NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 68 ΣΤAΛΚΕΡ: Διαδρομές Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου

Οι πολίτες αναλαμβάνουν τον ρόλο του αφηγητή / οδηγού / Στάλκερ και μας προσκαλούν σε διαδραστικές, πολιτιστικές εμπειρίες στο δημόσιο τοπίο. Ένα έργο συνδημιουργίας περιπατητικών διαδρομών και παιχνιδιών πόλης σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

Το Σώμα Ελλήνων Οδηγών αναλαμβάνει τον ρόλο του αφηγητή για τη διαδρομή με θέμα το περιβάλλον (Δέντρα, άνθη και καρποί Περιβάλλοντος Οδηγοί), ακολουθώντας νοητικά και φυσικά τη ροή του νερού. Ομάδες με ειδικό ενδιαφέρον για την αρχαιολογία και την ιστορία (Street Archaeology: μία εναλλακτική περιήγηση), αλλά και για τη βιομηχανική κληρονομιά της Ελευσίνας (Βιομηχανικές Μνήμες, ας γίνουμε η φωνή τους…) μετουσιώνουν τον δημόσιο χώρο σε έναν ζωντανό και δημιουργικό τόπο έκφρασης της τοπικής κοινωνίας.

Βιομηχανικές μνήμες: Ας γίνουμε η φωνή τους

Ημερομηνίες:
10/09/2023, 18.00-20.00
30/09/2023, 18.00-20.00

Τοποθεσία:
Σημείο εκκίνησης της διαδρομής στο Αναψυκτήριο επί της Κανελλοπούλου

Δέντρα, άνθη και καρποί: Περιβάλλοντος Οδηγοί

Ημερομηνίες:
16/09/2023, 18.00-19.30
17/09/2023, 18.00-19.30

Τοποθεσία:
Σημείο εκκίνησης της διαδρομής στο ARKOPOLIS

Street Archaeology: Μια εναλλακτική περιήγηση

Ημερομηνίες:
09/09/2023, 18.00-20.00
01/10/2023, 18.00-20.00

Για Συμμετοχές εδώ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: πeripatos sociocultural enterprise (GR), Artopolis
Cultural Association (HU), Caterina Moroni (IT)

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis

Το Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis, σε σκηνοθεσία Jochen Sandig και χορογραφία της Sasha Waltz, με τη συμμετοχή της 65μελούς Χορωδίας Ραδιοφωνίας του Βερολίνου (Rundfunkchor Berlin), έρχεται στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.


Μυστήριο 109 Το Σωματίδιο Higgs

Μια συναρπαστική παράσταση σύγχρονου τσίρκου και χορού, το Μυστήριο 109 ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ HIGGS, σε σκηνοθεσία και χορογραφία της ομάδας κι όμΩς κινείται με αφορμή την ιδέα του Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη και της χορογράφου Χριστίνας Σουγιουλτζή, παρουσιάζει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.

Μυστήριο 67 Αμολή

Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίo Της Αιμιλίας Μπουρίτη.

Στις 27 Αυγούστου και στις 14 και 23 Σεπτεμβρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Μυστήριο 67 Αμολή – Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίο, στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο αντίστοιχα.

Μυστήριο 42 Futuring Waters

Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις του Μυστήριο 42 Futuring Waters μας συστήνει σε έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν μέσα από μια διαδικασία κοινής δημιουργίας, την οποία εμπνεύστηκε η καλλιτέχνιδα και εκπαιδευτικός Τζένη Μαρκέτου με τη βοήθεια Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων, καλλιτεχνών, επιμελητών, αρχιτεκτόνων, αρχαιολόγων, ακτιβιστών αλλά και ενεργών πολιτών της Ελευσίνας ανάμεσα σε άλλους γύρω από τα δικαιώματα των νερών και την υδροπολιτική, μια σύνθετη πολιτική σκέψη γύρω από το νερό.


Μυστήριο 169 If the Wind Blows

Το έργο Μυστήριο 169 If the Wind Blows της διεθνούς εικαστικής καλλιτέχνιδας Mariko Hori με έδρα το Άμστερνταμ διερευνά τη σχέση ανάμεσα στη γλώσσα και στην πόλη, ορμώμενο από τη γνωστή ιαπωνική παροιμία «Όταν φυσάει ο άνεμος, πλουτίζει ο βαρελοποιός», η οποία σημαίνει ότι οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να οδηγήσει σε μία απροσδόκητη έκβαση.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes