτήτων. Έχοντας ιδρυθεί τον Οκτώβριο του 2022 στο πλαίσιο του Μυστηρίου 96 Κόρες της 2023 Ελευσίς με βασικούς πυλώνες την εκπαίδευση, την παράσταση και τη δημιουργία μιας κοινότητας καλλιτεχνών με ευρεία καλλιτεχνική παιδεία, οι Chóres της Ελευσίνας διανύουν την πρώτη χρονιά λειτουργίας τους και, αξιοποιώντας τη μεθοδολογία που αναπτύχθηκε για την ομάδα Chóres της Αθήνας, προσεγγίζουν το πολυσυλλεκτικό αυτό ρεπερτόριο με τη φρέσκια και αντισυμβατική ματιά που χαρακτηρίζει τη σταθερά ανερχόμενη πορεία του μοναδικού αυτού συνόλου, φωτίζοντας το παραδοσιακό μουσικό υλικό με σύγχρονους, απροσδόκητους τρόπους.

Θεματικός Άξονας

Άνθρωποι - Κοινωνία

Ο πρώτος άξονας διατρέχει το νήμα της εξέλιξης της κοινωνίας από την αρχαιότητα ως σήμερα, προκειμένου να συνδέσει το αλλότριο με το οικείο, να ανακαλύψει κρυμμένες πτυχές, μνήμες και στοιχεία πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Ο θεματικός άξονας Άνθρωποι | Κοινωνία εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή κοινωνία, στη συμπερίληψη, στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε ο ένας με τον άλλο, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Ευρώπη των πολιτών», «Ευρώπη, κόρη του Φοίνικα», «Ανθρώπινα μυστήρια».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes