NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Ανοιχτή Πρόσκληση συμμετοχής στo Μυστήριο 76 Don’t Look Back, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και ο Γιάννης Χουβαρδάς αναζητούν είκοσι (20) εθελοντές/ριες ερμηνευτές/ριες ανεξαρτήτως φύλου, για τη νέα παραγωγή Μυστήριο 76 Don’t Look Back, που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 και από τις 24 έως τις 29 Μαΐου στις Αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 30 Μαρτίου 2023 στις 23.00 (GMT +2). Παρακαλείστε να συμπληρώσετε τη φόρμα υποβολής, πατώντας εδώ.

Η Ανοιχτή Πρόκληση δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς ή άλλους καλλιτέχνες
Προϋποθέσεις Συμμετοχής
  • Η Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνεται σε όσους κατοικούν στην Ελλάδα. Προτεραιότητα θα δοθεί σε διαμένοντες στην Ελευσίνα και την ευρύτερη περιοχή.
  • Ηλικιακό εύρος ενδιαφερόμενων: 25 έως 50 ετών
  • Απαιτείται καλή δυνατότητα κίνησης
  • Θα συνεκτιμηθεί η γνώση αγγλικής γλώσσας
  • Λόγω του συμμετοχικού χαρακτήρα του έργου, θα συνεκτιμηθούν το πνεύμα ομαδικότητας και η πειθαρχία
Διευκρινίσεις – Πληροφορίες
  • Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι εθελοντές/τριες συμμετέχοντες/ουσες θα είναι αρκετή ώρα όρθιοι/ες
  • Η συμμετοχή τους θα συμβαίνει κυκλικά μέσα στις παραστάσεις σε ομάδες των πέντε (5) συμμετεχόντων/ουσών ανά παράσταση (δύο παραστάσεις κάθε μέρα)
  • Οι χρόνοι απασχόλησής τους συμπεριλαμβάνουν μία συνάντηση γνωριμίας μετά το Πάσχα, τρεις πρόβες αρχές Μαΐου και τρεις γενικές πρόβες πριν την πρώτη παράσταση
Προθεσμία
Οι αιτήσεις θα ολοκληρωθούν στις 30 Μαρτίου στις 23:00. Παρακαλείστε να συμπληρώσετε τη φόρμα υποβολής, πατώντας εδώ.

Προεπιλογή

Η διαδικασία της προεπιλογής θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως με βάση το υλικό που θα κατατεθεί από κάθε ενδιαφερόμενο/η από τον σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά.

Τελική επιλογή

Η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί μέσω δια ζώσης ακρόαση στην Ελευσίνα στις 1 & 2 Απριλίου 2023 από τις 13:00 – 19:00 (θα γίνει διαχωρισμός σε υπό-ομάδες εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος με βάση τη διαθεσιμότητα), παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά και των βοηθών του.

Η συμμετοχή είναι εθελοντική και μη αμειβόμενη.

Λίγα Λόγια για την Παράσταση

«Μην κοιτάξεις πίσω». Η απαγόρευση που επιβάλλει ο άρχων του Κάτω Κόσμου Πλούτωνας στον Ορφέα ως μοναδική προϋπόθεση για να ξανακερδίσει την αγαπημένη του Ευρυδίκη και να τη φέρει πάλι μαζί του επάνω, στον κόσμο των ζωντανών, είναι το κεντρικό θέμα της παράστασης Don’t Look Back, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ο χώρος του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας μεταμορφώνεται στο εγκαταλειμμένο, ερειπωμένο ξενοδοχείο Hotel Spectre, στο οποίο τα φαντάσματα των μυθικών εραστών Ορφέα και Ευρυδίκης, σε πολλαπλές μετενσαρκώσεις και διαφορετικές ηλικίες, ζωντανεύουν σε μια ονειρική εμπειρία τις μοιραίες στιγμές του τραγικού έρωτά τους. Το κοινό μπαίνει και κινείται στο Hotel Spectre όπως σε ένα κανονικό ξενοδοχείο, ξεκινώντας ωστόσο μια πορεία «καθόδου» προς τον Άδη, καθώς ακολουθεί τις οπτασίες που εμφανίζονται, δρουν και εξαφανίζονται, βιώνοντας μια εμβυθιστική εμπειρία που ακροβατεί ανάμεσα στο θρίλερ, στην επιστημονική φαντασία και σε μια μεταφυσική περφόρμανς. Στην έξοδό του από τον κόσμο των σκιών το κοινό θα συμμετάσχει σε ένα σύγχρονο γλέντι, όπου σημερινοί άνθρωποι καθρεφτίζουν παραμορφωμένα τα είδωλα των μυθικών μορφών που οι θεατές ονειρεύτηκαν στο περιπετειώδες ταξίδι τους μέσα στο Hotel Spectre.

Βασικοί Συντελεστές

ΣΥΛΛΗΨΗ – ΚΕΙΜΕΝΟ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Χουβαρδάς
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ: Έρι Κύργια
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ – ΣΚΗΝΙΚΑ: Εύα Μανιδάκη
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ιωάννα Τσάμη
ΜΟΥΣΙΚΗ: Θοδωρής Οικονόμου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Χριστίνα Θανάσουλα

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ: Γιάννης Βογιατζής, Στεφανία Γουλιώτη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Κώστας Κορωναίος, ‘Εκτορας Λυγίζος, Ράνια Οικονομίδου, Παντελής Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου, Καλλιόπη Σίμου, Αποστόλης Τότσικας, Πηνελόπη Τσιλίκα, Σπύρος Ντόγκας, Κωνσταντίνα Βέρρου.

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ
Οι αιτήσεις θα ολοκληρωθούν στις 30 Μαρτίου στις 23:00.

ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ
Η διαδικασία της προεπιλογής θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως με βάση το υλικό που θα κατατεθεί από κάθε ενδιαφερόμενο/η από τον σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά

ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
Η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί μέσω δια ζώσης ακρόαση στην Ελευσίνα στις 1 & 2 Απριλίου 2023 από τις 13:00 – 19:00 (θα γίνει διαχωρισμός σε υπό-ομάδες εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος με βάση τη διαθεσιμότητα), παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά και των βοηθών του.

ΑΜΟΙΒΗ
Η συμμετοχή είναι εθελοντική και μη αμειβόμενη.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 137 Μετάβαση προς την επαγγελματική αλληλεγγύη

Μια σειρά συζητήσεων, εργαστηρίων και εκδηλώσεων διοργανώνει από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου η 2023 Ελευσίς, σε συνεργασία με το δίκτυο Culture for Change, για το μέλλον και την ανάπτυξη των συλλογικών πρωτοβουλιών των επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου.


Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου

Από την 1η Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Σινέ Ελευσίς το Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου, τρία θεματικά τριήμερα προβολών ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα, την πόλη, αλλά και σύγχρονους προβληματισμούς γύρω από καίρια και διαχρονικά ζητήματα. Πάντα με μια κρυφή φιλοδοξία να μετατραπεί η Ελευσίνα σε τοπόσημο μιας ξεχωριστής κινηματογραφικής εμπειρίας.


Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator - Αφηγηματική Αρχαιολογία

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης διοργανώνει για πρώτη φορά στις 29 και 30 Μαρτίου, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, συνέδριο με τίτλο “Αρχαιολογία και Αφηγηματικότητα” | Eπιτέλεση Αρχαιολογικών χώρων και ανασκαφή ανθρώπινων εμπειριών. Η διήμερη αυτή συνάντηση διεξάγεται στο πλαίσιο της σύνθετης δράσης τέχνης Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator – Αφηγηματική Αρχαιολογία, με κύριο στόχο την ενθάρρυνση του διεπιστημονικού διαλόγου ανάμεσα στους τομείς των Τεχνών και της Αρχαιολογίας.


Πιλοτικές Πόλεις / Pilot Cities

Οι κάτοικοι της Ελευσίνας χαρτογραφούν τη θέση του πολιτισμού στην πόλη τους σήμερα
και διαμορφώνουν τις προτεραιότητες του αύριο.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes