NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε εργαστήρια: Μυστήριο 42 Futuring Waters

Από τις 29 Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου 2023, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και η διεθνής εικαστικός και εκπαιδευτικός Τζένη Μαρκέτου, στο πλαίσιο του Μυστήριο 42 Futuring Waters, πραγματοποιούν μια σειρά δημόσιων διεπιστημονικών και διακαλλιτεχνικών συναντήσεων (εργαστήρια, διαλέξεις, περφόρμανς, podcast, επιτόπιες επισκέψεις κ.ά.) με τη βοήθεια Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων, καλλιτεχνών, επιμελητών, αρχιτεκτόνων, αρχαιολόγων, ακτιβιστών αλλά και ενεργών πολιτών της Ελευσίνας ανάμεσα σε άλλους, οι οποίες θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός μανιφέστου για τα δικαιώματα των νερών στην Ελευσίνα εξερευνώντας δυνητικά κοινωνικο-οικολογικά μέλλοντα. Σε συνέχεια αυτών των συναντήσεων, το μανιφέστο, με τίτλο “A Speculative Manifesto Claiming the Water Rights for Elefsina” (“Ένα Στοχαστικό Μανιφέστο Διεκδίκησης των Δικαιωμάτων των Νερών για την Ελευσίνα”), θα παρουσιαστεί, από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2023 στο πλαίσιο του Ecoculture Festival, και θα συνοδεύεται από μια εικαστική έκθεση καθώς και μια ειδική έντυπη έκδοση.

Δικαίωμα συμμετοχής στις συναντήσεις έχουν όλοι, τόσο τα παιδιά από την ηλικία των 12 ετών όσοι και οι ενήλικοι. Ενθαρρύνεται η συμμετοχή κατοίκων της Ελευσίνας.

Η συμμετοχή στις συναντήσεις είναι δωρεάν.
Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή σε μια ή περισσότερες συναντήσεις και σε ένα ή περισσότερα εργαστήρια.
Περισσότερες πληροφορίες & το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ.

Τόπος διεξαγωγής: Αναψυκτήριο – Εντευκτήριο τέχνης και πολιτισμού
Ημερομηνίες συναντήσεων 29 Μαΐου έως 30 Ιουνίου 2023
A Speculative Manifesto Claiming the Water Rights for Elefsina: 15 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2023 (στο πλαίσιο του Ecoculture Festival)

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 166 State of Emergency

Μέσα στην τραγική συγκυρία των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τις τελευταίες μέρες τη χώρα, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει, από τις 8 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, ένα εικαστικό έργο πιο επίκαιρο από ποτέ, την εγκατάσταση Μυστήριο 166 State of Emergency του εικαστικού Αθανάσιου Κανάκη στο παλαιό μηχανουργείο της Φιλομήλα 3.


Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis

Το Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis, σε σκηνοθεσία Jochen Sandig και χορογραφία της Sasha Waltz, με τη συμμετοχή της 65μελούς Χορωδίας Ραδιοφωνίας του Βερολίνου (Rundfunkchor Berlin), έρχεται στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.

Μυστήριο 42 Futuring Waters

Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις του Μυστήριο 42 Futuring Waters μας συστήνει σε έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν μέσα από μια διαδικασία κοινής δημιουργίας, την οποία εμπνεύστηκε η καλλιτέχνιδα και εκπαιδευτικός Τζένη Μαρκέτου με τη βοήθεια Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων, καλλιτεχνών, επιμελητών, αρχιτεκτόνων, αρχαιολόγων, ακτιβιστών αλλά και ενεργών πολιτών της Ελευσίνας ανάμεσα σε άλλους γύρω από τα δικαιώματα των νερών και την υδροπολιτική, μια σύνθετη πολιτική σκέψη γύρω από το νερό.


Μυστήριο 169 If the Wind Blows

Το έργο Μυστήριο 169 If the Wind Blows της διεθνούς εικαστικής καλλιτέχνιδας Mariko Hori με έδρα το Άμστερνταμ διερευνά τη σχέση ανάμεσα στη γλώσσα και στην πόλη, ορμώμενο από τη γνωστή ιαπωνική παροιμία «Όταν φυσάει ο άνεμος, πλουτίζει ο βαρελοποιός», η οποία σημαίνει ότι οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να οδηγήσει σε μία απροσδόκητη έκβαση.


THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes