Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας – Προβολή του ντοκιμαντέρ «Μια φωνή μέσα στη νύχτα»


Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας - Προβολή του ντοκιμαντέρ «Μια φωνή μέσα στη νύχτα»

Με την προβολή του φιλμ «Μια φωνή μέσα στη νύχτα» των Χρήστο Τόλη, Όλγα Λασκαράτου και Άρη Λυχναρά, το Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας, εγκαινιάζει τις «Ανοιχτές Πέμπτες», μια σειρά συναντήσεων με προβολές, ομιλίες, και συζητήσεις με θεματικό επίκεντρο το ραδιοφωνικό μέσο.

Πληροφορίες:

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023
Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός
20:30

Η ταινία εστιάζει στο πώς η επικράτηση του μοντέλου της playlist άλλαξε ριζικά τον χαρακτήρα του μέσου και, μαζί μ’ αυτόν, τον ρόλο του ραδιοφωνικού παραγωγού και τη σχέση του με τους ακροατές. Για το θέμα μιλούν προσωπικότητες από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής ανάμεσα στις οποίες οι Δήμητρα Γαλάνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Θέμης Καραμουρατίδης, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιάννης Πετρίδης κ.α. Ουσιαστικά, πρόκειται για την πρώτη αποτύπωση σε ντοκιμαντέρ των αποτελεσμάτων που έφερε το νέο ραδιοφωνικό μοντέλο στον τρόπο ακρόασης αλλά και στη μετάδοση της πληροφορίας της μουσικής και του τραγουδιού.

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό παρουσία των δημιουργών του φιλμ Χρήστο Τόλη και Όλγα Λασκαράτου.

Το Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας είναι ένα καλλιτεχνικό κοινοτικό έργο, που εστιάζει στη ραδιοφωνική αναμετάδοση. Στόχος του είναι η δημιουργία ενός τοπικού διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού που θα ανήκει, θα τροφοδοτείται και θα λειτουργεί από την κοινότητα της Ελευσίνας. Μέρος του έργου αποτελεί και μια ραδιοφωνική καλλιτεχνική εγκατάσταση, που θα λάβει τη μορφή ενός ραδιοπεριπάτου σε δημόσιους χώρους της πόλης.

Πάνω από εβδομήντα είναι οι κάτοικοι της Ελευσίνας που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στο εγχείρημα, ενώ την Παρασκευή 15 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της ομάδας. Τους μήνες Μάιο και Ιούνιο θα ακολουθήσει ο πρώτος κύκλος των καλλιτεχνικών – εκπαιδευτικών εργαστηρίων, που θα μυήσει τους συμμετέχοντες στον κόσμο του ήχου και της ραδιοφωνικής παραγωγής.

Θεματικός Άξονας

Άνθρωποι - Κοινωνία

Ο πρώτος άξονας διατρέχει το νήμα της εξέλιξης της κοινωνίας από την αρχαιότητα ως σήμερα, προκειμένου να συνδέσει το αλλότριο με το οικείο, να ανακαλύψει κρυμμένες πτυχές, μνήμες και στοιχεία πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Ο θεματικός άξονας Άνθρωποι | Κοινωνία εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή κοινωνία, στη συμπερίληψη, στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε ο ένας με τον άλλο, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Ευρώπη των πολιτών», «Ευρώπη, κόρη του Φοίνικα», «Ανθρώπινα μυστήρια».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes