NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Μυστήριο 67 Αμολή: Τροποποίηση εκδήλωσης 27 Αυγούστου (Ελευσίνα)

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στο Θριάσιο Πεδίο, η εκδήλωση του έργου Μυστήριο 67 Αμολή που ήταν προγραμματισμένη για τις 27 Αυγούστου τροποποιείται με στόχο τη μείωση του χρόνου παραμονής των θεατών στην περιοχή και περιλαμβάνει πλέον μόνο τις παρακάτω δράσεις που διαρκούν από τις 18.00 έως τις 20.00:

Σεμινάριο συγκομιδής φιστικιών στο Κτήμα του Αδάμ Αργυρίου στην περιοχή του Αεροδρομίου στην Ελευσίνα από φιστικοπαραγωγούς.

Οι παραγωγοί οι οποίοι κατοικούν στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο θα εξηγήσουν τη διαδικασία συγκομιδής και θα αναδείξουν την αξία της, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα ακολουθήσουν βιωματικά τη διαδικασία.

Συνάντηση των Αρβανιτών Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μαγούλας και Μάνδρας με σκοπό την μεταξύ τους γνωριμία

Συζήτηση με την καλλιτέχνιδα Αιμιλία Μπουρίτη για τη σημασία της σύνδεσης μεταξύ τέχνης, πολιτισμού και αγροτικής ζωής στο εύθραυστο Θριάσιο Πεδίο.

Το καλλιτεχνικό έργο, η συνάντηση των αγροτικών κοινοτήτων του Θριασίου Πεδίου και η παρουσίαση για τη σωστή χρήση του νερού και τις ενεργειακές κοινότητες από ερευνητή του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αναβάλλονται.

Θα ακολουθήσει επόμενη ανακοίνωση σχετικά με την ημερομηνία ολοκλήρωσης της εκδήλωσης.

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Κυριακή 27 Αυγούστου
Ώρα: 18.00 – 20.00
Τοποθεσία: Αγρόκτημα με φυστικόδεντρα του Αδάμ Αργυρίου
(Οδός Στράτου Φράγκου, περιοχή Αεροδρομίου – Ελευσίνα)
Μεταφορά θεατών από την οδό Κανελλοπούλου, στάση Κανόνι στην παραλία της Ελευσίνας στις 17.30.

Διαβάστε περισσότερα για την εκδήλωση εδώ.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis

Το Μυστήριο 14 Ηuman Requiem in Eleusis, σε σκηνοθεσία Jochen Sandig και χορογραφία της Sasha Waltz, με τη συμμετοχή της 65μελούς Χορωδίας Ραδιοφωνίας του Βερολίνου (Rundfunkchor Berlin), έρχεται στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.


Μυστήριο 109 Το Σωματίδιο Higgs

Μια συναρπαστική παράσταση σύγχρονου τσίρκου και χορού, το Μυστήριο 109 ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ HIGGS, σε σκηνοθεσία και χορογραφία της ομάδας κι όμΩς κινείται με αφορμή την ιδέα του Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη και της χορογράφου Χριστίνας Σουγιουλτζή, παρουσιάζει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.

Μυστήριο 67 Αμολή

Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίo Της Αιμιλίας Μπουρίτη.

Στις 27 Αυγούστου και στις 14 και 23 Σεπτεμβρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Μυστήριο 67 Αμολή – Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίο, στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο αντίστοιχα.

Μυστήριο 42 Futuring Waters

Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις του Μυστήριο 42 Futuring Waters μας συστήνει σε έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν μέσα από μια διαδικασία κοινής δημιουργίας, την οποία εμπνεύστηκε η καλλιτέχνιδα και εκπαιδευτικός Τζένη Μαρκέτου με τη βοήθεια Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων, καλλιτεχνών, επιμελητών, αρχιτεκτόνων, αρχαιολόγων, ακτιβιστών αλλά και ενεργών πολιτών της Ελευσίνας ανάμεσα σε άλλους γύρω από τα δικαιώματα των νερών και την υδροπολιτική, μια σύνθετη πολιτική σκέψη γύρω από το νερό.


Μυστήριο 169 If the Wind Blows

Το έργο Μυστήριο 169 If the Wind Blows της διεθνούς εικαστικής καλλιτέχνιδας Mariko Hori με έδρα το Άμστερνταμ διερευνά τη σχέση ανάμεσα στη γλώσσα και στην πόλη, ορμώμενο από τη γνωστή ιαπωνική παροιμία «Όταν φυσάει ο άνεμος, πλουτίζει ο βαρελοποιός», η οποία σημαίνει ότι οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να οδηγήσει σε μία απροσδόκητη έκβαση.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes