NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Συνάντηση «Πολιτισμός 2030»

Με στόχο να δημιουργήσουν το θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο για την ανάπτυξη της Περιφερειακής Πολιτιστικής Πολιτικής και την εμβάθυνση των σχέσεων του καλλιτεχνικού κόσμου με τους ανθρώπους που διαχειρίζονται τα θέματα πολιτισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα στην Περιφέρεια ξεκίνησαν σήμερα 8 Νοεμβρίου 2018 οι εργασίες της Συνάντησης «Πολιτισμός 2030, Είναι η Τέχνη Πρωτεύουσα;» που διοργανώνει η «Ελευσίνα 2021, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Αυτό άλλωστε τόνισε στην πρώτη σημερινή Κεντρική Ομιλία της Συνάντησης η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά αναλύοντας το βασικό πλαίσιο του σχεδίου του ΥΠΠΟΑ για την περιφερειακή πολιτική σύγχρονου πολιτισμού. (δείτε τον συνολικό χαιρετισμό εδώ)

Στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ελευσίνα 2021, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» Σοφία Αυγερινού-Κολώνια υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία του ότι η Ελευσίνα με την μακρά ιστορία είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης τονίζοντας ότι «σήμερα είναι  μέρα ευφορίας και μεγάλης χαράς, γιατί ανοίγουμε  τον τετραήμερο  γιορτασμό, της δεύτερης επετείου από την απονομή του τίτλου της ΠΠΕ 2021 στην ιστορική  Πόλη της Ελευσίνας. Η παγκόσμια, μοναδική ιστορική αξία, της κληρονομιάς της αρχαιότητας, αλλά και η σημασία της συμβολής της Ελευσίνας στη νεώτερη ελληνική ιστορία και στην ανάπτυξη της χώρας  δεν μπορούν  να αμφισβητηθούν. Εκείνο όμως που κατακτήθηκε, η προστιθέμενη αξία που έφερε η υποψηφιότητα της πόλης, η Μετάβαση στην EUphoria είναι η πρόταση και ένα πρόγραμμα, που έστειλαν σ’ ολόκληρη τη χώρα  και στην Ευρώπη, τα μηνύματα της ιστορίας, αλλά το κυριότερο, ένα όραμα για ένα ελπιδοφόρο αύριο. Ένα δημιουργικό αύριο που θα συνδυάζει τις ιστορικές αφετηρίες με τις  σύγχρονες δυνατότητες. Αυτό το όραμα και ο σύγχρονος πολιτισμός, που ανθίζει χάρη στην τοπική κοινωνία, κέρδισαν τη σκέψη και τις καρδιές μας. (δείτε τον συνολικό χαιρετισμό εδώ).

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Τσουκαλάς στον χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία της Συνάντησης «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2030» για την ανάπτυξη των πολιτιστικών υποδομών των Δήμων και γενικότερα για τον πολλαπλασιασμό των δράσεων που θα φέρουν πιο κοντά τους δημότες με τα πολιτιστικά δρώμενα. Αναφορικά με την «Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» υπογράμμισε ότι η Ελευσίνα μπορεί να γίνει μια πόλη Πολιτισμού και Καινοτομίας και εξέφρασε τη σιγουριά ότι η Πόλη θα αποτελέσει μια επιτυχημένη Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας Ευάγγελος Λίγγος μίλησε για τα οφέλη που θα υπάρξουν για την πόλη και τη νέα γένια με την ανακήρυξη της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ζητώντας να δημιουργηθεί μετά από το 2021 το νέο πολιτισμικό αποτύπωμα της Ελευσίνας.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 92 Piano, Violin, Viola, Cello

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το διακεκριμένο σύνολο σύγχρονης μουσικής dissonΑrt παρουσιάζει την εμβληματική σύνθεση του Morton Feldman Piano, Violin, Viola, Cello.


Μυστήριο 177 Visions from the Underworld

Η έκθεση Visions from the Underworld εκκινεί από τα Ελευσίνια Μυστήρια και αντλεί ελεύθερα στοιχεία από μυστικές εμπειρίες και τα χρησιμοποιεί ως μέσο για να περιηγηθεί ανάμεσα σε παράλληλα σύμπαντα.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on

MARCH

Days
Hours
Minutes
What's on

ΜΑΡΤΙΟΣ

Days
Hours
Minutes