Μυστήριο 58 Capital Connections


Συντελεστές

Συνεργάτες: Διεθνές Δίκτυο για την Πολιτιστική Κινητικότητα On the Move, Μπασάρτ

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να υποστηρίξει Έλληνες καλλιτέχνες και οργανισμούς των παραστατικών τεχνών που επιθυμούν να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους εκτός συνόρων. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες εξετάζουν τι σημαίνουν και τι περιλαμβάνουν ουσιαστικά οι διεθνείς συνεργασίες, και έρχονται αντιμέτωποι με τις δεοντολογικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις των διεθνών συνεργασιών.

Μέσω μιας ανοιχτής πρόσκλησης επιλέγονται 15 Έλληνες καλλιτέχνες και οργανισμοί, οι οποίοι συμμετέχουν για έναν χρόνο σε μια διαδικασία καθοδήγησης που είναι προσαρμοσμένη στις ατομικές ανάγκες καθενός από τους συμμετέχοντες και υλοποιείται με μια σειρά ατομικών και ομαδικών συναντήσεων με τους μέντορες. Τρεις θεμελιώδεις αρχές διαπνέουν και διατρέχουν το Capital Connections: η ουσιαστική κατανόηση του διεθνούς περιβάλλοντος, μια προσέγγιση που βασίζεται στις ανάγκες των συμμετεχόντων και το ομαδικό πνεύμα. Τέλος, τα θέματα που αναλύονται κατά τη διάρκεια της καθοδήγησης των συμμετεχόντων αφορούν τις περιοδείες και τις στρατηγικές προώθησης στο εξωτερικό, τις συνεργασίες στο πλαίσιο μακροχρόνιων έργων και προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις ευκαιρίες διασύνδεσης μέσα από ευρωπαϊκά πολιτιστικά δίκτυα, καθώς και ζητήματα δεοντολογίας αναφορικά με τις διεθνείς συνεργασίες και την πράσινη κινητικότητα.

Δείτε εδώ πως μπορείτε να πάρετε μέρος.

Θεματικός Άξονας

Εργασία

Ο θεματικός άξονας Εργασία του καλλιτεχνικού προγράμματος διερευνά το παρελθόν και το μέλλον της εργασίας, τις κοινές ευρωπαϊκές προκλήσεις της επισφάλειας και την καλλιέργεια ενός μοντέλου σύγχρονης, βιώσιμης οικονομίας, με χαρακτηριστικό την πρωτοποριακή διασύνδεση της τέχνης με τομείς όπως η βιομηχανία, η επιστήμη, η τεχνολογία και η κοινωνική καινοτομία. Προσεγγίζεται έτσι και ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, η βιομηχανία, η οποία έχει αποτελέσει την αναπτυξιακή βάση της Ευρώπης τους τελευταίους αιώνες. Δημιουργεί συνέργειες ανάμεσα σε καλλιτέχνες και επιχειρήσεις διάφορων κλάδων, ανάμεσα σε καλλιτέχνες και επιστήμονες, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Το μέλλον ξεκινάει εδώ», «Culture My Profession/Culture My Hobby», «Κέντρο Ανάπτυξης Ικανοτήτων και Εφαρμοσμένης Καινοτομίας».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!


Μυστήριο 40 Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος

Από τη 1 έως τις 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί για 12 η συνεχή χρονιά στην Ελευσίνα το 12ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος με την υποστήριξη της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟ.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes