Μυστήριο 40 Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος

Συντελεστές:

Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Επιμέλεια –
Προγραμματισμός: Μάρθα Φριντζήλα
Δραματουργική Επιμέλεια: Νικολέττα Φριντζήλα
Τεχνική Διεύθυνση: Βασίλης Μαντζούκης
Οργάνωση – Εκτέλεση Παραγωγής:
Δρόμος Με Δέντρα

Πληροφορίες:

Αιτήσεις συμμετοχής εδώ. 

Δηλώστε συμμετοχή για τα εργαστήρια εδώ.

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος σας καλούν να συμμετάσχετε στην αλυσίδα μιας επιτακτικής συζήτησης που συνεχίζεται εν εκκρεμότητι εδώ και 25 αιώνες. Το θερινό σχολείο θα λάβει χώρα από τις 5 έως τις 15 Ιουλίου στην πόλη της Ελευσίνας, για 11η χρονιά, ως μέρος του προγράμματος της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Στη φετινή του έκδοση επικεντρώνεται στο παρόν και το μέλλον του θεάτρου στην Ευρώπη και τον κόσμο, στον ρόλο που διαδραματίζει στη διαμόρφωση των κοινωνιών, στον ρόλο του μπροστά στις παγκόσμιες εξελίξεις.

Το Μυστήριο 40 Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών, επαγγελματίες και μη, με ενδιαφέρον για το Αρχαίο Δράμα και τη σύγχρονη απόδοσή του. Το σχολείο θα φιλοξενήσει 40 μαθητές στο εντατικό θερινό πρόγραμμά του, όπου θα διδάξουν καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι: Μάρθα Φριντζήλα (υποκριτική), Νικολέττα Φριντζήλα (ενδογλωσσική μετάφραση), Σαβίνα Γιαννάτου (φωνητικός αυτοσχεδιασμός), Ιωάννα Ρεμεδιάκη (υποκριτική), Άντης Σκορδής (μουσική), Γεωργία Τσαγκαράκη (αυτοσχεδιασμός), Camilo Βentancor (κινησιολογία, μάσκα), Dunia Βotic (τραγούδι), Manuel Ronda (κίνηση, σύγχρονος χορός) και Marcus Βazley (υποκριτική, chorus work).

Το Αττικό Σχολείο

Από το 2012 που η πόλη της Ελευσίνας υποδέχθηκε την ιδέα της δημιουργίας ενός σχολείου για την εκπαίδευση και την πρακτική στο αρχαίο δράμα, μέχρι σήμερα, το Αττικό Σχολείο αφουγκράστηκε τον παλμό της πόλης, δίδαξε, διδάχτηκε και υιοθετήθηκε ως θεσμός.
Σε αυτή τη δεκαετία απέκτησε φίλους και συνεργάτες, υποστηρικτές, θιασώτες και πιστούς, συνεργάστηκε με μεγάλα πανεπιστήμια και ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, συνέβαλε στη δημιουργία του Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟΑ, χάραξε το δικό του ίχνος στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης και συνεχίζει την πολιτιστική του συμβολή ως πρόγραμμα παρακαταθήκης στo πλαίσιο της 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Συνεχίζει με την ίδια αγάπη και αγωνία να προσφέρει στην πόλη και τους κατοίκους της ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους, έναν χώρο μάθησης, διαλόγου και δημιουργικής έκφρασης, ένα σχολείο αντάξιο της πόλης που ήταν, είναι και θα παραμείνει μια πρωτεύουσα πολιτισμού για την Ευρώπη και τον κόσμο.

Το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος πραγματοποιείται με την υποστήριξη της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟΑ.

Καθηγητές 

Μάρθα Φριντζήλα – Υποκριτική
Ιωάννα Ρεμεδιάκη- Υποκριτική
Marcus Bazley – Υποκριτική, Chorus Work
Camilo Bentancor – Κινησιολογία, Μάσκα
Γεωργία Τσαγκαράκη – Αυτοσχεδιασμός
Σαβίνα Γιαννάτου – Φωνητικός Αυτοσχεδιασμός
Άντης Σκορδής – Μουσική
Dunia Botic -τραγούδι
Manuel Ronda – Κίνηση, Σύγχρονος Χορός
Νικολέττα Φριντζήλα – Ενδογλωσσικη Μεταφραση

Εκδηλωσεις (Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό με σειρά προτεραιότητας)

Οι ακριβείς ώρες προσέλευσης Και Οι Χώροι Διεξαγωγής Των Εκδηλώσεων Θα Ανακοινωθούν Σύντομα.

Τετάρτη 5 Ιουλίου | Kadinelia (συναυλία – Εναρκτήριο Πάρτυ)
Πέμπτη 6 Ιουλίου| Marcus Bazley (διάλεξη & Συζήτηση)
Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης (συναυλία)
Παρασκευή 7 Ιουλίου | Παυλίνα Τσιάτσιου (Masterclass – Performance Χορού)
Σάββατο 8 Ιουλίου | Παράσταση Καραγκιόζη Με Τον Αθηναϊκο Θίασο Σκιών Του Άθω Δανέλλη
Κυριακή 9 Ιουλίου | Προβολή Ταινίας “Σημειώσεις για μια Αφρικάνικη Ορέστεια” Του Πιερ Πάολο Παζολίνι
Δευτέρα 10 Ιουλίου| Γιώργος Μουτάφης (προβολή Ντοκιμαντέρ «the Other Half» & Συζήτηση Με Τους Συντελεστές)
Τρίτη 11 Ιουλίου | Felice Ross (διάλεξη & Συζήτηση)
Τετάρτη 12 Ιουλίου | Επίσκεψη Στον Αρχαιολογικο Χωρο Της Ελευσινας
Πέμπτη 13 Ιουλίου | Προβολή Ταινίας
Παρασκευή 14 Ιουλίου | Αθανασία Κανελλοπούλου (Performance Χορού)
Σάββατο 15 Ιουλίου | Εκδρομή και αποχαιρετιστήρια εκδήλωση

Θεματικός Άξονας

Εργασία

Ο θεματικός άξονας Εργασία του καλλιτεχνικού προγράμματος διερευνά το παρελθόν και το μέλλον της εργασίας, τις κοινές ευρωπαϊκές προκλήσεις της επισφάλειας και την καλλιέργεια ενός μοντέλου σύγχρονης, βιώσιμης οικονομίας, με χαρακτηριστικό την πρωτοποριακή διασύνδεση της τέχνης με τομείς όπως η βιομηχανία, η επιστήμη, η τεχνολογία και η κοινωνική καινοτομία. Προσεγγίζεται έτσι και ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, η βιομηχανία, η οποία έχει αποτελέσει την αναπτυξιακή βάση της Ευρώπης τους τελευταίους αιώνες. Δημιουργεί συνέργειες ανάμεσα σε καλλιτέχνες και επιχειρήσεις διάφορων κλάδων, ανάμεσα σε καλλιτέχνες και επιστήμονες, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Το μέλλον ξεκινάει εδώ», «Culture My Profession/Culture My Hobby», «Κέντρο Ανάπτυξης Ικανοτήτων και Εφαρμοσμένης Καινοτομίας».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 62 Νύχτες Βραδύτητας – Ομιλίες για τον Χρόνο: 5 Έκδοση

Το Μυστήριο 62 Νύχτες Βραδύτητας – Ομιλίες για τον Χρόνο επιστρέφει τη Δευτέρα 5 Ιουνίου στο επιβλητικό προαύλιο του Αγίου Νικολάου, στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, πάντα υπό το φως της πανσελήνου.

Μυστήριο 38 Μουσική των σπιτιών

Διαδρομές στους οικισμούς/συνοικισμούς της πόλης με επιλεγμένες μουσικές που ακούγονται μέσα από τα σπίτια και διαχέονται στον δημόσιο χώρο από τις πόρτες και τα παράθυρα.

Μυστήριο 79 Beyond the Obvious Conference

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και η Culture Action Europe παρουσιάζουν στην Ελευσίνα, από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, το Μυστήριο 79 Beyond the Obvious Conference 2023, με θέμα Handle with Care | Culture for Social Well-being.

Μυστήριο 49 Συμπόσιo #4

Το Μυστήριο 49 Συμπόσια είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε και να φάμε μαζί. Να ανταλλάξουμε γαστρονομικές παραδόσεις, ιστορίες, τρόπους.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on

June

Days
Hours
Minutes
What's on

Ιούνιος

Days
Hours
Minutes