NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Μυστήριο 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας IN SITU: Έναρξη Εγγραφών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στo Εργατοϋπαλληλικό Κέντρου Ελευσίνας η Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης- Open Day, του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Ελευσίνας – IΝ SITU, του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος που διοργανώνει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το πολυπληθές και ιδιαίτερα θερμό κοινό της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών παρακολούθησε ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από την Ομότιμη Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Μαρία Ευθυμίου με θέμα «Με αφορμή τις λατρείες της Ελευσίνας: οι θρησκείες ως όχημα συνομιλίας με την επίγεια πραγματικότητα και το επέκεινα»,  την ερευνήτρια, Αικατερίνη Στέφη με θέμα «Ο Βοτανικός Κήπος Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους: πώς η φύση μπορεί να αναδεικνύεται και να προστατεύεται» και τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Παναγιώτη Δημόπουλο με θέμα «Το φυσικό κεφάλαιο και οι προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας: συνύπαρξη διαχειριστικής και αναπτυξιακής διάστασης». Διαδικαστικά θέματα εγγραφής και παρακολούθησης των μαθημάτων παρουσίασε η Ομότιμη Καθηγήτρια, αφυπηρετούσα  του ΠΑΔΑ, Αθηνά Μαυρίδου ενώ τη συνάντηση συντόνισε ο Απόστολος Βανταράκης, Καθηγητής Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος. 

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ο Φώτης Τατάκης, Δημοτικός Σύμβουλος, ο Ευάγγελος Λίγγος, Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κεντρου Δυτικής Αττικής και ο Μιχάλης Σκούλλος, Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ και Επίτιμος Δημότης Ελευσίνας.

Το Μυστήριο 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας – IN SITU θα λειτουργήσει με δυο κύκλους σπουδών γύρω από τις κρίσιμες θεματικές «Περιβάλλον – Υγεία» και «Πολιτισμός – Πολιτιστική Πολιτική». Μετά από ορισμένα κοινά εισαγωγικά μαθήματα, οι δυο κύκλοι μαθημάτων «Πολιτισμός – Πολιτιστική Πολιτική» και «Περιβάλλον – Υγεία» θα διεξάγονται ανεξάρτητα ως αυτοτελείς εκπαιδευτικές μονάδες και θα συναντιούνται σε κοινές εκπαιδευτικές δράσεις. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε δυο τρίμηνες ενότητες, την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Τα εισαγωγικά μαθήματα ξεκινούν στις 20 Μαρτίου και θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα 17:30-21:30, με ώρα προσέλευσης 17:15 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας ή in situ σε εξωτερικούς χώρους της πόλης. Στόχος του φορέα είναι να καλλιεργήσει την ελεύθερη σκέψη και να παρέχει επιστημονική γνώση υψηλού επιπέδου σε κάθε ενδιαφερόμενο/η ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας και μορφωτικού επιπέδου μέσα από μια ξεχωριστή μαθησιακή εμπειρία. Οι συμμετέχοντες/ουσες με την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών και μετά από αξιολόγηση θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Στο πλαίσιο της Ανοιχτής εκδήλωσης ενημέρωσης Open Day του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Ελευσίνας – IΝ SITU ξεκίνησε η έναρξη των εγγραφών, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 15 Μαρτίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την online αίτηση εγγραφής ή να συμπληρώσουν την έντυπη αίτηση εγγραφής με την προσκόμιση μιας φωτοτυπίας ταυτότητάς τους και ενός σύντομου βιογραφικού σημειώματος στη Γραμματεία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, κατά τις ώρες λειτουργίας της (Λάσκου 8 & Παγκάλου, 1ος όροφος, 9.00-17.00). 

Βρείτε την έντυπη αίτηση ΕΔΩ και την online αίτηση ΕΔΩ.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων/ουσών είναι τα 100 άτομα, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε κατοίκους της Ελευσίνας και της  ευρύτερης περιοχής.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες:
free.uni.insitu@2023eleusis.eu

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 178 Μαζεύοντας λουλούδια με τις φιλενάδες της

Από τις 29 Μαρτίου έως τις 21 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο φουαγιέ του Πολυχώρου Πολιτισμού Σινέ Ελευσίς το Μυστήριο 178 Μαζεύοντας λουλούδια με τις φιλενάδες της, μία έκθεση-αφιέρωμα στη χλωρίδα του Αρχαιολογικού Χώρου της Ελευσίνας που δημιούργησαν η εικαστικός Βιολέτα Διαμαντή-Μελετίου και η εκπαιδευτικός Ειρήνη Γιοβάνου.


Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος - Ένα γράμμα για την Ελευσίνα

Από τις 13 έως και τις 28 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Αναψυκτήριο – Εντευκτήριο τέχνης και πολιτισμού το Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος – Ένα γράμμα για την Ελευσίνα, μία έκθεση με εικαστικές δημιουργίες της Νικολέττας Γρανίτσα, που υπογράφει ως Μαγεμέλι εμπνεόμενη από την “αλχημιστική” κοινωνία των μελισσών.


Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 19 Μαΐου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.


Μυστήριο 14 Human Requiem In Eleusis

Παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας του Γάλλου κινηματογραφιστή Stephan Talneau για την ομώνυμη παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας, σε σκηνοθεσία Jochen Sandig και χορογραφία Sasha Waltz, παρουσία των δημιουργών της.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes