Μυστήριο 194 Συσκότιση στην Πρίγκηπο

Μυστήριο 194 Συσκότιση στην Πρίγκηπο

Μια απολαυστική αστυνομική κωμωδία επέλεξε να παρουσιάσει ο Σύλλογος Μικρασιατών Ελευσίνας συμμετέχοντας στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Συντελεστές:

Θεατρική μεταφορά/διασκευή, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Θοδωρή Ευστρατιάδη
Σκηνικά- κοστούμια: Νάντια Βλαχοπούλου
Ηχητική/φωτιστική κάλυψη: Kariotis Audio Lighting
Κατασκευή σκηνικού: Ξυλοδημιουργίες Μπελέκα-Κοντού

Στην παράσταση συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Ανδρώνη Ελένη, Αντωνιάδου Έλενα, Βολίδη Μαρία, Δεδεηλίας Χρήστος, Δελαπόρτας Χρήστος, Δημητρίου Γεωργία, Δήμος Κωνσταντίνος, Δουκλιά-Σμυρνιού Ελένη, Δρυμούση Γεωργία, Θεοδοσοπούλου Μυρτώ, Κακοσαίος Ευάγγελος, Κακοσαίου Γιώτα, Κατριβέση Χριστίνα, Κατσάνος Σωτήρης, Κουλά Υβόνη, Λάσκου Ασημίνα, Λινάρδος Νίκος, Μαντά Μαρία, Μπότσαρη Αλέξάνδρα, Παπαδοπούλου-Λιούρα Μαρία, Παρασκευοπούλου Παναγιώτα, Τότσικα Ευαγγελία, Τσάμου Ιφιγένεια, Τσαντήλα Βίκυ, Τσαντήλα Γιώτα

Πληροφορίες:

3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας
Τετάρτη 5 και  Πέμπτη 6 Ιουλίου, στις 21:15
Είσοδος Ελεύθερη

Ο τίτλος του έργου, «Συσκότιση στην Πρίγκηπο» μας υπόσχεται ένα μαγευτικό ταξίδι στα Πριγκηπονήσια της Κωνσταντινούπολης τη δεκαετία του 1930. Εκεί, στο αρχοντικό της οικογένειας Ιασωνίδη, μια ξαφνική, δυνατή καταιγίδα αναστατώνει, με τον χειρότερο τρόπο, την ηρεμία του σπιτιού. Η στιγμιαία συσκότιση που προκλήθηκε, φέρνει αντιμέτωπο τον Επιθεωρητή της Αστυνομίας Μουσταφά Καραντενίζ, την οικογένεια, καθώς και τους προσκεκλημένους και «απρόσκλητους» επισκέπτες, με ένα δυσεπίλυτο μυστήριο. Θα καταφέρει ο Επιθεωρητής, μαζί με τη βοηθό του, Φαριγιέ Ναζλή, να το εξιχνιάσουν πριν γίνουν κι άλλοι… φόνοι;

Μέσα από τις διασκεδαστικές σκηνές της παράστασης, ζωντανεύουν οι ιδιαίτερες πτυχές της ζωής στην κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη. Για τα πρόσωπα του έργου αντλούνται στοιχεία από τους τύπους, τους χαρακτήρες και τις συνήθειες της εποχής. Οι εκλεπτυσμένες ενασχολήσεις του οικοδεσπότη και η ευρωπαϊκή φινέτσα των κυριών, σε αντιδιαστολή με τα γλωσσικά ιδιώματα των υπηρετριών και του «ανατολίτη» Επιθεωρητή της Αστυνομίας, συνθέτουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό, που αναδεικνύει τον πολιτισμικό πλουραλισμό μιας ακμάζουσας κοινωνίας της Πόλης, αλλά και της ευρύτερης καθ’ ημάς Ανατολής εν γένει.

Έτσι, αναδεικνύεται μια λιγότερο προβεβλημένη πτυχή της Μικρασίας, που συνήθως λείπει από την συνήθη θεματολογία του θεατρικού ρεπερτορίου. Πρόκειται για ένα ιστορικό αποτύπωμα μιας ακμάζουσας, αισιόδοξης, χαρούμενης κοινωνίας, που ισορροπεί ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή δύση και στην Ανατολή.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος - Ένα γράμμα για την Ελευσίνα

Από τις 13 έως και τις 16 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Αναψυκτήριο – Εντευκτήριο τέχνης και πολιτισμού το Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος – Ένα γράμμα για την Ελευσίνα, μία έκθεση με εικαστικές δημιουργίες της Νικολέττας Γρανίτσα, που υπογράφει ως Μαγεμέλι εμπνεόμενη από την “αλχημιστική” κοινωνία των μελισσών.


Μυστήριο 178 Μαζεύοντας λουλούδια με τις φιλενάδες της

Από τις 29 Μαρτίου έως τις 21 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο φουαγιέ του Πολυχώρου Πολιτισμού Σινέ Ελευσίς το Μυστήριο 178 Μαζεύοντας λουλούδια με τις φιλενάδες της, μία έκθεση-αφιέρωμα στη χλωρίδα του Αρχαιολογικού Χώρου της Ελευσίνας που δημιούργησαν η εικαστικός Βιολέτα Διαμαντή-Μελετίου και η εκπαιδευτικός Ειρήνη Γιοβάνου.


Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου

Έρχεται το 3ο τριήμερο προβολών ντοκιμαντέρ στο ιστορικό Σινέ Ελευσίς με ένα απρόβλεπτο αφιέρωμα από την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, την πρεμιέρα της ταινίας “Περσεφόνη, το κόκκινο χαλί” και προβολές για παιδιά και νέους!

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes