Μυστήριο 57 Ακροβατώντας στην Ελευσίνα


Συντελεστές:

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ελευθέριος Κεχαγιόγλου
Σκηνοθεσία: Gaëtan Levêque
Χορογραφία: Χριστίνα Σουγιουλτζή | κι όμΩς κινείται
Βοηθός Σκηνοθέτη: Damien Fournier
Εκτέλεση παραγωγής: Mathilde Lajarrige

Ερμηνεύουν:
Χορεύτριες: Δανάη Παζιργιαννίδη, Ναταλία-Αγλαΐα Μπαρού, Ιλεάνα Παππά
Ακροβάτες/ισσες: Bahoz Temaux, Lucille Chalopin, Julia Tesson, Erika Matagne, Johnson Saint-Félix
Μουσικοί: Stefanos Floras, Melina Vlachos, Madhi M’Kinini

Συμπαραγωγή: 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης & Le Plus Petit Cirque du Monde

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Πληροφορίες:

Διάρκεια: 60 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€ (φοιτητές, 65 άνω), ατέλειες (άνεργοι, ΑμΕΑ και συνοδοί, ηθοποιοί)

Δυνατότητα μετακίνησης από το κέντρο της Αθήνας στην Ελευσίνα μετ’ επιστροφής. Κράτηση θέσεων εδώ.

Στο πλαίσιο:

SYNOIKISMOI LOGO 007

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με το Le Plus Petit Cirque du Monde, τη διάσημη σχολή «τεχνών κινδύνου» και διεθνών καλλιτεχνικών ανταλλαγών, παρουσιάζει το Σάββατο 17 Ιουνίου το Μυστήριο 57 Ακροβατώντας στην Ελευσίνα, στο Ανοιχτό θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου, στο πλαίσιο του διεθνούς πολυμεσικού Φεστιβάλ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΙ A FESTIVAL. Το σημαντικό αυτό έργο έρευνας και καλλιτεχνικής δημιουργίας μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών και δράση παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ελευθέριου Κεχαγιόγλου, σε σκηνοθεσία του Gaëtan Levêque και χορογραφία Χριστίνας Σουγιουλτζή | κι όμΩς κινείται, μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε τον Οκτώβριο 2021 και τον Ιούνιο 2022, επιστρέφει στην τελική του μορφή πλαισιωμένο από μια σειρά δράσεων της τέχνης του τσίρκου, του σύγχρονου χορού και της μουσικής, ανοιχτές πρόβες και ευφάνταστα pop up event, θέτοντας ξανά την πόλη και τους κατοίκους της Ελευσίνας και του Bagneux της Γαλλίας στο επίκεντρο του διεθνούς καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

Το Μυστήριο 57 Ακροβατώντας στην Ελευσίνα, μια δράση παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πολυμεσικού Φεστιβάλ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΙ A FESTIVAL, έχει ως στόχο τη δημιουργία στην Ελευσίνα μιας διεθνούς βάσης σύγχρονων τεχνών τσίρκου.

Παράλληλη δράση | Μυστήριο 57 Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας 

Παράλληλα, στο πλαίσιο των δράσης Μυστήριο 57, η καλλιτεχνική και επιστημονική ομάδα του διάσημου Γάλλου αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Patrick Bouchain, επιστρέφει από τις 12 έως τις 17 Ιουνίου στην Ελευσίνα συνοδευόμενη από τον Ελευθέριο Κεχαγιόγλου, διευθυντή του Le Plus Petit Cirque du Monde, τον Loïc Julienne, Construire Agency, τον Alexis Gouin και τον Guillaume Barnavon της κολεκτίβας Ya+k, τη Βάλια Καρδή του συλλόγου Mains d’Oeuvres, τη Δήμητρα Κανελλοπούλου, αρχιτέκτονα και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ENSA Paris-Malaquais, και τον Amine Slimani, αρχιτέκτονα με ειδίκευση στη σύγχρονη κληρονομιά, για έναν νέο κύκλο εργαστηρίων αστικού σχεδιασμού και τοπογραφίας Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας. Με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων και κατοίκων της Ελευσίνας, η δράση στοχεύει στην ανάδειξη της ανθρώπινης, βιομηχανικής και αρχαίας κληρονομιάς της πόλης ως προέκτασης του έργου που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων διοργανώσεων, βασισμένου στις συναντήσεις με τους κατοίκους της περιοχής και την επιθυμία τους να ενεργοποιήσουν τα εγκαταλελειμμένα τοπία της Ελευσίνας μέσα από δραστηριότητες τέχνης, άθλησης και αναψυχής. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δείτε το πρόγραμμα των εργαστηρίων και των εκδηλώσεων εδώ.

 

Θεματικός Άξονας

Άνθρωποι - Κοινωνία

Ο πρώτος άξονας διατρέχει το νήμα της εξέλιξης της κοινωνίας από την αρχαιότητα ως σήμερα, προκειμένου να συνδέσει το αλλότριο με το οικείο, να ανακαλύψει κρυμμένες πτυχές, μνήμες και στοιχεία πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Ο θεματικός άξονας Άνθρωποι | Κοινωνία εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή κοινωνία, στη συμπερίληψη, στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε ο ένας με τον άλλο, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Ευρώπη των πολιτών», «Ευρώπη, κόρη του Φοίνικα», «Ανθρώπινα μυστήρια».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis

Το Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis, σε σκηνοθεσία Jochen Sandig και χορογραφία της Sasha Waltz, με τη συμμετοχή της 65μελούς Χορωδίας Ραδιοφωνίας του Βερολίνου (Rundfunkchor Berlin), έρχεται στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.


Μυστήριο 109 Το Σωματίδιο Higgs

Μια συναρπαστική παράσταση σύγχρονου τσίρκου και χορού, το Μυστήριο 109 ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ HIGGS, σε σκηνοθεσία και χορογραφία της ομάδας κι όμΩς κινείται με αφορμή την ιδέα του Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη και της χορογράφου Χριστίνας Σουγιουλτζή, παρουσιάζει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.

Μυστήριο 67 Αμολή

Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίo Της Αιμιλίας Μπουρίτη.

Στις 27 Αυγούστου και στις 14 και 23 Σεπτεμβρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Μυστήριο 67 Αμολή – Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίο, στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο αντίστοιχα.

Μυστήριο 42 Futuring Waters

Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις του Μυστήριο 42 Futuring Waters μας συστήνει σε έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν μέσα από μια διαδικασία κοινής δημιουργίας, την οποία εμπνεύστηκε η καλλιτέχνιδα και εκπαιδευτικός Τζένη Μαρκέτου με τη βοήθεια Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων, καλλιτεχνών, επιμελητών, αρχιτεκτόνων, αρχαιολόγων, ακτιβιστών αλλά και ενεργών πολιτών της Ελευσίνας ανάμεσα σε άλλους γύρω από τα δικαιώματα των νερών και την υδροπολιτική, μια σύνθετη πολιτική σκέψη γύρω από το νερό.


Μυστήριο 169 If the Wind Blows

Το έργο Μυστήριο 169 If the Wind Blows της διεθνούς εικαστικής καλλιτέχνιδας Mariko Hori με έδρα το Άμστερνταμ διερευνά τη σχέση ανάμεσα στη γλώσσα και στην πόλη, ορμώμενο από τη γνωστή ιαπωνική παροιμία «Όταν φυσάει ο άνεμος, πλουτίζει ο βαρελοποιός», η οποία σημαίνει ότι οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να οδηγήσει σε μία απροσδόκητη έκβαση.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes