Μυστήριο 16 Together! A Circus invitation

Μυστήριο 16 Together! A Circus invitation

Aπό τις 14 έως τις 20 Ιουνίου στην Ελευσίνα και από τις 16 έως τις 23 Σεπτεμβρίου στο Veszprem, η νέα ποιητική μορφή του τσίρκο μας καλεί να αφήσουμε στην άκρη ό,τι μας χωρίζει, να βρεθούμε και να δημιουργήσουμε. ΜΑΖΙ.

Τοποθεσίες και Ημερομηνίες:

14/6  Νικολαϊδου & Δραγούμη, Ελευσίνα | 18.00
16/6 Πλατεία Λαού, Ελ. Βενιζέλου 88, Ελευσίνα | 21.00
18/6 Αrkopolis (Δείτε εδω την ακριβή τοποθεσία) | 19.00
20/6  Parking Παλαιού Ελαιουργείου, Κανελλοπούλου 1, Ελευσίνα | 21.00 

Στο πλαίσιο:

SYNOIKISMOI LOGO 007

Οι δρόμοι σε δύο από τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης 2023 ενώνονται με μια σειρά από καλλιτεχνικές παρεμβάσεις σύγχρονου τσίρκο με τίτλο Μυστήριο 16 Together! A Circus Invitation με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe. Aπό τις 13 έως τις 20 Ιουνίου στην Ελευσίνα και από τις 16 έως τις 23 Σεπτεμβρίου στο Veszprem, η νέα ποιητική μορφή του τσίρκο μας καλεί να αφήσουμε στην άκρη ό,τι μας χωρίζει, να βρεθούμε και να δημιουργήσουμε. ΜΑΖΙ.

Στην 8ήμερη δράση θα συμμετάσχουν 20 καλλιτέχνες του τσίρκο από την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Ουκρανία, σε καλλιτεχνικές παρεμβάσεις σχεδιασμένες για το αστικό τοπίο με τη φιλοσοφία των Site Specific Performances. Το έργο θα επιμεληθεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής Albin Warette από την Τουλούζη της Γαλλίας.

Φορείς υλοποίησης είναι τέσσερις οργανώσεις: το ΜΟΝΟΚΥΚΛΟ (GR), η Hungarian Juggling Association (HU), η Culture en Movements (FR) και η Kiev Municipal Academy of Performing and Circus Arts (UA) σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες Ευρώπης Ελευσίνα και Veszprem.

Οι τέχνες του τσίρκο έχουν τη δύναμη να συνδέουν ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα και να δημιουργούν μια αίσθηση ενότητας και κατανόησης μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών. Άνθρωποι και τοπία γίνονται ένα στην Ελευσίνα μέσα από τη συνδημιουργία των καλλιτεχνών και του κόσμου σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Παράλληλα η τεχνική των Site Specific Performances αφορά έργα που όχι απλά παρουσιάζονται σε έναν χώρο αλλά δημιουργούνται λαμβάνοντας υπόψη την τοποθεσία -ιστορία, αρχιτεκτονική, τοπίο και άνθρωποι- τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση. Το “Together! A Circus Invitation” είναι μια πρόσκληση τσίρκο που θα φέρει την Ελευσίνα, τους κατοικους της, αλλά και καλλιτέχνες και θαυμαστές του σύγχρονου τσίρκο από όλη την Ελλάδα, ΜΑΖΙ.

Θεματικός Άξονας

Άνθρωποι - Κοινωνία

Ο πρώτος άξονας διατρέχει το νήμα της εξέλιξης της κοινωνίας από την αρχαιότητα ως σήμερα, προκειμένου να συνδέσει το αλλότριο με το οικείο, να ανακαλύψει κρυμμένες πτυχές, μνήμες και στοιχεία πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Ο θεματικός άξονας Άνθρωποι | Κοινωνία εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή κοινωνία, στη συμπερίληψη, στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε ο ένας με τον άλλο, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Ευρώπη των πολιτών», «Ευρώπη, κόρη του Φοίνικα», «Ανθρώπινα μυστήρια».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes