NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Μυστήριο 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας – IN SITU – Παρουσίαση Eργασιών Φοιτητών

Με τις παρουσιάσεις εργασιών των φοιτητών του Πανεπιστημίου θα ολοκληρωθεί και το δεύτερο εξάμηνο του «Μυστηρίου 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας In Situ» που διοργανώνει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 15, 27 και 30 Νοεμβρίου, στις 5.30 μ.μ. στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας.

Πρόκειται για εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των δύο ενοτήτων οι οποίες αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο εξαμήνου του Μυστηρίου 7 με θεματικές «Περιβάλλον και Υγεία» και «Πολιτισμός – Πολιτιστική Πολιτική».

Μέσα από τις εργασίες, οι φοιτητές θα παρουσιάσουν την Ελευσίνα μέσα από τη δική τους ματιά, όπως την αντιλαμβάνονται οι ίδιοι και όπως την «είδαν» μέσα από τα μαθήματα, πολλά από τα οποία έγιναν In Situ, σε κατάλληλους για την κάθε μαθησιακή ενότητα χώρους τόσο της Ελευσίνας όσο και της γύρω περιοχής. Η διαδραστικότητα, η συμβολή των σπουδαστών με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στην πόλη, συνέβαλε καθοριστικά στα μαθήματα και εντυπωσίασε και συχνά συγκίνησε τους έγκριτους ομιλητές.

Μέσω της In Situ πρακτικής των μαθημάτων, γεφυρώνεται το χάσμα μεταξύ της θεωρητικής γνώσης που αποκτάται στην τάξη και της πρακτικής εφαρμογής αυτής της γνώσης σε πραγματικές συνθήκες. Η ενσωμάτωση αυτή, είναι που βοηθά τους φοιτητές να δουν την συνάφεια σε όσα μαθαίνουν και τα οποία θα αποτυπώσουν στις εργασίες τους. Η In Situ μάθηση προωθεί την ενεργό συμμετοχή, την κριτική σκέψη και τη βαθύτερη κατανόηση του αντικειμένου, βυθίζοντας τους μαθητές σε αυθεντικά μαθησιακά περιβάλλοντα.\

Δείτε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ εδώ.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

IN SITU REALITIES Eleusis Documentary Festival

Με 12 πρεμιέρες ταινιών τεκμηρίωσης, εμπνευσμένες από την Ελευσίνα και τις γύρω περιοχές και με σημαντικές συνεργασίες από τον χώρο του κινηματογράφου, εγκαινιάζεται το 1ο IN SITU REALITIES – Eleusis Documentary Festival, ένα έργο παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς.

Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης

Από τις 15 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Φεβρουαρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Ελαιουργείο το Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης, τη νέα γλυπτική εγκατάσταση της Στεφανίας Στρούζα, της καταξιωμένης εικαστικού η οποία μόλις πριν από λίγο καιρό απέσπασε το βραβείο της φετινής Art Athina για νέους καλλιτέχνες.


Μυστήριο 111 Ο πήλινος στρατός της Ελευσίνας

Από τις 17 Δεκεμβρίου 2023 έως και τις 11 Φεβρουαρίου 2024, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης εγκαινιάζει τη νέα εποχή του ανακαινισμένου εργοστασίου ΙΡΙΣ με το Μυστήριο 111 Ο Πήλινος Στρατός της Ελευσίνας από τον διεθνή καλλιτέχνη Juan Esteban Sandoval. Μία έκθεση-αφιέρωμα στους ανθρώπους που εργάζονται στην Ελευσίνα και στην ευρύτερη Δυτική Αττική, ένα τεράστιο συλλογικό πορτρέτο που αντιπροσωπεύει όσους έχουν σφυρηλατήσει με τη δουλειά τους, τη σωματική τους προσπάθεια και τη ζωή τους τη σημερινή εικόνα του τόπου όπου κατοικούν. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της τελετής λήξης της 2023 Ελευσίς, Μυστήριο 1 Λήξη : Έναρξη | Μια τελετή.


Μυστήριο 151 A Rave Down Below

Από τις 18 Νοεμβρίου 2023 έως τις 28 Ιανουαρίου 2024, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Μυστήριο 151 A Rave Down Below, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μία σειρά από νέες παραγωγές έργων, σε επιμέλεια του Πάνου Γιαννικόπουλου.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes