Μυστήριο 177 Visions from the Underworld – Finissage


Συντελεστές:

Επιμελητική Ομάδα: The Agprognostic Temple (Dome Wood & Sam Steverlynck)
Εκτέλεση Παραγωγής: Αντωνία Χαντζή

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Δανάη Ανεσιάδου, Lysandre Begijn
Serene Blumenthal, Kimsooja, Joris Van de Moortel, Shana Moulton, Πάνος Τσαγκάρης, Filip Vervaet
McCloud Zicmuse, Θεόδωρος

Πληροφορίες:

Finissage:  Σάββατο 8 Απριλίου
Αποκάλυψη του “κύβου του αγνώστου”: 3.33 μ.μ.
Έναρξη performance του McCloud Zicmuse: 14.30
Workshop Preparing the Ways: 11.00 – 13.00 

*Το Σάββατο 8 Απριλίου, η έκθεση θα είναι ανοιχτή 11.00 – 20.00.

Η ομαδική έκθεση Visions from the Underworld, σε επιμέλεια των Agprognostic Temple, έχοντας φιλοξενήσει ήδη περισσότερους από 2.000 επισκέπτες, ολοκληρώνεται το Σάββατο 8 Απριλίου. Όσοι και όσες βρεθούν, στις 3.33 μ.μ. ακριβώς, στο X-Bowling Art Center, θα ζήσουν την ξεχωριστή εμπειρία της αποκάλυψης του “κύβου του αγνώστου”. Μέσα από μια ειδική τελετή, υπό την καθοδήγηση του καλλιτέχνη McCloud Zicmuse, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν επιτέλους το περιεχόμενου του μυστηριώδους κουτιού που βρίσκεται στο κέντρο της έκθεσης: το γλυπτό του πολυβραβευμένου διεθνούς Έλληνα καλλιτέχνη Θεόδωρου (1931-2018) που αντανακλά θέματα των Ελευσινίων Μυστηρίων.

Την ίδια μέρα λίγο νωρίτερα, από τις 11.00 έως τις 13.00, στο χώρο της έκθεσης, ο κεραμίστας, ποιητής και performer McCloud Zicmuse θα πραγματοποιήσει το workshop Preparing the Ways, με στόχο να προετοιμάσει τους επισκέπτες για την πομπή και την τελετή του finissage που θα ακολουθήσουν, μέσα από το παιχνίδι με αυτοσχέδια μουσικά όργανα, φωνητικές ασκήσεις και απλές χορογραφίες.

Η έκθεση Visions of the Underworld εκκινεί από τα Ελευσίνια Μυστήρια και αντλεί ελεύθερα στοιχεία από το μύθο και τη μυστική λατρεία χρησιμοποιώντας τα ως μέσο για να περιηγηθεί ανάμεσα σε παράλληλα σύμπαντα. Στόχος της είναι να αναδείξει τη συνάφεια των Μυστηρίων με τη σύγχρονη εποχή και να τα ερμηνεύσει μέσω διάφορων φωνών σε μία γλώσσα για τον 21ο αιώνα.

Μάθετε περισσότερα για την έκθεση εδώ.

Θεματικός Άξονας

Άνθρωποι - Κοινωνία

Ο πρώτος άξονας διατρέχει το νήμα της εξέλιξης της κοινωνίας από την αρχαιότητα ως σήμερα, προκειμένου να συνδέσει το αλλότριο με το οικείο, να ανακαλύψει κρυμμένες πτυχές, μνήμες και στοιχεία πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Ο θεματικός άξονας Άνθρωποι | Κοινωνία εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή κοινωνία, στη συμπερίληψη, στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε ο ένας με τον άλλο, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Ευρώπη των πολιτών», «Ευρώπη, κόρη του Φοίνικα», «Ανθρώπινα μυστήρια».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes