Μυστήριο 109 Το σωματίδιο Higgs

Μυστήριο 109 Το σωματίδιο Higgs

Μια σειρά εργαστηρίων κοινωνικού τσίρκου, ακροβασίας και σύγχρονου χορού για παιδιά και ενήλικες σε συνεργασία και με τη συμμετοχή των κατοίκων της Ελευσίνας.

Συντελεστές:

Σύλληψη: Δημήτρης Αποστολάκης, Χριστίνα Σουγιουλτζή
Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Κι Όμως Κινείται
Σκηνικά: Camilo Bentancor
Μουσική Σύνθεση & Ερμηνεια: Δημήτρης Αποστολάκης, Κλέωνας Αντωνίου, Τάκης Κανέλλος, Θοδωρής Ρέλλος
Οργάνωση – Εκτέλεση Παραγωγής: Κι Όμως Κινείται
Συντονισμός Έργου Για Τη 2023 Ελευσίς: Διεύθυνση Παραστατικών Τεχνών

Τοποθεσία:

1o & 3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

11.00 –  12.00 (παιδιά) , 12.30 – 14.30 (ενήλικες)

Στο πλαίσιο:

SYNOIKISMOI LOGO 007

Στις 4 Ιουλίου 2012 οι επιστήμονες του CERN επιβεβαίωσαν την ανακάλυψη ενός νέου σωματιδίου με μάζα 126,5 GeV με απόκλιση 5 σίγμα, που σημαίνει βεβαιότητα κατά 99,99995%, καθώς και ότι αυτή η παρατήρηση είναι επαληθεύσιμη και μπορεί να αναπαραχθεί οποτεδήποτε. Αυτό το σωματίδιο εικάζεται ότι είναι μποζόνιο, και μάλιστα το βαρύτερο που έχει βρεθεί. Το 2014 η ομάδα σύγχρονου τσίρκου «Κι όμως κινείται» δημιούργησε την παράσταση Το σωματίδιο του Θεού, η οποία απέσπασε την ίδια χρονιά το βραβείο κριτικών θεάτρου και χορού.

Η παράσταση βασίζεται σε μια ιδέα της Χριστίνας Σουγιουλτζή και του Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη, και είναι ταυτόχρονα μια διάλεξη αυξανόμενης εντροπίας από τον Αποστολάκη, ο οποίος έχει συνεργαστεί στο CERN ως ερευνητής, υπότροφος του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε αυτό ακριβώς το πεδίο αναζήτησης του μποζονίου Χιγκς. Με βάση τη συγκεκριμένη παράσταση, οι «Κι όμως κινείται» δημιουργούν στην Ελευσίνα ένα εργαστήριο κοινωνικού τσίρκου και προσκαλούν παιδιά και ενήλικες να έρθουν σε επαφή με τη μαγεία του σύγχρονου τσίρκου μέσα από μια σειρά εργαστηρίων ακροβασίας και σύγχρονου χορού. Μέσα από αυτή την εργαστηριακή διαδικασία, σε συνεργασία και με τη συμμετοχή των κατοίκων της Ελευσίνας, η ομάδα διαμορφώνει μια νέα, συμμετοχικού χαρακτήρα, εκδοχή της παράστασης Το σωματίδιο Ηiggs, η οποία θα παρουσιαστεί στην Ελευσίνα το φθινόπωρο του 2023.

Θεματικός Άξονας

Άνθρωποι - Κοινωνία

Ο πρώτος άξονας διατρέχει το νήμα της εξέλιξης της κοινωνίας από την αρχαιότητα ως σήμερα, προκειμένου να συνδέσει το αλλότριο με το οικείο, να ανακαλύψει κρυμμένες πτυχές, μνήμες και στοιχεία πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Ο θεματικός άξονας Άνθρωποι | Κοινωνία εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή κοινωνία, στη συμπερίληψη, στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε ο ένας με τον άλλο, μέσα από τις τρεις θεματικές έννοιες «Ευρώπη των πολιτών», «Ευρώπη, κόρη του Φοίνικα», «Ανθρώπινα μυστήρια».

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος - Ένα γράμμα για την Ελευσίνα

Από τις 13 έως και τις 16 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Αναψυκτήριο – Εντευκτήριο τέχνης και πολιτισμού το Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος – Ένα γράμμα για την Ελευσίνα, μία έκθεση με εικαστικές δημιουργίες της Νικολέττας Γρανίτσα, που υπογράφει ως Μαγεμέλι εμπνεόμενη από την “αλχημιστική” κοινωνία των μελισσών.


Μυστήριο 178 Μαζεύοντας λουλούδια με τις φιλενάδες της

Από τις 29 Μαρτίου έως τις 21 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο φουαγιέ του Πολυχώρου Πολιτισμού Σινέ Ελευσίς το Μυστήριο 178 Μαζεύοντας λουλούδια με τις φιλενάδες της, μία έκθεση-αφιέρωμα στη χλωρίδα του Αρχαιολογικού Χώρου της Ελευσίνας που δημιούργησαν η εικαστικός Βιολέτα Διαμαντή-Μελετίου και η εκπαιδευτικός Ειρήνη Γιοβάνου.


Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου

Έρχεται το 3ο τριήμερο προβολών ντοκιμαντέρ στο ιστορικό Σινέ Ελευσίς με ένα απρόβλεπτο αφιέρωμα από την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, την πρεμιέρα της ταινίας “Περσεφόνη, το κόκκινο χαλί” και προβολές για παιδιά και νέους!

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes