Μυστήριο 93 Ξυλίκι – Post Scriptum


Μυστήριο 93 Ξυλίκι - Post Scriptum

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την Πέμπτη 6 Ιουλίου την τρίτη συνάντηση της δράσης Μυστήριο 93 ΞΥΛΙΚΙ με τίτλο Post Scriptum, στον χώρο του Πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας.

Συντελεστές:

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Κείμενο: Αντρέας Μαντάς
Επιμέλεια πρωτότυπου κειμένου: Τίνα Παππά
Πρωτότυπη μουσική: Jah Wobble
Σχεδιασμός φωτισμού: Τάσος Παλαιορούτας
Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Καραγιαννάκη / Chase The Cut
Ενδυματολόγος: Νίκη Παγιατάκη
Φωτογραφίες παράστασης: Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης
Ενδύματα: Parthenis
Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Amor Omnia Productions
Επικοινωνία: Τίνα Παππά

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ιωάννα Παππά, Άλκης Παναγιωτίδης και Αντρέας Μαντάς
και ζωντανά επί σκηνής οι μουσικοί Jah Wobble & Tian.

Τέλος, ακούγονται ηχογραφημένα θραύσματα ποίησης του Αμερικανού Jerome Rothenberg από τον Gary Farmer, γνωστού από την ταινία του Jim Jarmusch «Ο Νεκρός».

Μια παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Πληροφορίες:

Ημέρα: Πέμπτη 6 Ιουλίου
Ώρα έναρξης: 21:15 | Ώρα προσέλευσης: 20:30
*Μετά την ώρα έναρξης δεν θα είναι δυνατή η είσοδος
Διάρκεια: 60′
Χώρος: Parking Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας
Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€ (φοιτητές, 65 άνω, Ατέλειες, Άνεργοι, ΑμεΑ και συνοδοί)
Προπώληση εισιτηρίων εδώ.

Τα εισιτήρια αντιστοίχουν μόνο σε θέσεις ορθίων.

Ένα θεατροποιημένο αναλόγιο με θέμα το γεγονός και το βίωμα της αρπαγής και της απουσίας. Τρεις ηθοποιοί, η Ιωάννα Παππά, ο Άλκης Παναγιωτίδης και ο Αντρέας Μαντάς, απαγγέλουν το πρωτότυπο, ειδικά γραμμένο για την παράσταση κείμενο, με λόγο συμβολικό, που εμπνέεται από τα Αρχέτυπα και βρίσκει την έμπνευσή του σε σύμβολα αρχαία αλλά και νεωτερικά, θίγοντας θέματα πανανθρώπινα και άχρονα, όπως τον πόνο της απώλειας, την αλλοτρίωση, τη μοναξιά, τη λύτρωση του ονείρου. Σαν να πραγματοποιούν μια σεάνς στο σήμερα, στέλνοντας με την αφήγησή τους το νήμα της ιστορίας ταυτόχρονα στο παρελθόν και το μέλλον.

Απέναντί τους, αντικριστά, συνοδεύουν μουσικά την αφήγηση ο θρύλος της βρετανικής σκηνής, μπασίστας, συνθέτης και παραγωγός, Jah Wobble μαζί με τους Tian, το σχήμα παραδοσιακής κινεζικής μουσικής που έχουν δημιουργήσει οι γιοι του John & Charlie Wardle. Κι ενώ οι θεατές παρακολουθούν όρθιοι στον χώρο που δημιουργούν ανάμεσά τους οι καλλιτέχνες, αθέατο παίζεται το ΞΥΛΙΚΙ, το αρχαίο παιδικό παιχνίδι που έδωσε το όνομά του στη δράση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ένας τόσο σημαντικός καλλιτέχνης της διεθνούς σκηνής όπως είναι ο Jah Wobble, συμμετέχει σε θεατρική παράσταση παίζοντας ζωντανά πρωτότυπη μουσική. 

Το Μυστήριο 93 ΞΥΛΙΚΙ Post Scriptum είναι ένα ενιαίο έργο απαρτιζόμενο από πέντε δράσεις που συνέχονται με τον δημιουργικό/καλλιτεχνικό στοχασμό για τον Χρόνο και την άρση του, για την Αρπαγή και την Απουσία.

Μυστήριο 93 ΞΥΛΙΚΙ | Επόμενες δράσεις
Σεπτέμβριος  – Eco-Culture Festival

Ο αρχιτέκτονας Γιώργος Τριανταφύλλου θα διερευνήσει την επίδραση του χρόνου στη σύλληψη και κατασκευή κτισμάτων, τονίζοντας ομοιότητες αρχετύπων, όπως είναι τα αυτοσχέδια μαντριά, με επιτεύγματα της μοντέρνας  αρχιτεκτονικής, επηρεασμένα από τα αρχέτυπα. Επιπλέον, ο γιατρός Γιώργος Θεοχάρης θα παρουσιάσει ομιλία με θέμα τη διαδρομή της ίασης από την αρχαιότητα έως τις σημερινές  θεραπευτικές πρακτικές και την αφηγηματική ιατρική.

Θεματικός Άξονας

Άνθρωποι - Κοινωνία

Ο πρώτος άξονας διατρέχει το νήμα της εξέλιξης της κοινωνίας από την αρχαιότητα ως σήμερα, προκειμένου να συνδέσει το αλλότριο με το οικείο, να ανακαλύψει κρυμμένες πτυχές, μνήμες και στοιχεία πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Ο θεματικός άξονας Άνθρωποι | Κοινωνία εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή κοινωνία, στη συμπερίληψη, στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε ο ένας με τον άλλο, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Ευρώπη των πολιτών», «Ευρώπη, κόρη του Φοίνικα», «Ανθρώπινα μυστήρια».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes