Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος – Ένα γράμμα για την Ελευσίνα


Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος - Ένα γράμμα για την Ελευσίνα

Από τις 13 έως και τις 28 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Αναψυκτήριο – Εντευκτήριο τέχνης και πολιτισμού το Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος – Ένα γράμμα για την Ελευσίνα, μία έκθεση με εικαστικές δημιουργίες της Νικολέττας Γρανίτσα, που υπογράφει ως Μαγεμέλι εμπνεόμενη από την “αλχημιστική” κοινωνία των μελισσών.

Συντελεστές

Καλλιτέχνιδα: Νικολέττα Γρανίτσα – Μαγεμέλι

Συντονισμός Παραγωγής: Βούλα Ανδρώνη

Συμμετέχουν οι: Αγγελική Νέζη, Δανάη και Μυρτώ Ανδρώνη, μέλη της ομάδας Cultterra  

Μία παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Πληροφορίες

Ημερομηνίες: 13 έως 28 Απριλίου 2024
Ώρες: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17:00 – 21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 13:00 – 21:00

Τοποθεσία: Αναψυκτήριο – Εντευκτήριο τέχνης και πολιτισμού

Εγκαίνια: Σάββατο 13 Απριλίου, 19:00

Το έργο δημιουργήθηκε εν δυνάμει από το υλικό επικοινωνίας των Μυστηρίων – δράσεων που έλαβαν χώρα κι εξακολουθούν να συμβαίνουν στην Ελευσίνα στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Σ’ έναν κόσμο που περνά ραγδαία από την ποίηση στην ψηφιοποίηση, όλα ξεκίνησαν από μια συστάδα λουλουδιών από χαρτί, ένα υλικό που αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες ανακαλύψεις παγκοσμίως. Όπως κάθε δημιουργικό ταξίδι, έτσι και το Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος ως συνέχεια πέρασε από τη φαντασία στην υλοποίηση, αντλώντας έμπνευση από ανακυκλώσιμα και μη υλικά, προσφέροντας νέες οπτικές διαστάσεις. Η αυτοδιάθεση σε κάθε μορφή τέχνης και ποίησης ως προσωπικός δρόμος συνδέει τον ενήλικα με το εσωτερικό παιδί, δίνοντας χώρο και χρόνο στην άντληση πηγαίας χαράς. Σκοπός η δημιουργία για τη δημιουργία, όπως ακριβώς πλάστηκε ο κόσμος. Έτσι λοιπόν, δέντρα, καράβια, πλάσματα, σχήματα βρήκαν την αιώρησή τους πάνω από ατάκτως ερριμένα λουλούδια της Περσεφόνης, μικρά κείμενα, λέξεις, σπαράγματα, κολάζ-μικτές τεχνικές, μοτίβα, μουσικές καμινάδες με ήχους βροχής, σφαίρες από τσαλακωμένες σημειώσεις, κόκκινα νήματα, μια γυάλα από χάρτινα ταξίδια. Όλα σε μια διαρκή συνομιλία. Ένα μαγικό σύμπαν, μια χάρτινη αληθινή γιορτή που τονίζει την αξία των δια ζώσης συναντήσεων, τη μοναδικότητα σε καθετί, υπενθυμίζοντας πως κάθε τέλος δίνει τη σκυτάλη σε μια νέα αρχή.  

 

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!


Μυστήριο 40 Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος

Από τη 1 έως τις 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί για 12 η συνεχή χρονιά στην Ελευσίνα το 12ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος με την υποστήριξη της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟ.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes