NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Τελετή Έναρξης: Οδηγίες Πρόσβασης για το Σάββατο 4/2

Η Τελετή Έναρξης και η επίσημη εκκίνηση του καλλιτεχνικού προγράμματος της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, λαμβάνουν χώρα στην Ελευσίνα, το Σάββατο 4/2 και την Κυριακή 5/2. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στην Ελευσίνα για το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου του 2023.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μόνο για το Σάββατο 4/2 

Από τις 07:00 έως και τις 24:00 διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων:
α) επί της οδού Κανελλοπούλου από την οδό Μουρίκη έως και την είσοδο του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ
β) επί της οδού Ίωνος Δραγούμη από την οδό Μπουμπουλίνας έως και την είσοδο του Παλαιού Ελαιουργείου. 

Προκείμενου να μην δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα η κάθοδος των οχημάτων σταματά στο ύψος της οδού Χαριλάου. 

Από τις 15:00 έως και τις 19:00 θα διακοπεί η είσοδος οχημάτων σε όλη την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Δήμητρος, Ηρώων Πολυτεχνείου, Ιερά Οδός, Μουρίκη, Κανελλοπούλου. Στην περιοχή αυτή θα κινούνται πομπές της Τελετής.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία της 2023 Ελευσίς

Από και προς το κέντρο της Αθήνας (Παλαιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ., Ερμού & Πειραιώς):
Αναχώρηση στις 17:00 με απαραίτητη προκράτηση θέσης εδώ έως την Παρασκευή 3/2 μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων. Επιστροφή στις 22:00 και στις 02:00. 

Από και προς τον σταθμό Μετρό Αγία Μαρίνα
Κυκλικό δρομολόγιο από τις 17:00 έως τις 18:00 (κάθε 15 λεπτά) και από τις 20:00 έως τις 00:00 (κάθε 30 λεπτά).

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς 

  • Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό «Αγ. Μαρίνα» του μετρό και 878 από Αχαρνές)
  • Με προαστιακό (στάση «Μαγούλα» και στη συνέχεια με το λεωφορείο 863)
  • Με ΚΤΕΛ (γραμμή Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Ελευσίνα, με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο)

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕ ΙΧ

Για τους κατόχους Δελτίου Εισόδου για το παράκτιο μέτωπο (19:00) ή/και τη συναυλία των Στέρεο Νόβα (21:30), θα λειτουργεί πάρκινγκ (P1) με περιορισμένο αριθμό θέσεων. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης εδώ

Από εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου  

Είσοδος στην Ελευσίνα από την Είσοδο Α προς Ιερά Οδό. Σε απόσταση 900 μέτρων στροφή στην οδό Ωκεανιδών. Σε περίπου 650 μέτρα στα αριστερά βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης Ρ1. 

Από Αθήνα μέσω Αττικής Οδού

Έξοδος 1 προς Ελευσίνα. Σε 450 μέτρα στροφή αριστερά προς Ολυμπία Οδό με πορεία προς Αθήνα. Σε περίπου 2,5 χλμ. στροφή δεξιά προς Αεροπορική Βάση Ελευσίνας με πορεία προς την οδό Ωκεανιδών. Σε περίπου 650 μέτρα αριστερά βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης Ρ1. 

Από Κόρινθο μέσω Ολυμπίας Οδού

Από την Έξοδο 1 της Ολυμπίας οδού προς Μάνδρα και Ελευσίνα με κατεύθυνση προς Αθήνα. Σε περίπου 2,5 χιλ. στροφή δεξιά προς Αεροπορική Βάση Ελευσίνας με πορεία ευθεία προς την οδό Ωκεανιδών. Σε περίπου 650 μέτρα αριστερά βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης Ρ1. 

Από Κόρινθο μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού

Στον κυκλικό κόμβο επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου στροφή αριστερά προς Μάνδρα-Θήβα. Σε περίπου 950 μέτρα, στον κόμβο της της Ολυμπίας οδού στροφή δεξιά με κατεύθυνση προς Αθήνα. Σε περίπου 2,5 χλμ., δεξιά προς Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, με πορεία ευθεία προς την οδό Ωκεανιδών. Σε περίπου 650 μέτρα αριστερά βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης Ρ1. 

Μετακίνηση από τον χώρο στάθμευσης προς τους χώρους θεατών Ο1 και Ο2

Λεωφορεία του ΟΑΣΑ πραγματοποιούν κυκλικά δρομολόγια έως την οδό Κανελλοπούλου. Από αυτό το σημείο, λόγω των έκτακτων ρυθμίσεων, η απόσταση μέχρι το κεντρικό δρώμενο είναι περίπου 1 χλμ. Από τον χώρο στάθμευσης έως τον χώρο του κεντρικού δρωμένου απαιτείται χρόνος μετακίνησης περίπου 30 λεπτών. 

 

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 166 State of Emergency

Μέσα στην τραγική συγκυρία των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τις τελευταίες μέρες τη χώρα, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει, από τις 8 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, ένα εικαστικό έργο πιο επίκαιρο από ποτέ, την εγκατάσταση Μυστήριο 166 State of Emergency του εικαστικού Αθανάσιου Κανάκη στο παλαιό μηχανουργείο της Φιλομήλα 3.


Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis

Το Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis, σε σκηνοθεσία Jochen Sandig και χορογραφία της Sasha Waltz, με τη συμμετοχή της 65μελούς Χορωδίας Ραδιοφωνίας του Βερολίνου (Rundfunkchor Berlin), έρχεται στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.

Μυστήριο 42 Futuring Waters

Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις του Μυστήριο 42 Futuring Waters μας συστήνει σε έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν μέσα από μια διαδικασία κοινής δημιουργίας, την οποία εμπνεύστηκε η καλλιτέχνιδα και εκπαιδευτικός Τζένη Μαρκέτου με τη βοήθεια Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων, καλλιτεχνών, επιμελητών, αρχιτεκτόνων, αρχαιολόγων, ακτιβιστών αλλά και ενεργών πολιτών της Ελευσίνας ανάμεσα σε άλλους γύρω από τα δικαιώματα των νερών και την υδροπολιτική, μια σύνθετη πολιτική σκέψη γύρω από το νερό.


Μυστήριο 169 If the Wind Blows

Το έργο Μυστήριο 169 If the Wind Blows της διεθνούς εικαστικής καλλιτέχνιδας Mariko Hori με έδρα το Άμστερνταμ διερευνά τη σχέση ανάμεσα στη γλώσσα και στην πόλη, ορμώμενο από τη γνωστή ιαπωνική παροιμία «Όταν φυσάει ο άνεμος, πλουτίζει ο βαρελοποιός», η οποία σημαίνει ότι οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να οδηγήσει σε μία απροσδόκητη έκβαση.


THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes