NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Μυστήριο 8 Με το βλέμμα στην Ιαπωνία: Επιλεγμένος Έλληνας Φωτογράφος ο Αντώνης Θεοδωρίδης

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρωπης, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό EU Japan Fest είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως ο Έλληνας φωτογράφος που θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία στο πλαίσιο της δράσης European Eyes on Japan/Japan Today είναι ο Αντώνης  Θεοδωρίδης. Η εν λόγω επιλογή έγινε κατόπιν αξιολόγησης από την καλλιτεχνική διευθύντρια του έργου, Mikiko Kikuta. Ο έλληνας φωτογράφος θα ταξιδέψει στην Οσάκα της Ιαπωνίας και θα συμμετάσχει στο Μυστήριο 8 Με το βλέμμα στην Ιαπωνία, αποτυπώνοντας σε φωτογραφικά στιγμιότυπα τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις των δύο πολιτισμών.

Το Μυστήριο 8 Με το βλέμμα στην Ιαπωνία αποτελεί μέρος του διεθνούς προγράμματος European Eyes on Japan/Japan Today, που καλεί τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης σε διαφορετική, κάθε χρόνο, περιφέρεια της Ιαπωνίας. Οι φωτογραφίες που προκύπτουν από αυτή την καλλιτεχνική ζύμωση παρουσιάζονται σε μία έκδοση με τίτλο European Eyes on Japan/Japan Today. Στη συνέχεια, οι φωτογραφίες παρουσιάζονται στην εκάστοτε Πολιτιστική Πρωτεύουσα, στο πλαίσιο μιας Έκθεσης ανοιχτής στο κοινό, ενώ μετά τη λήξη της, τα έργα δωρίζονται στην Ιαπωνική περιφέρεια που φωτογραφήθηκε/έτυχε φωτογράφησης ως μέρος της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς της.

O Αντώνης Θεοδωρίδης χρησιμοποιεί ποικίλες φωτογραφικές στρατηγικές, εξετάζοντας τις εντάσεις μεταξύ ρευστότητας και στάσης, προσωπικής και ιστορικής μνήμης, του απαξιωμένου και του παρθένου. Το έργο του αντλεί έμπνευση από το φυσικό και εννοιολογικό τοπίο της πόλης, καθώς επίσης και από αρχειακές φωτογραφίες τρίτων και βάσεις δεδομένων εικόνων. Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright, του προγράμματος ART-WORKS του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και κάτοχος πτυχίου MFA Φωτογραφίας από το Πανεπιστήμιο του Hartford των Η.Π.Α. Η πρακτική του είναι ένα μείγμα παραδοσιακής αναλογικής φωτογραφίας μαζί με ψηφιακές τεχνικές, κολάζ και εγκαταστάσεις.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 178 Μαζεύοντας λουλούδια με τις φιλενάδες της

Από τις 29 Μαρτίου έως τις 21 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο φουαγιέ του Πολυχώρου Πολιτισμού Σινέ Ελευσίς το Μυστήριο 178 Μαζεύοντας λουλούδια με τις φιλενάδες της, μία έκθεση-αφιέρωμα στη χλωρίδα του Αρχαιολογικού Χώρου της Ελευσίνας που δημιούργησαν η εικαστικός Βιολέτα Διαμαντή-Μελετίου και η εκπαιδευτικός Ειρήνη Γιοβάνου.


Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος - Ένα γράμμα για την Ελευσίνα

Από τις 13 έως και τις 28 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Αναψυκτήριο – Εντευκτήριο τέχνης και πολιτισμού το Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος – Ένα γράμμα για την Ελευσίνα, μία έκθεση με εικαστικές δημιουργίες της Νικολέττας Γρανίτσα, που υπογράφει ως Μαγεμέλι εμπνεόμενη από την “αλχημιστική” κοινωνία των μελισσών.


Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 19 Μαΐου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.


Μυστήριο 14 Human Requiem In Eleusis

Παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας του Γάλλου κινηματογραφιστή Stephan Talneau για την ομώνυμη παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας, σε σκηνοθεσία Jochen Sandig και χορογραφία Sasha Waltz, παρουσία των δημιουργών της.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes