Μυστήριο 172 A dancing journey

Συντελεστές:

Χορογραφία, Εμψύχωση, Οργάνωση παραγωγής: Στέλλα Φωτιάδη
Συνδημιουργία και ερμηνεία: Άννα Ανουσάκη, Αναστασία Βαλσαμάκη, Γιώργος Καράμπελας, Πέτρος Νικολίδης, Ξένια Σταθούλη
Μουσική σύνθεση: Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου
Μίξη, mastering: Αντώνης Σταυρινός
Φωτογραφίες: Βάσια Αναγνωστοπούλου, Σπύρος Στρογγύλης
Βίντεο: Βάσια Αναγνωστοπούλου

Μια παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Με την ευγενική υποστήριξη του Flux Laboratory.

Το καλλιτεχνικό έργο “Μυστήριο 172 A dancing journey” της ομάδας Still Pilgrim Paradox, προσκαλεί τα παιδιά, τους εφήβους και όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Ελευσίνας, σε ένα χορευτικό ταξίδι στον δημόσιο χώρο της πόλης, παρέα με μια σανίδα skate.
Πρόκειται για μια site specific παράσταση, στην οποία ο σύγχρονος χορός συναντά τους χορούς του δρόμου και το skateboarding. Κεντρικός θεματικός άξονας είναι η ανάδειξη της διαφορετικότητας και ταυτόχρονα των ενωτικών στοιχείων των ανθρώπων, υποστηρίζοντας την ιδέα πως οποιοδήποτε μέρος μπορεί να μετατραπεί σε χορευτική σκηνή και οποιοσδήποτε μπορεί να χορέψει, φέρνοντας το δικό του background, τις δικές του γνώσεις και επιθυμίες. Αυτό που έχει σημασία είναι να συναντιόμαστε, να επικοινωνούμε, να μοιραζόμαστε, να χορεύουμε.

Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση της δουλειάς των συμμετεχόντων και συμμετεχουσών στο εργαστήριο χορού και skateboard που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού έργου.

Θεματικός Άξονας

Άνθρωποι - Κοινωνία

Ο πρώτος άξονας διατρέχει το νήμα της εξέλιξης της κοινωνίας από την αρχαιότητα ως σήμερα, προκειμένου να συνδέσει το αλλότριο με το οικείο, να ανακαλύψει κρυμμένες πτυχές, μνήμες και στοιχεία πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Ο θεματικός άξονας Άνθρωποι | Κοινωνία εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή κοινωνία, στη συμπερίληψη, στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε ο ένας με τον άλλο, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Ευρώπη των πολιτών», «Ευρώπη, κόρη του Φοίνικα», «Ανθρώπινα μυστήρια».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME


Μυστήριο 137 Μετάβαση προς την επαγγελματική αλληλεγγύη

Μια σειρά συζητήσεων, εργαστηρίων και εκδηλώσεων διοργανώνει από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου η 2023 Ελευσίς, σε συνεργασία με το δίκτυο Culture for Change, για το μέλλον και την ανάπτυξη των συλλογικών πρωτοβουλιών των επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου.


Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου

Από την 1η Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Σινέ Ελευσίς το Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου, τρία θεματικά τριήμερα προβολών ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα, την πόλη, αλλά και σύγχρονους προβληματισμούς γύρω από καίρια και διαχρονικά ζητήματα. Πάντα με μια κρυφή φιλοδοξία να μετατραπεί η Ελευσίνα σε τοπόσημο μιας ξεχωριστής κινηματογραφικής εμπειρίας.


Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator - Αφηγηματική Αρχαιολογία

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης διοργανώνει για πρώτη φορά στις 29 και 30 Μαρτίου, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, συνέδριο με τίτλο “Αρχαιολογία και Αφηγηματικότητα” | Eπιτέλεση Αρχαιολογικών χώρων και ανασκαφή ανθρώπινων εμπειριών. Η διήμερη αυτή συνάντηση διεξάγεται στο πλαίσιο της σύνθετης δράσης τέχνης Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator – Αφηγηματική Αρχαιολογία, με κύριο στόχο την ενθάρρυνση του διεπιστημονικού διαλόγου ανάμεσα στους τομείς των Τεχνών και της Αρχαιολογίας.


Πιλοτικές Πόλεις / Pilot Cities

Οι κάτοικοι της Ελευσίνας χαρτογραφούν τη θέση του πολιτισμού στην πόλη τους σήμερα
και διαμορφώνουν τις προτεραιότητες του αύριο.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes