Μυστήριο 16 Together! A Circus invitation

Μυστήριο 16 Together! A Circus invitation

Aπό τις 14 έως τις 20 Ιουνίου στην Ελευσίνα και από τις 16 έως τις 23 Σεπτεμβρίου στο Veszprem, η νέα ποιητική μορφή του τσίρκο μας καλεί να αφήσουμε στην άκρη ό,τι μας χωρίζει, να βρεθούμε και να δημιουργήσουμε. ΜΑΖΙ.

Τοποθεσίες και Ημερομηνίες:

14/6  Νικολαϊδου & Δραγούμη, Ελευσίνα | 18.00
16/6 Πλατεία Λαού, Ελ. Βενιζέλου 88, Ελευσίνα | 21.00
18/6 Αrkopolis (Δείτε εδω την ακριβή τοποθεσία) | 19.00
20/6  Parking Παλαιού Ελαιουργείου, Κανελλοπούλου 1, Ελευσίνα | 21.00 

Στο πλαίσιο:

SYNOIKISMOI LOGO 007

Οι δρόμοι σε δύο από τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης 2023 ενώνονται με μια σειρά από καλλιτεχνικές παρεμβάσεις σύγχρονου τσίρκο με τίτλο Μυστήριο 16 Together! A Circus Invitation με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe. Aπό τις 13 έως τις 20 Ιουνίου στην Ελευσίνα και από τις 16 έως τις 23 Σεπτεμβρίου στο Veszprem, η νέα ποιητική μορφή του τσίρκο μας καλεί να αφήσουμε στην άκρη ό,τι μας χωρίζει, να βρεθούμε και να δημιουργήσουμε. ΜΑΖΙ.

Στην 8ήμερη δράση θα συμμετάσχουν 20 καλλιτέχνες του τσίρκο από την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Ουκρανία, σε καλλιτεχνικές παρεμβάσεις σχεδιασμένες για το αστικό τοπίο με τη φιλοσοφία των Site Specific Performances. Το έργο θα επιμεληθεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής Albin Warette από την Τουλούζη της Γαλλίας.

Φορείς υλοποίησης είναι τέσσερις οργανώσεις: το ΜΟΝΟΚΥΚΛΟ (GR), η Hungarian Juggling Association (HU), η Culture en Movements (FR) και η Kiev Municipal Academy of Performing and Circus Arts (UA) σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες Ευρώπης Ελευσίνα και Veszprem.

Οι τέχνες του τσίρκο έχουν τη δύναμη να συνδέουν ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα και να δημιουργούν μια αίσθηση ενότητας και κατανόησης μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών. Άνθρωποι και τοπία γίνονται ένα στην Ελευσίνα μέσα από τη συνδημιουργία των καλλιτεχνών και του κόσμου σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Παράλληλα η τεχνική των Site Specific Performances αφορά έργα που όχι απλά παρουσιάζονται σε έναν χώρο αλλά δημιουργούνται λαμβάνοντας υπόψη την τοποθεσία -ιστορία, αρχιτεκτονική, τοπίο και άνθρωποι- τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση. Το “Together! A Circus Invitation” είναι μια πρόσκληση τσίρκο που θα φέρει την Ελευσίνα, τους κατοικους της, αλλά και καλλιτέχνες και θαυμαστές του σύγχρονου τσίρκο από όλη την Ελλάδα, ΜΑΖΙ.

Θεματικός Άξονας

Άνθρωποι - Κοινωνία

Ο πρώτος άξονας διατρέχει το νήμα της εξέλιξης της κοινωνίας από την αρχαιότητα ως σήμερα, προκειμένου να συνδέσει το αλλότριο με το οικείο, να ανακαλύψει κρυμμένες πτυχές, μνήμες και στοιχεία πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Ο θεματικός άξονας Άνθρωποι | Κοινωνία εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή κοινωνία, στη συμπερίληψη, στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε ο ένας με τον άλλο, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Ευρώπη των πολιτών», «Ευρώπη, κόρη του Φοίνικα», «Ανθρώπινα μυστήρια».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis

Το Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis, σε σκηνοθεσία Jochen Sandig και χορογραφία της Sasha Waltz, με τη συμμετοχή της 65μελούς Χορωδίας Ραδιοφωνίας του Βερολίνου (Rundfunkchor Berlin), έρχεται στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.


Μυστήριο 109 Το Σωματίδιο Higgs

Μια συναρπαστική παράσταση σύγχρονου τσίρκου και χορού, το Μυστήριο 109 ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ HIGGS, σε σκηνοθεσία και χορογραφία της ομάδας κι όμΩς κινείται με αφορμή την ιδέα του Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη και της χορογράφου Χριστίνας Σουγιουλτζή, παρουσιάζει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.

Μυστήριο 67 Αμολή

Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίo Της Αιμιλίας Μπουρίτη.

Στις 27 Αυγούστου και στις 14 και 23 Σεπτεμβρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Μυστήριο 67 Αμολή – Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίο, στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο αντίστοιχα.

Μυστήριο 42 Futuring Waters

Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις του Μυστήριο 42 Futuring Waters μας συστήνει σε έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν μέσα από μια διαδικασία κοινής δημιουργίας, την οποία εμπνεύστηκε η καλλιτέχνιδα και εκπαιδευτικός Τζένη Μαρκέτου με τη βοήθεια Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων, καλλιτεχνών, επιμελητών, αρχιτεκτόνων, αρχαιολόγων, ακτιβιστών αλλά και ενεργών πολιτών της Ελευσίνας ανάμεσα σε άλλους γύρω από τα δικαιώματα των νερών και την υδροπολιτική, μια σύνθετη πολιτική σκέψη γύρω από το νερό.


Μυστήριο 169 If the Wind Blows

Το έργο Μυστήριο 169 If the Wind Blows της διεθνούς εικαστικής καλλιτέχνιδας Mariko Hori με έδρα το Άμστερνταμ διερευνά τη σχέση ανάμεσα στη γλώσσα και στην πόλη, ορμώμενο από τη γνωστή ιαπωνική παροιμία «Όταν φυσάει ο άνεμος, πλουτίζει ο βαρελοποιός», η οποία σημαίνει ότι οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να οδηγήσει σε μία απροσδόκητη έκβαση.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes