Μυστήριο 93 Ξυλίκι – Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης


Συντελεστές

Καλλιτεχνική Διαχειρίση – Επιμέλεια:
Αντρέας Μαντάς, Τίνα Παππά,
Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Παραγωγή: Amor Omnia Productions

Πληροφορίες

Ώρα Έναρξης: 19:00

Μαθητές Λυκείων Ελευσίνας και μέλη από τα ΚΑΠΗ Ελευσίνας, υπό τις οδηγίες και με την επιμέλεια του ποιητή και εκδότη Αντώνη Τσόκου, απαγγέλουν ποιήματα ανθολογημένα από την ελληνική και διεθνή ποιητική παραγωγή, για τον Χρόνο και την άρση του, την Αρπαγή και την Απουσία, στο cafe Odemisio.

Περισσότερες Πληροφορίες Μυστήριο 93 Ξυλίκι

Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον που κατανοεί και αισθάνεται τον χρόνο: την παρέλευση των στιγμών, τα ποιοτικά άλματα, τη διαλεκτική συνέχειας/ασυνέχειας, τη φθορά αλλά και όσα την αντιμάχονται. Η ομάδα Amor Omnia παρουσιάζει στην Ελευσίνα το Ξυλίκι, ένα ενιαίο έργο απαρτιζόμενο από επιμέρους δράσεις που συνέχονται με τον δημιουργικό/καλλιτεχνικό στοχασμό για τον Χρόνο και την άρση αυτού, για την Αρπαγή και την Απουσία. Οι ενότητες του έργου είναι αυτόνομες, αλλά συνομιλούν σε αυτό το ιστορικό πεδίο του χρόνου που συνιστά ο τόπος της Ελευσίνας. Επτά δράσεις. Ένας αριθμός που έχει πάντα τον πρώτο λόγο σε οτιδήποτε σχετίζεται με το μυστήριο και τη μεταφυσική.

Η έναρξη θα γίνει με τον ποιητή Αντώνη Τσόκο, ο οποίος οργανώνει απαγγελίες ποίησης από μαθητές σχολείων της Ελευσίνας σε καφενείο της πόλης. Ο αρχιτέκτονας Γιώργος Τριανταφύλλου εξετάζει με ομιλίες του την επίδραση του χρόνου στη σύλληψη και στην κατασκευή κτισμάτων. Ο ποιητής και μεταφραστής Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης ντύνεται Αμφιτρύων και καλεί ση- μαντικούς ποιητές, συγγραφείς και εικαστικούς να συζητήσουν το νόημα της τέχνης σήμερα. Ο γιατρός Γιώργος Θεοχάρης μάς μυεί στην αφηγηματική ιατρική.

Οι δράσεις κλείνουν με το αναλόγιο Ξυλίκι, όπου ο Αντρέας Μαντάς και η Τίνα Παππά εμπνέονται από επιλεγμένα θραύσματα από έργα διάφορων δημιουργών με θέμα τη διαλεκτική της Απουσίας και της Αρπαγής και με τη συμμετοχή ηθοποιών και μουσικών.

 

Θεματικός Άξονας

Άνθρωποι - Κοινωνία

Ο πρώτος άξονας διατρέχει το νήμα της εξέλιξης της κοινωνίας από την αρχαιότητα ως σήμερα, προκειμένου να συνδέσει το αλλότριο με το οικείο, να ανακαλύψει κρυμμένες πτυχές, μνήμες και στοιχεία πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Ο θεματικός άξονας Άνθρωποι | Κοινωνία εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή κοινωνία, στη συμπερίληψη, στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε ο ένας με τον άλλο, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Ευρώπη των πολιτών», «Ευρώπη, κόρη του Φοίνικα», «Ανθρώπινα μυστήρια».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 92 Piano, Violin, Viola, Cello

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το διακεκριμένο σύνολο σύγχρονης μουσικής dissonΑrt παρουσιάζει την εμβληματική σύνθεση του Morton Feldman Piano, Violin, Viola, Cello.


Μυστήριο 177 Visions from the Underworld

Η έκθεση Visions from the Underworld εκκινεί από τα Ελευσίνια Μυστήρια και αντλεί ελεύθερα στοιχεία από μυστικές εμπειρίες και τα χρησιμοποιεί ως μέσο για να περιηγηθεί ανάμεσα σε παράλληλα σύμπαντα.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on

MARCH

Days
Hours
Minutes
What's on

ΜΑΡΤΙΟΣ

Days
Hours
Minutes