Μυστήριο 69 Greekies

Μυστήριο 69 Greekies

Κινηματογραφικές προβολές, μουσικοχορευτικά δρώμενα και δημόσιοι διάλογοι με απρόβλεπτες συναντήσεις διαδραματίζονται ως δημόσια μυστήρια στην Ελευσίνα και επαναπροσδιορίζουν μέσα από καλλιτεχνικές διαδικασίες τον ορισμό της πατρίδας

Συντελεστές:

Καλλιτέχνης – Σκηνοθέτης: Μενέλαος Καραμαγγιώλης
Παραγωγή: Døcumatism

Τοποθεσία:

Νικολαϊδου και Δραγούμη

Στο πλαίσιο:

SYNOIKISMOI LOGO 007

Κινηματογραφικές προβολές, μουσικοχορευτικά δρώμενα και δημόσιοι διάλογοι με απρόβλεπτες συναντήσεις διαδραματίζονται ως δημόσια μυστήρια μέσα στην Ελευσίνα και επαναπροδιορίζουν μέσα από καλλιτεχνικές διαδικασίες τον ορισμό της πατρίδας: άλλοτε ως τόπο καταγωγής, άλλοτε ως προορισμό και σημείο διαμονής κι άλλοτε ως μια έννοια που μπορεί να περικλείει προστατευτικά όσους νιώθουν αδέσποτοι και εγκαταλειμμένοι. Απρόβλεπτες καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, μέσα από το μυστήριο 69, το Greekies, παρεμβαίνουν στην πόλη: όπως έφηβοι από προσφυγικούς καταυλισμούς που γίνονται εθελοντές σε φυσικές καταστροφές στην Μάντρα, ένας Αφρο-Έλληνας που με την ομάδα του εμπλουτίζει την ελληνική παραδοσιακή μουσική, Ελευσίνιοι που επαναπροσδιορίζουν την έννοια του “ξένου” παρεμβαίνοντας χορευτικά στην πόλη σε αξιοσημείωτες συμπράξεις με σύγχρονους εικαστικούς καλλιτέχνες. Στο τέλος αυτής της δράσης μπορεί να νιώσει κανείς πως “πατρίδα μου είναι κι η τέχνη μου”;

Θεματικός Άξονας

Άνθρωποι - Κοινωνία

Ο πρώτος άξονας διατρέχει το νήμα της εξέλιξης της κοινωνίας από την αρχαιότητα ως σήμερα, προκειμένου να συνδέσει το αλλότριο με το οικείο, να ανακαλύψει κρυμμένες πτυχές, μνήμες και στοιχεία πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Ο θεματικός άξονας Άνθρωποι | Κοινωνία εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή κοινωνία, στη συμπερίληψη, στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε ο ένας με τον άλλο, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Ευρώπη των πολιτών», «Ευρώπη, κόρη του Φοίνικα», «Ανθρώπινα μυστήρια».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!


Μυστήριο 40 Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος

Από τη 1 έως τις 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί για 12 η συνεχή χρονιά στην Ελευσίνα το 12ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος με την υποστήριξη της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟ.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes