Μυστήριο 404 Πέρασμαν

Μυστήριο 404 Πέρασμαν

Η ομάδα εικαστικού φωτισμού Beforelight, στο πλαίσιο της δημιουργίας μιας σειράς έργων διάσπαρτων στην πόλη της Ελευσίνας, παρουσιάζουν το συμμετοχικό έργο «ΠΕΡΑΣΜΑΝ» στην γειτονιά των Ποντίων .

Συντελεστές:

“ΠΕΡΑΣΜΑΝ” – φωτιστική εγκατάσταση στον Δημόσιο χώρο από την ομάδα Beforelight σε συνεργασία με ομάδα κατοίκων της Ελευσίνας
Ονόματα συμμετεχόντων των εργαστηρίων:
Σπυριδούλα Διολέτη, Πάρις Διολέτης, Χρυσοβαλάντω Θανοπούλου, Σοφία Κοσμίδου, Νίκος Κοσμίδης, Ζαχαρίας Λαζαρίδης, Δημοσθένης Λούκας, Αναστασία Μπαϊραμίδου , Κώστας Μπαϊραμίδης

Υλοποίηση εγκατάστασης:
Μεταλλική κατασκευή: Βλαχάκης Ιωάννης, Βλαχάκης Βασίλης, Αλωνιάτης Σταύρος
Ηλεκτρολογική εγκατάσταση: Πελοποννήσιος Μανώλης, Σεργιάδης Απόστολος, Καραμπίνης Ιωάννης
Προγραμματισμός: Καπετανέλλης Δήμος

Πληροφορίες:

ΟΑΣΗ – Χώρος Πρώην Camping – Ελευσίνα
Φωταγώγηση: Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 | στις 18:30
Διάρκεια: έως τον Δεκέμβριο 2024

Μέσα από την πραγματοποίηση 4 εργαστηρίων στο Σύλλογο Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα», η ομάδα γνώρισε τους κατοίκους της γειτονιάς και ήρθε σε επαφή με τις ιστορίες τους. Η ιστορία των Ποντίων Ελευσίνας είναι μια αφήγηση γεμάτη διαρκείς μεταβάσεις και δύσβατες διασχίσεις. Από το ξερίζωμα πληθυσμών των περιοχών του Πόντου και τις πορείες θανάτου μέσα από τις στέπες του Καυκάσου, μέχρι την αφιλόξενη άφιξη στην Ελλάδα.

Αυτή η συνεχής μετάβαση μετουσιώνεται σε εικόνα και βιωματική εμπειρία, μέσα από την εγκατάσταση «Πέρασμαν». Δίπλα στο χώρο του πρώην camping της «Όασης», τοποθετούνται 48 φωτεινοί στύλοι σχηματίζοντας σε κάτοψη τον αστερισμό της Αργούς, με αρχική αναφορά στο μύθο της Αργοναυτικής εκστρατείας, το πέρασμα των Συμπληγάδων Πετρών και την αποίκηση των Ελλήνων στο Βόσπορο. Η εγκατάσταση δημιουργεί μια σειρά φωτεινών περασμάτων σε άτακτες, ακανόνιστες διατάξεις όπως οι προσφυγικές μετακινήσεις και σηματοδοτεί πλέον ένα διαφορετικό βίωμα του «περάσματος» από μια ζωή σε μια άλλη, από το Τότε στο Τώρα.

Θεματικός Άξονας

Άνθρωποι - Κοινωνία

Ο πρώτος άξονας διατρέχει το νήμα της εξέλιξης της κοινωνίας από την αρχαιότητα ως σήμερα, προκειμένου να συνδέσει το αλλότριο με το οικείο, να ανακαλύψει κρυμμένες πτυχές, μνήμες και στοιχεία πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Ο θεματικός άξονας Άνθρωποι | Κοινωνία εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή κοινωνία, στη συμπερίληψη, στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε ο ένας με τον άλλο, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Ευρώπη των πολιτών», «Ευρώπη, κόρη του Φοίνικα», «Ανθρώπινα μυστήρια».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes