Μυστήριο 194 Συσκότιση στην Πρίγκηπο

Μυστήριο 194 Συσκότιση στην Πρίγκηπο

Μια απολαυστική αστυνομική κωμωδία επέλεξε να παρουσιάσει ο Σύλλογος Μικρασιατών Ελευσίνας συμμετέχοντας στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Συντελεστές:

Θεατρική μεταφορά/διασκευή, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Θοδωρή Ευστρατιάδη
Σκηνικά- κοστούμια: Νάντια Βλαχοπούλου
Ηχητική/φωτιστική κάλυψη: Kariotis Audio Lighting
Κατασκευή σκηνικού: Ξυλοδημιουργίες Μπελέκα-Κοντού

Στην παράσταση συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Ανδρώνη Ελένη, Αντωνιάδου Έλενα, Βολίδη Μαρία, Δεδεηλίας Χρήστος, Δελαπόρτας Χρήστος, Δημητρίου Γεωργία, Δήμος Κωνσταντίνος, Δουκλιά-Σμυρνιού Ελένη, Δρυμούση Γεωργία, Θεοδοσοπούλου Μυρτώ, Κακοσαίος Ευάγγελος, Κακοσαίου Γιώτα, Κατριβέση Χριστίνα, Κατσάνος Σωτήρης, Κουλά Υβόνη, Λάσκου Ασημίνα, Λινάρδος Νίκος, Μαντά Μαρία, Μπότσαρη Αλέξάνδρα, Παπαδοπούλου-Λιούρα Μαρία, Παρασκευοπούλου Παναγιώτα, Τότσικα Ευαγγελία, Τσάμου Ιφιγένεια, Τσαντήλα Βίκυ, Τσαντήλα Γιώτα

Πληροφορίες:

3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας
Τετάρτη 5 και  Πέμπτη 6 Ιουλίου, στις 21:15
Είσοδος Ελεύθερη

Ο τίτλος του έργου, «Συσκότιση στην Πρίγκηπο» μας υπόσχεται ένα μαγευτικό ταξίδι στα Πριγκηπονήσια της Κωνσταντινούπολης τη δεκαετία του 1930. Εκεί, στο αρχοντικό της οικογένειας Ιασωνίδη, μια ξαφνική, δυνατή καταιγίδα αναστατώνει, με τον χειρότερο τρόπο, την ηρεμία του σπιτιού. Η στιγμιαία συσκότιση που προκλήθηκε, φέρνει αντιμέτωπο τον Επιθεωρητή της Αστυνομίας Μουσταφά Καραντενίζ, την οικογένεια, καθώς και τους προσκεκλημένους και «απρόσκλητους» επισκέπτες, με ένα δυσεπίλυτο μυστήριο. Θα καταφέρει ο Επιθεωρητής, μαζί με τη βοηθό του, Φαριγιέ Ναζλή, να το εξιχνιάσουν πριν γίνουν κι άλλοι… φόνοι;

Μέσα από τις διασκεδαστικές σκηνές της παράστασης, ζωντανεύουν οι ιδιαίτερες πτυχές της ζωής στην κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη. Για τα πρόσωπα του έργου αντλούνται στοιχεία από τους τύπους, τους χαρακτήρες και τις συνήθειες της εποχής. Οι εκλεπτυσμένες ενασχολήσεις του οικοδεσπότη και η ευρωπαϊκή φινέτσα των κυριών, σε αντιδιαστολή με τα γλωσσικά ιδιώματα των υπηρετριών και του «ανατολίτη» Επιθεωρητή της Αστυνομίας, συνθέτουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό, που αναδεικνύει τον πολιτισμικό πλουραλισμό μιας ακμάζουσας κοινωνίας της Πόλης, αλλά και της ευρύτερης καθ’ ημάς Ανατολής εν γένει.

Έτσι, αναδεικνύεται μια λιγότερο προβεβλημένη πτυχή της Μικρασίας, που συνήθως λείπει από την συνήθη θεματολογία του θεατρικού ρεπερτορίου. Πρόκειται για ένα ιστορικό αποτύπωμα μιας ακμάζουσας, αισιόδοξης, χαρούμενης κοινωνίας, που ισορροπεί ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή δύση και στην Ανατολή.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis

Το Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis, σε σκηνοθεσία Jochen Sandig και χορογραφία της Sasha Waltz, με τη συμμετοχή της 65μελούς Χορωδίας Ραδιοφωνίας του Βερολίνου (Rundfunkchor Berlin), έρχεται στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.


Μυστήριο 109 Το Σωματίδιο Higgs

Μια συναρπαστική παράσταση σύγχρονου τσίρκου και χορού, το Μυστήριο 109 ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ HIGGS, σε σκηνοθεσία και χορογραφία της ομάδας κι όμΩς κινείται με αφορμή την ιδέα του Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη και της χορογράφου Χριστίνας Σουγιουλτζή, παρουσιάζει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.

Μυστήριο 67 Αμολή

Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίo Της Αιμιλίας Μπουρίτη.

Στις 27 Αυγούστου και στις 14 και 23 Σεπτεμβρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Μυστήριο 67 Αμολή – Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίο, στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο αντίστοιχα.

Μυστήριο 42 Futuring Waters

Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις του Μυστήριο 42 Futuring Waters μας συστήνει σε έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν μέσα από μια διαδικασία κοινής δημιουργίας, την οποία εμπνεύστηκε η καλλιτέχνιδα και εκπαιδευτικός Τζένη Μαρκέτου με τη βοήθεια Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων, καλλιτεχνών, επιμελητών, αρχιτεκτόνων, αρχαιολόγων, ακτιβιστών αλλά και ενεργών πολιτών της Ελευσίνας ανάμεσα σε άλλους γύρω από τα δικαιώματα των νερών και την υδροπολιτική, μια σύνθετη πολιτική σκέψη γύρω από το νερό.


Μυστήριο 169 If the Wind Blows

Το έργο Μυστήριο 169 If the Wind Blows της διεθνούς εικαστικής καλλιτέχνιδας Mariko Hori με έδρα το Άμστερνταμ διερευνά τη σχέση ανάμεσα στη γλώσσα και στην πόλη, ορμώμενο από τη γνωστή ιαπωνική παροιμία «Όταν φυσάει ο άνεμος, πλουτίζει ο βαρελοποιός», η οποία σημαίνει ότι οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να οδηγήσει σε μία απροσδόκητη έκβαση.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes