Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη: Μάιος


Η νεανική ομάδα Cultterra παρουσιάζει τη δράση Ημέρες Δίψας (Thirstdays). Ο τίτλος αποτελεί ένα λογοπαίγνιο των αγγλικών λέξεων “Πέμπτης”, μέρα της εβδομαδιαίας συνάντησης της ομάδας, και της “δίψας”, σηματοδοτώντας τη δίψα των νέων της πόλης για την τέχνη και τον πολιτισμό. Οι άξονες της δράσης περνούν διαδοχικά από τις πιο άτυπες ενασχολήσεις μέχρι τις πιο τυπικές και ανοιχτές προς το κοινό εκδηλώσεις. Τον Μάιο θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις  γνωριmeet the locals: Ελπίδα Χατζηνικολάου finissage της εγκατάστασης “transcedence”, γνωριmeet the 2023: Μάρθα Φριντζήλα, Αραξοβόλιν: συνάντηση με συλλογικότητα της πόλης, γνωριmeet the locals: Δανάη Ανδρώνη.

4/5 Πέμπτη 17:00 γνωριmeet the locals: Ελπίδα Χατζηνικολάου.
Πέμπτη 17:00 Finissage της εγκατάστασης “transcedence”. 

Land art & Bio art εγκατάσταση η οποία εγείρει ερωτήματα σχετικά με την κοινωνία, την βιωσιμότητα υπερβαίνοντας τα επιτρεπόμενα και προκαθορισμένα όρια.Τοσο από την χωροθέτηση του έργου, όσο και από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι η βιωσιμότητα μέσω της διαδικασίας της ζωής και  επαναχρησιμοποίησης  υλικών. 

11/5 γνωριmeet the 2023 – 19.00: Μάρθα Φριντζήλα 

Στον άξονα γνωριmeet the 2023  οι νέοι της Ελευσίνας έρχονται σε επαφή με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της 2023 Ελευσίς και γνωρίζουν τους καλλιτέχνες που θα δημιουργήσουν καλλιτεχνικό έργο αυτόν τον χρόνο στην πόλη.

Η Μάρθα Φριντζήλα είναι σκηνοθέτις, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καθηγήτρια υποκριτικής και τραγουδιού. Γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Ελευσίνα. Ιδρυτικό µέλος του χώρου τέχνης κι εκπαίδευσης Baumstrasse/Δρόµος µε δέντρα (www.dentra.gr) και του Αττικού σχολείου αρχαίου δράµατος.(www.attikosxoleio.gr). Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

18/5 Αραξοβόλιν – 19.00: Συνάντηση με συλλογικότητα της πόλης

Οι Cultterra ξεδιψούν τις Πέμπτες τους από την εβδομαδιαία ανάγκη για διασκέδαση, κουβεντιάζουν, παίζουν επιτραπέζια, βλέπουν ταινίες -όχι μόνο cult-, παίζουν ή αναπαράγουν μουσική, ηρεμούν και έρχονται πιο κοντά με τις αθώες πλευρές του εαυτού τους. Εξασφαλίζουν μια επιπλέον ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με άλλες συλλογικότητες της πόλης.

21-28/5 γνωριmeet the locals: Δανάη Ανδρώνη

Η Δανάη Ανδρώνη γεννήθηκε το 2002 στην Αθήνα. Μεγάλωσε και κατοικεί στην Ελευσίνα. Το 2020 εισήχθη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο τμήμα Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων, μία σχολή με βασικό αντικείμενο την θεωρία και την πρακτική της αρχιτεκτονικής. Έχοντας επιλέξει τη σφάιρα της αρχιτεκτονικής και του design ασχολείται τόσο ακαδημαικά όσο και ερασιτεχνικά με το Graphic Design, αλλά και με την ζωγραφική τόσο ψηφιακή όσο και αναλογική. Εξερευνεί τη ζωγραφική διαισθητικά και δημιουργεί εικαστικές συνθέσεις, ή και κολλάζ με πληθώρα υλικών, χρωμάτων και σχημάτων και σχηματίζει επιφάνειες με αντιθέσεις που βασίζονται στο τυχαίο και το σκόπιμο. Το πάθος της για τις τέχνες προέρχεται από τη δια βίου αγάπη της για δημιουργία. 

Θεματικός Άξονας

Εργασία

Ο θεματικός άξονας Εργασία του καλλιτεχνικού προγράμματος διερευνά το παρελθόν και το μέλλον της εργασίας, τις κοινές ευρωπαϊκές προκλήσεις της επισφάλειας και την καλλιέργεια ενός μοντέλου σύγχρονης, βιώσιμης οικονομίας, με χαρακτηριστικό την πρωτοποριακή διασύνδεση της τέχνης με τομείς όπως η βιομηχανία, η επιστήμη, η τεχνολογία και η κοινωνική καινοτομία. Προσεγγίζεται έτσι και ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, η βιομηχανία, η οποία έχει αποτελέσει την αναπτυξιακή βάση της Ευρώπης τους τελευταίους αιώνες. Δημιουργεί συνέργειες ανάμεσα σε καλλιτέχνες και επιχειρήσεις διάφορων κλάδων, ανάμεσα σε καλλιτέχνες και επιστήμονες, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Το μέλλον ξεκινάει εδώ», «Culture My Profession/Culture My Hobby», «Κέντρο Ανάπτυξης Ικανοτήτων και Εφαρμοσμένης Καινοτομίας».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes