Μυστήριο 1 ΛΗΞΗ: ΕΝΑΡΞΗ, Μια Τελετή

Μυστήριο 1 ΛΗΞΗ: ΕΝΑΡΞΗ, Μια Τελετή

Η χρονιά του τίτλου της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης φτάνει στο τέλος της με ένα εορταστικό τριήμερο γεμάτο με ανεπανάληπτες δράσεις, έργα και εκδηλώσεις σε όλη την πόλη, που εγκαινιάζουν την Έναρξη μιας νέας εποχής για την Ελευσίνα και τον Πολιτισμό!

Συντελεστές:

Ιδέα – Σύλληψη Μιχαήλ Μαρμαρινός
Γενικός Συντονιστής Τελετής Λήξης- Σύμβουλος Επιμέλειας Γιάννης Αρβανίτης
Συντονισμός Έργου 2023 Ελευσίς  Ζέττα Πασπαράκη
Συνεπιμέλεια Γεωργία Βουδούρη, Γιάννης Κουκμάς, Αγγελική Λαμπίρη, Ζωή Μουτσώκου, Μαρία Παπακωνσταντίνου, Ζέττα Πασπαράκη, Μορφούλα Γαλοπούλου, Ζωή Δρακοπούλου, Ηλέκτρα Ελληνικιώτη, Ισαβέλλα-Δήμητρα Καρούτη, Νεοκλής Μαντάς, Όλγα Χατζηδάκη και Culterra
Οργάνωση και Εκτέλεση Παραγωγής 2023 Ελευσίς Φοίβος Πετρόπουλος, Τσαμπίκα Κοτούλα
Σχεδιασμός Φωτισμού Γλυπτού και Φουγάρων Ελευθερία Ντεκώ
Βοηθός φωτισμού Γλυπτού και Φουγάρων Βασιλική Γώγου
Μουσική Παρέμβαση Νίκη Κοκκόλη (σαξόφωνο)
Κατασκευή Γλυπτού Στέλιος Λαμπαδάριος
Οργάνωση και Εκτέλεση Παραγωγής Τριημέρου Τελετής Λήξης View Μaster Events
Technical Producer Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης
Production & Technical Director Ιωάννης Ζαργάνης
Production Director Σαράντης Ζαργάνης
Technical Director Νίκος Χαραλαμπίδης
Project Management Κατερίνα Κωτσιαρίνη, Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου
Creative Manager Ειρήνη Σαμαρτζή
Production Managers Έλενα Σταματίου, Αλέξανδρος Ζώης, Έλενα Τσάμη, Θεοδώρα Γεωργακοπούλου
Production Coordinators
Ευαγγελία Χαραλαμπίδη
Μαρία Φράστανλη
Αλεξάνδρα Μικρούτσικού
Παναγιώτα Κουτρίκη
ία παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Το σύνολο των δράσεων του τριήμερου προγράμματος είναι καρπός προσπάθειας μίας πολυπληθούς ομάδας συντελεστών όλων των έργων που συνθέτουν το Μυστήριο 1 ΛΗΞΗ: ΕΝΑΡΞΗ, Μία τελετή και της ομάδας της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Πληροφορίες:

15 – 16 – 17 Δεκεμβρίου, στην πόλη της Ελευσίνας

Δυνατότητα μετακίνησης από το κέντρο της Αθήνας στην Ελευσίνα μετ’ επιστροφής

Σάββατο 16/12

21.30 Παλαιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ., Ερμού & Πειραιώς – ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ Κρατήσεις εδώ
2.00 ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ – Παλαιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ., Ερμού & Πειραιώς

Κυκλικά δρομολόγια μέσα στην πόλη καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου.
Συγκεκριμένα:

Παρασκευή 15/12
19.30 Παλαιό Ελαιουργείο (ΣΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙ) – Σινέ Ελευσίς
24:00 Σινέ Ελευσίς -Παλαιό Ελαιουργείο (στάση στην οδό Κοντούλη)

Σάββατο 16/12
12.30 Στάση Κανόνι – ΑΡΚΟΠΟΛΙΣ
14.30 Στάση Κανόνι – Σινέ Ελευσίς

Κυριακή 17/12
12.30 Στάση Κανόνι – ΙΡΙΣ

Δείτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα εδώ.

Η Ελευσίνα γιορτάζει το τέλος και την αρχή! Λίγες μέρες έμειναν για το Μυστήριο 1 ΛΗΞΗ: ΕΝΑΡΞΗ, Μια Τελετή, την ανεπανάληπτη τριήμερη γιορτή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για την ολοκλήρωση της επίσημης χρονιάς του τίτλου, που θα πραγματοποιηθεί στην Ελευσίνα από τις 15 έως και τις 17 Δεκεμβρίου.

Η έναρξη του εορταστικού τριημέρου, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, αφορά στον πρώτο άξονα του προγράμματος της 2023 Ελευσίς ΑΝΘΡΩΠΟΙ | ΚΟΙΝΩΝΙΑ, και σηματοδοτείται με το IN SITU REALITIES: Eleusis Documentary Festival. Με το βλέμμα να επιστρέφει πλέον στην Ελευσίνα, 23 χρόνια μετά την εμβληματική Αγέλαστο πέτρα, το νέο ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κουτσαφτή ΟΙ ΕΛΕΥΣΙΝΙΟΙ κάνει πρεμιέρα στο ανακαινισμένο Σινέ Ελευσίς και σε τρεις ακόμη υπαίθριους χώρους, ως μια προσωπογραφία μιας Ελευσίνας, που υπερβαίνει τα γεωγραφικά όρια. Το Φεστιβάλ συνεχίζεται έως και την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου με πρεμιέρες περισσότερων από 12 ντοκιμαντέρ που εμπνέονται από την Ελευσίνα και την ευρύτερη περιοχή, με έργα νέων κινηματογραφιστών με επίκεντρο τη Δυτική Αττική, καθώς και μια οπτικοακουστική ρετροσπεκτίβα δράσεων της 2023 Ελευσίς. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν masterclasses από καταξιωμένους Έλληνες σκηνοθέτες, τους Φίλιππο Κουτσαφτή, Εύα Στεφανή, Μενέλαο Καραμαγγιώλη & Σύλλα Τζουμέρκα, ενώ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και το Exile Room, παρουσιάζονται ειδικά αφιερώματα, εργαστήρια, καθώς και έργα ντοκιμαντέρ για παιδιά.

 

Η καρδιά του φεστιβάλ χτυπά στο Σινέ Ελευσίς, η κεντρική αίθουσα του οποίου, ονομάζεται με απόφαση του Δήμου Ελευσίνας, Δέσποινα Γερουλάνου, ως μια ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά της αξέχαστης Προέδρου του Δ.Σ. της 2023 Ελευσίς.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, εγκαινιάζονται οι Αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου, καθώς και η έκθεση Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης της εικαστικού Στεφανίας Στρούζα.

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένο στον δεύτερο άξονα του προγράμματος της διοργάνωσης, το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, με τα ηνία να δίνονται στους νέους της πόλης. Με το ARKOPOLIS, έναν ανοιχτό χώρο συνεργασίας, συμπερίληψης και ελεύθερης δημιουργίας, που δημιούργησε για την πόλη η βελγική κολεκτίβα TimeCircus, να γίνεται το επίκεντρο μιας ολοήμερης γιορτής, η ομάδα νέων της Ελευσίνας Cultterra επιμελείται ένα πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους με Skate, Rollers, bmx, Finger Skate, προβολές, crafts, live music shows και DJ sets, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με καλλιτέχνες, ομάδες και κοινότητες της Ελευσίνας καθώς και το Μυστήριο 172 A Dancing Journey από τους Still Pilgrim Paradox. Ένα special event εγκαινιάζει το πρώτο Skatepark της ευρύτερης περιοχής, που δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση ως αποκλειστική δωρεά στον Δήμο Ελευσίνας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο πλαίσιο του IN SITU REALITIES: Eleusis Documentary Festival, θα πραγματοποιηθεί το Μasterclass του Μενέλαου Καραμαγγιώλη «H κινούμενη εικόνα ως αφετηρία δράσεων με κοινωνικό αντίκτυπο», ενώ θα ακολουθήσουν η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του Μυστήριο 69 GREEKIES, η δημιουργία των Γιάννη Κανάκη, Γιάννη Παναγιωταράκου και Άννας Ψαρρά Με το Στάχυ στη Φανέλα, καθώς και μια ακόμη προβολή για την ταινία ΟΙ ΕΛΕΥΣΙΝΙΟΙ. Αμέσως μετά, υπό την επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα, θα λάβει χώρα στο X-Bowling Art Center, η ομιλία – παρουσίαση «Τελετουργίες του χειμερινού ηλιοστασίου» αλλά και η τελευταία συναυλία παραδοσιακής μουσικής «Δώδεκα μέρες γιορτινές Χριστούγεννα σημαίνουν!..», ολοκληρώνοντας τη δράση Μυστήριο 100 Τα Ιερά Τραγούδια. Η αυλαία θα πέσει με το μεγάλο πάρτι της Τελετής Λήξης, που θα εγκαινιάσει την ανακαινισμένη ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ, φιλοξενώντας τις/τους DJs AD MARK, ELIOT, FO, THANASIS KARANIKAS και IRINI KARAOGLOU.

Ο θεματικός άξονας της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου είναι η ΕΡΓΑΣΙΑ, με την επιβλητική έκθεση του Juan Sandoval Μυστήριο 111 Ο Πήλινος Στρατός της Ελευσίνας να εγκαινιάζεται στο ΙΡΙΣ. Η βιομηχανική ανθρώπινη ιστορία γίνεται ένας εικαστικός στρατός και περισσότερα από 2.000 χειροποίητα πήλινα κράνη εργατών και εργαζομένων της περιοχής καταλαμβάνουν το πρώην εργοστάσιο χρωμάτων. Λίγο νωρίτερα εγκαινιάζεται το Αναψυκτήριο Ελευσίνας, ενώ ξεκινά η δράση Κατάδυση: μια αναπάντεχη δύση. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, συνεχίζονται οι προβολές του IN SITU REALITIES: Eleusis Documentary Festival, περιλαμβάνοντας Μasterclass με τον Φίλιππο Κουτσαφτή, πρεμιέρες ταινιών της Μαριάννας Οικονόμου, και του Παύλου Κοσμίδη καθώς και την τρίτη προβολή του ντοκιμαντέρ ΟΙ ΕΛΕΥΣΙΝΙΟΙ.

150 κάτοικοι της Ελευσίνας συμμετέχουν στο Μυστήριο 125 Κοινοτική Ορχήστρα και Χορωδία Ελευσίνας του Aleksandar Carić σε μια απροσδόκητη παρέλαση, που θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ηρώων και θα καταλήξει σε μια μεγάλη συναυλία στην ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ. Οι εκδηλώσεις του τριημέρου θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής με τη δράση Κατάδυση: μία αναπάντεχη δύση, μπροστά από το Αναψυκτήριο, ρίχνοντας την αυλαία των δράσεων της χρονιάς του τίτλου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ο κύκλος κλείνει. Η Περσεφόνη επιστρέφει στον Κάτω Κόσμο.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, τα εμβληματικά φουγάρα της Ελευσίνας, αυτά του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ και του πρώην εργοστασίου ΙΡΙΣ, θα φωτιστούν στα χρώματα της 2023 Ελευσίς από τη διακεκριμένη Ελευθερία Ντεκώ. Παράλληλα, συνεχίζονται το Μυστήριο 151 A Rave Down Below, μια ομαδική έκθεση σε επιμέλεια Πάνου Γιαννικόπουλου στο Παλαιό Ελαιουργείο, το Μυστήριο 8 Με το βλέμμα στην Ιαπωνία: Η Επιστροφή της Άνοιξης και άλλες Ιεροτελεστίες της Μετάβασης, μια έκθεση φωτογραφίας του Αντώνη Θεοδωρίδη, σε συνδιοργάνωση της 2023 Ελευσίς με την Mikiko Kikuta και με την υποστήριξη του EU Japan Fest Committee, στον Χώρο Πολιτισμού Λεωνίδας Κανελλόπουλος, και το Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη – Cultterra, γνωριmeet the locals, μια εγκατάσταση του Λάμπρου Τυρλή στον ΟΣΕ – Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Ελευσίνας. Στο πλαίσιο του IN SITU REALITIES, θα πραγματοποιηθεί το Μυστήριο 110 Ορφέας, μια εικαστική βίντεο εγκατάσταση της Εύας Στεφανή στη βιτρίνα του Πρώην Κινηματογράφου Ορφέας, καθώς και ποικίλες δράσεις για παιδιά και εφήβους. Τέλος, το Μυστήριο 6 Τόσο ωραία όσο εδώ, αποκλείεται να είναι στον Παράδεισο, ενεργοποιείται για πρώτη φορά μια φωτιστική εγκατάσταση των Flux Office στο Παλαιό Ελαιουργείο.

ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ

Στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα και σε συνεργασία με τον Δήμο και τη Δημοτική Αρχή, το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Αττικής και με τη συμβολή χορηγών, πέντε χώροι στην πόλη ανακαινίστηκαν και παραδίδονται στην πόλη της Ελευσίνας. Συγκεκριμένα: το Σινέ Ελευσίς ανακαινίστηκε με χορηγία της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, οι Αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου με χορηγία της Εθνικής Τράπεζας, η ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ με χορηγία της εταιρείας ΑΙΓΕΑΣ, το Αναψυκτήριο με χορηγία της εταιρείας Καρπάθιος Α.Ε., το Παλαιό Δημαρχείο με χορηγία της ΜΕΤΡΟΝ Α.Ε.

Η δράση φωτισμού των φουγάρων του ΤΙΤΑΝ και του ΙΡΙΣ, πραγματοποιείται με χορηγία του ΤΙΤΑΝ.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου εδώ | Περισσότερες πληροφορίες στο 2023eleusis.eu & στο Info Point (Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας)

Οι δράσεις Μυστήριο 111 Ο Πήλινος Στρατός της Ελευσίνας και Μυστήριο 31 ΟΙ ΕΛΕΥΣΙΝΙΟΙ υλοποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Next Generation EU.

Greece 2.0 NextGeneration Black outline gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Άξονας ΑΝΘΡΩΠΟΙ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ

18:00 | Παλαιό Ελαιουργείο
Εγκαίνια χώρου
Εγκαίνια έκθεσης «Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης»
της Στεφανίας Στρούζα

20:00 | Σινέ Ελευσίς
Εγκαίνια χώρου
Πρεμιέρα ντοκιμαντέρ «Μυστήριο 31 Οι Ελευσίνιοι» του Φίλιππου Κουτσαφτή. Στο πλαίσιο του IN SITU REALITIES: Eleusis Documentary Festival.
(είσοδος μόνο με προσκλήσεις)

21:00 | Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας & Πλατεία Ηρώων & Πλατεία Λαού
Υπαίθρια προβολή ντοκιμαντέρ «Μυστήριο 31 Οι Ελευσίνιοι» του Φίλιππου Κουτσαφτή
Στο πλαίσιο του IN SITU REALITIES: Eleusis Documentary Festival.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Άξονας ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

12:00 – 18:00 | ARKOPOLIS
ARKOPOLIS FESTIVAL από τους νέους της Ελευσίνας Cultterra & τους TimeCircus
Hip Hop, Skate, Rollers, bmx, Finger Skate, Προβολές, Crafts
«Μυστήριο 172 A Dancing Journey» από τους Still Pilgrim Paradox

13:00 | ARKOPOLIS – Skatepark
Εγκαίνια χώρου – Special event

15:00 – 22:00 | Σινέ Ελευσίς
IN SITU REALITIES: Eleusis Documentary Festival
15:00 | Μasterclass: «H κινούμενη εικόνα ως αφετηρία δράσεων με κοινωνικό αντίκτυπο» με τον Μενέλαο Καραμαγγιώλη
17:00 | «Μυστήριο 69 GREEKIES» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη (πρεμιέρα)
20:00 | «Με το Στάχυ στη Φανέλα» των Γιάννη Κανάκη, Γιάννη Παναγιωταράκου, Άννα Ψαρρά (πρεμιέρα)
21:00 | «Οι Ελευσίνιοι» του Φίλιππου Κουτσαφτή

15:00 – 21:30 | X-Bowling Art Center
«Μυστήριο 100 Τα Ιερά Τραγούδια» σε επιμέλεια Λάμπρου Λιάβα
15:00 | Ημερίδα «Τελετουργίες του χειμερινού ηλιοστασίου»
20:00 | Συναυλία «…Χριστούγεννα σημαίνουν!»

22:00 | Ελαιουργική
Εγκαίνια χώρου
Μεγάλο DJ πάρτι Τελετής Λήξης με τους AD MARK, ELIOT, FO, THANASIS KARANIKAS και IRINI KARAOGLOU

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Άξονας ΕΡΓΑΣΙΑ

12:00 | Αναψυκτήριο
Εγκαίνια χώρου
ΕΝΑΡΞΗ «Κατάδυση: μία αναπάντεχη δύση»

13:00 | ΙΡΙΣ
Εγκαίνια χώρου
Εγκαίνια έκθεσης «Μυστήριο 111 Ο πήλινος στρατός της Ελευσίνας» του Juan Sandoval. Έκθεση – αφιέρωμα στους ανθρώπους που εργάστηκαν και εργάζονται στην Ελευσίνα.

15:00 – 22:00 | Σινέ Ελευσίς
IN SITU REALITIES: Eleusis Documentary Festival
15:00 | Μasterclass: «Η προσέγγιση του θέματος στο ντοκιμαντέρ» με τον Φίλιππο Κουτσαφτή
17:00 | «Dark Waters» της Μαριάννας Οικονόμου (πρεμιέρα)
«Sportzal» του Παύλου Κοσμίδη (πρεμιέρα)
20:00 | «Οι Ελευσίνιοι» του Φίλιππου Κουτσαφτή

19:00 – 21:00 | Πλατεία Ηρώων & Ελαιουργική
«Μυστήριο 125 Κοινοτική Ορχήστρα και Χορωδία Ελευσίνας» του Aleksandar Caric, με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 κατοίκων της Ελευσίνας
19:00 | Παρέλαση | Σημείο εκκίνησης: Πλατεία Ηρώων
20:00 | Συναυλία | Ελαιουργική

21:30 | Αναψυκτήριο
ΛΗΞΗ «Κατάδυση: μία αναπάντεχη δύση»

Παράλληλες Δράσεις

15 – 16 – 17 Δεκεμβρίου

17:00 – 21:00 | Πρώην Κινηματογράφος Ορφέας
«Μυστήριο 110 Ορφέας» εικαστική εγκατάσταση της Εύας Στεφανή

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου

18:00 – 23:00 | Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
«Μυστήριο 151 A Rave Down Below» ομαδική έκθεση σε επιμέλεια Πάνου Γιαννικόπουλου
«Μυστήριο 6 Τόσο ωραία όσο εδώ, αποκλείεται να είναι στον Παράδεισο» φωτιστική εγκατάσταση των Flux Office

17:00 – 20:00 | Χώρος Πολιτισμού Λεωνίδας Κανελλόπουλος
«Μυστήριο 8 Με το βλέμμα στην Ιαπωνία: Η Επιστροφή της Άνοιξης και άλλες Ιεροτελεστίες της Μετάβασης» έκθεση φωτογραφίας του Αντώνη Θεοδωρίδη. Μια συνδιοργάνωση της 2023 Ελευσίς με την Mikiko Kikuta και με την υποστήριξη του EU Japan Fest Committee.

17:00 – 20:00 | ΟΣΕ – Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας
«Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη» – Cultterra, γνωριmeet the locals εγκατάσταση του Λάμπρου Τυρλή

Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

13.00 – 20:00 | Παλαιό Ελαιουργείο
«Μυστήριο 151 A Rave Down Below» ομαδική έκθεση σε επιμέλεια Πάνου Γιαννικόπουλου
«Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης» εικαστική έκθεσης της Στεφανίας Στρούζα

13:00 – 20:00 | Χώρος Πολιτισμού Λεωνίδας Κανελλόπουλος
«Μυστήριο 8 Με το βλέμμα στην Ιαπωνία: Η Επιστροφή της Άνοιξης και άλλες Ιεροτελεστίες της Μετάβασης» έκθεση φωτογραφίας του Αντώνη Θεοδωρίδη. Μια συνδιοργάνωση της 2023 Ελευσίς με την Mikiko Kikuta και με την υποστήριξη του EU Japan Fest Committee.

13:00 – 20:00 | ΟΣΕ – Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας
«Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη» – Cultterra, γνωριmeet the locals εγκατάσταση του Λάμπρου Τυρλή

Δράσεις για παιδιά & εφήβους
Στο πλαίσιο του IN SITU REALITIES: Eleusis Documentary Festival

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου
18:00 – 20:00 | Αναψυκτήριο
«Μυστήριο 156 Ιστορίες για την Ελευσίνα» από την ομάδα Exile Room
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους (απαραίτητη η προκράτηση θέσης)

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου
11:00 – 15:00 | Αναψυκτήριο
«Μυστήριο 156 Ιστορίες για την Ελευσίνα» από την ομάδα Exile Room
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους (απαραίτητη η προκράτηση θέσης)

17:00 – 19:00 | Αναψυκτήριο
«ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ» του Asgeir Helgestad
«Μυστήριο 149 Μετάβαση προς ένα Κλιματικά Ουδέτερο Μέλλον» της Μαρίας Λεωνίδα
Προβολές για παιδιά (είσοδος ελεύθερη)

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου
11:00 – 15:00 | Αναψυκτήριο
«Μυστήριο 156 Ιστορίες για την Ελευσίνα» από την ομάδα Exile Room
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους (απαραίτητη η προκράτηση θέσης)

17:00 – 19:00 | Αναψυκτήριο
«BIKE BIRD» των Kari Klyve-Skaug & Odveig Klyve
«LOUIS AND LUCA – MISSION TO THE MOON» του Rasmus A. Sivertsen
Προβολές για παιδιά (είσοδος ελεύθερη)

Η είσοδος στις προβολές εντός της κεντρικής αίθουσας στο Σινέ Ελευσίς γίνεται με κράτηση θέσης μέσω ticketservices.gr και στο χώρο του Φεστιβάλ στο Σινέ Ελευσίς. Τα έσοδα των δράσεων θα δωρηθούν στον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Αττικής και την Φιλική φωλιά – Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας Η είσοδος στις υπόλοιπες εκδηλώσεις του τριημέρου είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα υπόκειται σε τροποποιήσεις.

Επισκεφτείτε το Info Point στο Παλαιό Δημαρχείο ή το 2023eleusis.eu για όλες τις πληροφορίες.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes