NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Μια φωνή μέσα στη νύχτα» από τo Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας

Με την προβολή του φιλμ «Μια φωνή μέσα στη νύχτα» των Χρήστο Τόλη, Όλγα Λασκαράτου και Άρη Λυχναρά, την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, στις 20:30, στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, το Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας, εγκαινιάζει τις «Ανοιχτές Πέμπτες», μια σειρά συναντήσεων με προβολές, ομιλίες, και συζητήσεις με θεματικό επίκεντρο το ραδιοφωνικό μέσο.

Η ταινία εστιάζει στο πώς η επικράτηση του μοντέλου της playlist άλλαξε ριζικά τον χαρακτήρα του μέσου και, μαζί μ’ αυτόν, τον ρόλο του ραδιοφωνικού παραγωγού και τη σχέση του με τους ακροατές. Για το θέμα μιλούν προσωπικότητες από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής ανάμεσα στις οποίες οι Δήμητρα Γαλάνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Θέμης Καραμουρατίδης, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιάννης Πετρίδης κ.α. Ουσιαστικά, πρόκειται για την πρώτη αποτύπωση σε ντοκιμαντέρ των αποτελεσμάτων που έφερε το νέο ραδιοφωνικό μοντέλο στον τρόπο ακρόασης αλλά και στη μετάδοση της πληροφορίας της μουσικής και του τραγουδιού.

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό παρουσία των δημιουργών του φιλμ Χρήστο Τόλη και Όλγα Λασκαράτου.

Το Μυστήριο 37  Φωνές της Ελευσίνας είναι ένα καλλιτεχνικό κοινοτικό έργο, που εστιάζει στη ραδιοφωνική αναμετάδοση. Στόχος του είναι η δημιουργία ενός τοπικού διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού που θα ανήκει, θα τροφοδοτείται και θα λειτουργεί από την κοινότητα της Ελευσίνας. Μέρος του έργου αποτελεί και μια ραδιοφωνική καλλιτεχνική εγκατάσταση, που θα λάβει τη μορφή ενός ραδιοπεριπάτου σε δημόσιους χώρους της πόλης.

Πάνω από εβδομήντα είναι οι κάτοικοι της Ελευσίνας που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στο εγχείρημα, ενώ την Παρασκευή 15 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της ομάδας. Τους μήνες Μάιο και Ιούνιο θα ακολουθήσει ο πρώτος κύκλος των καλλιτεχνικών – εκπαιδευτικών εργαστηρίων, που θα μυήσει τους συμμετέχοντες στον κόσμο του ήχου και της ραδιοφωνικής παραγωγής.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 62 Νύχτες Βραδύτητας – Ομιλίες για τον Χρόνο: 5 Έκδοση

Το Μυστήριο 62 Νύχτες Βραδύτητας – Ομιλίες για τον Χρόνο επιστρέφει τη Δευτέρα 5 Ιουνίου στο επιβλητικό προαύλιο του Αγίου Νικολάου, στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, πάντα υπό το φως της πανσελήνου.

Μυστήριο 38 Μουσική των σπιτιών

Διαδρομές στους οικισμούς/συνοικισμούς της πόλης με επιλεγμένες μουσικές που ακούγονται μέσα από τα σπίτια και διαχέονται στον δημόσιο χώρο από τις πόρτες και τα παράθυρα.

Μυστήριο 79 Beyond the Obvious Conference

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και η Culture Action Europe παρουσιάζουν στην Ελευσίνα, από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, το Μυστήριο 79 Beyond the Obvious Conference 2023, με θέμα Handle with Care | Culture for Social Well-being.

Μυστήριο 49 Συμπόσιo #4

Το Μυστήριο 49 Συμπόσια είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε και να φάμε μαζί. Να ανταλλάξουμε γαστρονομικές παραδόσεις, ιστορίες, τρόπους.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on

June

Days
Hours
Minutes
What's on

Ιούνιος

Days
Hours
Minutes