NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Μυστήριο 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας IN SITU: Έναρξη Εγγραφών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στo Εργατοϋπαλληλικό Κέντρου Ελευσίνας η Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης- Open Day, του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Ελευσίνας – IΝ SITU, του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος που διοργανώνει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το πολυπληθές και ιδιαίτερα θερμό κοινό της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών παρακολούθησε ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από την Ομότιμη Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Μαρία Ευθυμίου με θέμα «Με αφορμή τις λατρείες της Ελευσίνας: οι θρησκείες ως όχημα συνομιλίας με την επίγεια πραγματικότητα και το επέκεινα»,  την ερευνήτρια, Αικατερίνη Στέφη με θέμα «Ο Βοτανικός Κήπος Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους: πώς η φύση μπορεί να αναδεικνύεται και να προστατεύεται» και τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Παναγιώτη Δημόπουλο με θέμα «Το φυσικό κεφάλαιο και οι προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας: συνύπαρξη διαχειριστικής και αναπτυξιακής διάστασης». Διαδικαστικά θέματα εγγραφής και παρακολούθησης των μαθημάτων παρουσίασε η Ομότιμη Καθηγήτρια, αφυπηρετούσα  του ΠΑΔΑ, Αθηνά Μαυρίδου ενώ τη συνάντηση συντόνισε ο Απόστολος Βανταράκης, Καθηγητής Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος. 

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ο Φώτης Τατάκης, Δημοτικός Σύμβουλος, ο Ευάγγελος Λίγγος, Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κεντρου Δυτικής Αττικής και ο Μιχάλης Σκούλλος, Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ και Επίτιμος Δημότης Ελευσίνας.

Το Μυστήριο 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας – IN SITU θα λειτουργήσει με δυο κύκλους σπουδών γύρω από τις κρίσιμες θεματικές «Περιβάλλον – Υγεία» και «Πολιτισμός – Πολιτιστική Πολιτική». Μετά από ορισμένα κοινά εισαγωγικά μαθήματα, οι δυο κύκλοι μαθημάτων «Πολιτισμός – Πολιτιστική Πολιτική» και «Περιβάλλον – Υγεία» θα διεξάγονται ανεξάρτητα ως αυτοτελείς εκπαιδευτικές μονάδες και θα συναντιούνται σε κοινές εκπαιδευτικές δράσεις. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε δυο τρίμηνες ενότητες, την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Τα εισαγωγικά μαθήματα ξεκινούν στις 20 Μαρτίου και θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα 17:30-21:30, με ώρα προσέλευσης 17:15 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας ή in situ σε εξωτερικούς χώρους της πόλης. Στόχος του φορέα είναι να καλλιεργήσει την ελεύθερη σκέψη και να παρέχει επιστημονική γνώση υψηλού επιπέδου σε κάθε ενδιαφερόμενο/η ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας και μορφωτικού επιπέδου μέσα από μια ξεχωριστή μαθησιακή εμπειρία. Οι συμμετέχοντες/ουσες με την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών και μετά από αξιολόγηση θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Στο πλαίσιο της Ανοιχτής εκδήλωσης ενημέρωσης Open Day του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Ελευσίνας – IΝ SITU ξεκίνησε η έναρξη των εγγραφών, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 15 Μαρτίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την online αίτηση εγγραφής ή να συμπληρώσουν την έντυπη αίτηση εγγραφής με την προσκόμιση μιας φωτοτυπίας ταυτότητάς τους και ενός σύντομου βιογραφικού σημειώματος στη Γραμματεία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, κατά τις ώρες λειτουργίας της (Λάσκου 8 & Παγκάλου, 1ος όροφος, 9.00-17.00). 

Βρείτε την έντυπη αίτηση ΕΔΩ και την online αίτηση ΕΔΩ.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων/ουσών είναι τα 100 άτομα, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε κατοίκους της Ελευσίνας και της  ευρύτερης περιοχής.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες:
free.uni.insitu@2023eleusis.eu

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 0 Μυστήρια Μετάβασης - Τελετή Έναρξης

Η μεγάλη γιορτή της Ευρώπης ξεκινά με μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο παράκτιο μέτωπο και ένα «πολύχρωμο» διήμερο πρόγραμμα με εκθέσεις, συναυλίες, DJ πάρτι και παράλληλες εκδηλώσεις σε όλη την πόλη!


Μυστήριο 177 Visions from the Underworld

Η έκθεση Visions from the Underworld εκκινεί από τα Ελευσίνια Μυστήρια και αντλεί ελεύθερα στοιχεία από μυστικές εμπειρίες και τα χρησιμοποιεί ως μέσο για να περιηγηθεί ανάμεσα σε παράλληλα σύμπαντα.


Μυστήριο 34 Πρόσωπα

Η καλλιτεχνική έρευνα εν εξελίξει, θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης της 2023 Ελευσίς, με την προβολή φωτογραφιών στην πρόσοψη του Παλαιού Δημαρχείου Ελευσίνας.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
Time Circus Arrival 04.02.23
Opening Ceremony
Days
Hours
Minutes