Μυστήριο 58 Capital Connections


Συντελεστές

Συνεργάτες: Διεθνές Δίκτυο για την Πολιτιστική Κινητικότητα On the Move, Μπασάρτ

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να υποστηρίξει Έλληνες καλλιτέχνες και οργανισμούς των παραστατικών τεχνών που επιθυμούν να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους εκτός συνόρων. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες εξετάζουν τι σημαίνουν και τι περιλαμβάνουν ουσιαστικά οι διεθνείς συνεργασίες, και έρχονται αντιμέτωποι με τις δεοντολογικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις των διεθνών συνεργασιών.

Μέσω μιας ανοιχτής πρόσκλησης επιλέγονται 15 Έλληνες καλλιτέχνες και οργανισμοί, οι οποίοι συμμετέχουν για έναν χρόνο σε μια διαδικασία καθοδήγησης που είναι προσαρμοσμένη στις ατομικές ανάγκες καθενός από τους συμμετέχοντες και υλοποιείται με μια σειρά ατομικών και ομαδικών συναντήσεων με τους μέντορες. Τρεις θεμελιώδεις αρχές διαπνέουν και διατρέχουν το Capital Connections: η ουσιαστική κατανόηση του διεθνούς περιβάλλοντος, μια προσέγγιση που βασίζεται στις ανάγκες των συμμετεχόντων και το ομαδικό πνεύμα. Τέλος, τα θέματα που αναλύονται κατά τη διάρκεια της καθοδήγησης των συμμετεχόντων αφορούν τις περιοδείες και τις στρατηγικές προώθησης στο εξωτερικό, τις συνεργασίες στο πλαίσιο μακροχρόνιων έργων και προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις ευκαιρίες διασύνδεσης μέσα από ευρωπαϊκά πολιτιστικά δίκτυα, καθώς και ζητήματα δεοντολογίας αναφορικά με τις διεθνείς συνεργασίες και την πράσινη κινητικότητα.

Δείτε εδώ πως μπορείτε να πάρετε μέρος.

Θεματικός Άξονας

Εργασία

Ο θεματικός άξονας Εργασία του καλλιτεχνικού προγράμματος διερευνά το παρελθόν και το μέλλον της εργασίας, τις κοινές ευρωπαϊκές προκλήσεις της επισφάλειας και την καλλιέργεια ενός μοντέλου σύγχρονης, βιώσιμης οικονομίας, με χαρακτηριστικό την πρωτοποριακή διασύνδεση της τέχνης με τομείς όπως η βιομηχανία, η επιστήμη, η τεχνολογία και η κοινωνική καινοτομία. Προσεγγίζεται έτσι και ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, η βιομηχανία, η οποία έχει αποτελέσει την αναπτυξιακή βάση της Ευρώπης τους τελευταίους αιώνες. Δημιουργεί συνέργειες ανάμεσα σε καλλιτέχνες και επιχειρήσεις διάφορων κλάδων, ανάμεσα σε καλλιτέχνες και επιστήμονες, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Το μέλλον ξεκινάει εδώ», «Culture My Profession/Culture My Hobby», «Κέντρο Ανάπτυξης Ικανοτήτων και Εφαρμοσμένης Καινοτομίας».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 62 Νύχτες Βραδύτητας – Ομιλίες για τον Χρόνο: 5 Έκδοση

Το Μυστήριο 62 Νύχτες Βραδύτητας – Ομιλίες για τον Χρόνο επιστρέφει τη Δευτέρα 5 Ιουνίου στο επιβλητικό προαύλιο του Αγίου Νικολάου, στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, πάντα υπό το φως της πανσελήνου.

Μυστήριο 38 Μουσική των σπιτιών

Διαδρομές στους οικισμούς/συνοικισμούς της πόλης με επιλεγμένες μουσικές που ακούγονται μέσα από τα σπίτια και διαχέονται στον δημόσιο χώρο από τις πόρτες και τα παράθυρα.

Μυστήριο 79 Beyond the Obvious Conference

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και η Culture Action Europe παρουσιάζουν στην Ελευσίνα, από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, το Μυστήριο 79 Beyond the Obvious Conference 2023, με θέμα Handle with Care | Culture for Social Well-being.

Μυστήριο 49 Συμπόσιo #4

Το Μυστήριο 49 Συμπόσια είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε και να φάμε μαζί. Να ανταλλάξουμε γαστρονομικές παραδόσεις, ιστορίες, τρόπους.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on

June

Days
Hours
Minutes
What's on

Ιούνιος

Days
Hours
Minutes