Μυστήριο 57 Ακροβατώντας στην Ελευσίνα


Συντελεστές:

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ελευθέριος Κεχαγιόγλου
Σκηνοθεσία: Gaëtan Levêque
Χορογραφία: Χριστίνα Σουγιουλτζή | κι όμΩς κινείται
Βοηθός Σκηνοθέτη: Damien Fournier
Εκτέλεση παραγωγής: Mathilde Lajarrige

Ερμηνεύουν:
Χορεύτριες: Δανάη Παζιργιαννίδη, Ναταλία-Αγλαΐα Μπαρού, Ιλεάνα Παππά
Ακροβάτες/ισσες: Bahoz Temaux, Lucille Chalopin, Julia Tesson, Erika Matagne, Johnson Saint-Félix
Μουσικοί: Stefanos Floras, Melina Vlachos, Madhi M’Kinini

Συμπαραγωγή: 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης & Le Plus Petit Cirque du Monde

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Πληροφορίες:

Διάρκεια: 60 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€ (φοιτητές, 65 άνω), ατέλειες (άνεργοι, ΑμΕΑ και συνοδοί, ηθοποιοί)

Δυνατότητα μετακίνησης από το κέντρο της Αθήνας στην Ελευσίνα μετ’ επιστροφής. Κράτηση θέσεων εδώ.

Στο πλαίσιο:

SYNOIKISMOI LOGO 007

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με το Le Plus Petit Cirque du Monde, τη διάσημη σχολή «τεχνών κινδύνου» και διεθνών καλλιτεχνικών ανταλλαγών, παρουσιάζει το Σάββατο 17 Ιουνίου το Μυστήριο 57 Ακροβατώντας στην Ελευσίνα, στο Ανοιχτό θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου, στο πλαίσιο του διεθνούς πολυμεσικού Φεστιβάλ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΙ A FESTIVAL. Το σημαντικό αυτό έργο έρευνας και καλλιτεχνικής δημιουργίας μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών και δράση παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ελευθέριου Κεχαγιόγλου, σε σκηνοθεσία του Gaëtan Levêque και χορογραφία Χριστίνας Σουγιουλτζή | κι όμΩς κινείται, μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε τον Οκτώβριο 2021 και τον Ιούνιο 2022, επιστρέφει στην τελική του μορφή πλαισιωμένο από μια σειρά δράσεων της τέχνης του τσίρκου, του σύγχρονου χορού και της μουσικής, ανοιχτές πρόβες και ευφάνταστα pop up event, θέτοντας ξανά την πόλη και τους κατοίκους της Ελευσίνας και του Bagneux της Γαλλίας στο επίκεντρο του διεθνούς καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

Το Μυστήριο 57 Ακροβατώντας στην Ελευσίνα, μια δράση παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πολυμεσικού Φεστιβάλ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΙ A FESTIVAL, έχει ως στόχο τη δημιουργία στην Ελευσίνα μιας διεθνούς βάσης σύγχρονων τεχνών τσίρκου.

Παράλληλη δράση | Μυστήριο 57 Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας 

Παράλληλα, στο πλαίσιο των δράσης Μυστήριο 57, η καλλιτεχνική και επιστημονική ομάδα του διάσημου Γάλλου αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Patrick Bouchain, επιστρέφει από τις 12 έως τις 17 Ιουνίου στην Ελευσίνα συνοδευόμενη από τον Ελευθέριο Κεχαγιόγλου, διευθυντή του Le Plus Petit Cirque du Monde, τον Loïc Julienne, Construire Agency, τον Alexis Gouin και τον Guillaume Barnavon της κολεκτίβας Ya+k, τη Βάλια Καρδή του συλλόγου Mains d’Oeuvres, τη Δήμητρα Κανελλοπούλου, αρχιτέκτονα και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ENSA Paris-Malaquais, και τον Amine Slimani, αρχιτέκτονα με ειδίκευση στη σύγχρονη κληρονομιά, για έναν νέο κύκλο εργαστηρίων αστικού σχεδιασμού και τοπογραφίας Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας. Με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων και κατοίκων της Ελευσίνας, η δράση στοχεύει στην ανάδειξη της ανθρώπινης, βιομηχανικής και αρχαίας κληρονομιάς της πόλης ως προέκτασης του έργου που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων διοργανώσεων, βασισμένου στις συναντήσεις με τους κατοίκους της περιοχής και την επιθυμία τους να ενεργοποιήσουν τα εγκαταλελειμμένα τοπία της Ελευσίνας μέσα από δραστηριότητες τέχνης, άθλησης και αναψυχής. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δείτε το πρόγραμμα των εργαστηρίων και των εκδηλώσεων εδώ.

 

Θεματικός Άξονας

Άνθρωποι - Κοινωνία

Ο πρώτος άξονας διατρέχει το νήμα της εξέλιξης της κοινωνίας από την αρχαιότητα ως σήμερα, προκειμένου να συνδέσει το αλλότριο με το οικείο, να ανακαλύψει κρυμμένες πτυχές, μνήμες και στοιχεία πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Ο θεματικός άξονας Άνθρωποι | Κοινωνία εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή κοινωνία, στη συμπερίληψη, στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε ο ένας με τον άλλο, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Ευρώπη των πολιτών», «Ευρώπη, κόρη του Φοίνικα», «Ανθρώπινα μυστήρια».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes