Μυστήριο 132 Sky Above Elefsina

Μυστήριο 132 Sky Above Elefsina

Οι ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΙ A FESTIVAL, το διεθνές, πολυμεσικό φεστιβάλ της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ρίχνει αυλαία την Τετάρτη 28 Ιουνίου με το Μυστήριο 132 Sky Above Elefsina.

Συντελεστές:

Ορχήστρα: Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης
Μουσική διεύθυνση – ενορχήστρωση Wieland Reissmann
Συνεργάτης μουσικής διεύθυνσης: Konstantinos Terzakis
Οργάνωση – Εκτέλεση παραγωγής: Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης & Φόρμιγξ

Μια παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Πληροφορίες:

Ημέρα: Τετάρτη 28 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 21:00 | Ώρα Προσέλευσης: 20:00-20:30
Χώρος: Βλύχα – Νεκροταφείο Πλοίων | Σημείο Συνάντησης: Πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου [Η πρόσβαση στη Βλύχα θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με λεωφορεία από το Πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου προς Βλύχα]

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 15€, μειωμένο 10€ (φοιτητές, άνω των 65), ατέλειες: 5€ (Άνεργοι, ΑμεΑ και συνοδοί)
Διάρκεια: 75 λεπτά
Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr

Στο πλαίσιο:

SYNOIKISMOI LOGO 007

Μια από τις κορυφαίες ορχήστρες σύγχρονης μουσικής της Ευρώπης, η Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης, θα γεμίσει τον ουρανό της Ελευσίνας με νότες από μουσικές συνθέσεις που δημιουργήθηκαν ή διασκευάστηκαν ειδικά για τη διοργάνωση, καθώς και από εντυπωσιακά πρωτότυπα έργα του παρελθόντος, που θα ερμηνευτούν σε μια εμβληματική τοποθεσία της πόλης, τη Βλύχα – Νεκροταφείο πλοίων.

Το μουσικό ταξίδι της Συμφωνικής Ορχήστρας της Δρέσδης στην Ελευσίνα περιλαμβάνει μουσικές συνθέσεις από διαφορετικές περιόδους της ιστορίας του πολιτισμού: έργα του Βενετού συνθέτη της Αναγέννησης Giovanni Gabrieli θα ερμηνευτούν σε συνδυασμό με μουσικά αποσπάσματα του συνθέτη ταινιών John Williams, καθώς και με σύγχρονα κομμάτια της Κωνσταντίας Γουρζή και του Wieland Reissmann. Το Μυστήριο 132 SKY ABOVE ELEFSINA είναι μα ασυνήθιστη συναυλία κλασικής μουσικής με μοναδικές διασκευές για γαλλικά κόρνα, άλπχορν (κόρνα των Άλπεων), τρομπέτες και τούμπα, που αντικατοπτρίζει τις πολιτιστικές μεταβάσεις ανά τους αιώνες.

Θεματικός Άξονας

Άνθρωποι - Κοινωνία

Ο πρώτος άξονας διατρέχει το νήμα της εξέλιξης της κοινωνίας από την αρχαιότητα ως σήμερα, προκειμένου να συνδέσει το αλλότριο με το οικείο, να ανακαλύψει κρυμμένες πτυχές, μνήμες και στοιχεία πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Ο θεματικός άξονας Άνθρωποι | Κοινωνία εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή κοινωνία, στη συμπερίληψη, στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε ο ένας με τον άλλο, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Ευρώπη των πολιτών», «Ευρώπη, κόρη του Φοίνικα», «Ανθρώπινα μυστήρια».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 178 Μαζεύοντας λουλούδια με τις φιλενάδες της

Από τις 29 Μαρτίου έως τις 21 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο φουαγιέ του Πολυχώρου Πολιτισμού Σινέ Ελευσίς το Μυστήριο 178 Μαζεύοντας λουλούδια με τις φιλενάδες της, μία έκθεση-αφιέρωμα στη χλωρίδα του Αρχαιολογικού Χώρου της Ελευσίνας που δημιούργησαν η εικαστικός Βιολέτα Διαμαντή-Μελετίου και η εκπαιδευτικός Ειρήνη Γιοβάνου.


Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος - Ένα γράμμα για την Ελευσίνα

Από τις 13 έως και τις 28 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Αναψυκτήριο – Εντευκτήριο τέχνης και πολιτισμού το Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος – Ένα γράμμα για την Ελευσίνα, μία έκθεση με εικαστικές δημιουργίες της Νικολέττας Γρανίτσα, που υπογράφει ως Μαγεμέλι εμπνεόμενη από την “αλχημιστική” κοινωνία των μελισσών.


Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 19 Μαΐου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.


Μυστήριο 14 Human Requiem In Eleusis

Παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας του Γάλλου κινηματογραφιστή Stephan Talneau για την ομώνυμη παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας, σε σκηνοθεσία Jochen Sandig και χορογραφία Sasha Waltz, παρουσία των δημιουργών της.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes