NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη: Οι Cultterra παρουσιάζουν τις Ημέρες Δίψας

ΠΕΜΠΤΗ 6, 20, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Μυστήριο 66 Φωνές της πόλης
Cultterra
Ημέρες Δίψας
Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας
19:00

Η νεανική ομάδα Cultterra παρουσιάζει τη δράση Ημέρες Δίψας (Thirstdays). Ο τίτλος αποτελεί ένα λογοπαίγνιο στα αγγλικά των λέξεων “Πέμπτη”, μέρα της εβδομαδιαίας συνάντησης της ομάδας, και της “δίψας”, σηματοδοτώντας τη δίψα των νέων της πόλης για την τέχνη και τον πολιτισμό. Οι άξονες της δράσης περνούν διαδοχικά από τις πιο άτυπες ενασχολήσεις μέχρι τις πιο τυπικές και ανοιχτές προς το κοινό εκδηλώσεις. Τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις  γνωριmeet the 2023: Μάρθα Φριντζήλα, Αραξοβόλιν: προβολή ταινίας, γνωριmeet the locals: Ελπίδα Χατζηνικολάου. 

Αναλυτικά:

20/4 Πέμπτη του Πάσχα Αραξοβόλιν: προβολή ταινίας

Οι Cultterra ξεδιψούν τις Πέμπτες τους από την εβδομαδιαία ανάγκη για διασκέδαση, κουβεντιάζουν, παίζουν επιτραπέζια, βλέπουν ταινίες -όχι μόνο cult-, παίζουν ή αναπαράγουν μουσική, ηρεμούν και έρχονται πιο κοντά με τις αθώες πλευρές του εαυτού τους.
Εξασφαλίζουν μια επιπλέον ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με άλλες συλλογικότητες
της πόλης.

27/4 – 4/5 γνωριmeet the locals: Ελπίδα Χατζηνικολάου

Μαθαίνουν τους/τις νεαρούς/ές καλλιτέχνες/ιδες της πόλης, οι οποίοι/ες βρίσκονται κατά
κύριο λόγο στα πρώτα βήματα της πορείας τους, μέσω των ατομικών τους εκθέσεων στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Αυτόν τον μήνα φιλοξενείται το έργο της Ελπίδας Χατζηνικολάου. 

Η Ελπίδα Χατζηνικολάου γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα. Το 2018 εισήχθη πρώτη στο Προπαρασκευαστικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, όπου έμαθε πώς να σμιλεύει και να εκφράζει τις ιδέες της σε μάρμαρο. Το 2021 πήρε υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου, έως σήμερα σπουδάζει στον τομέα της γλυπτικής. Τα τελευταία χρόνια κατοικεί στη Μάνδρα και εργάζεται στην Ελευσίνα.Τα θέματα που τίθενται μέσα από τα έργα  της έχουν βιωματικό και κυρίως γυναικοκεντρικό χαρακτήρα, καθώς την απασχολεί το θέμα της γυναίκας τόσο ως φύλου όσο και ως κοινωνικού ρόλου-θέσης.  Προσπαθεί να παρεμβαίνει στην εικόνα εξωτερικεύοντας το εκάστοτε συναίσθημά της, θέτοντας ερωτήματα με βάση αυτό.

 

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 151 A Rave Down Below

Από τις 18 Νοεμβρίου 2023 έως τις 28 Ιανουαρίου 2024, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Μυστήριο 151 A Rave Down Below, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μία σειρά από νέες παραγωγές έργων, σε επιμέλεια του Πάνου Γιαννικόπουλου.

Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης | Μυστήριο 1 Λήξη: Έναρξη – Μία τελετή

Από τις 15 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Φεβρουαρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Ελαιουργείο το Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης, τη νέα γλυπτική εγκατάσταση της Στεφανίας Στρούζα, της καταξιωμένης εικαστικού η οποία μόλις πριν από λίγο καιρό απέσπασε το βραβείο της φετινής Art Athina για νέους καλλιτέχνες.


Μυστήριο 111 Ο πήλινος στρατός της Ελευσίνας | Μυστήριο 1 Λήξη: Έναρξη - Μία τελετή

Από τις 17 Δεκεμβρίου 2023 έως και τις 11 Φεβρουαρίου 2024, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης εγκαινιάζει τη νέα εποχή του ανακαινισμένου εργοστασίου ΙΡΙΣ με το Μυστήριο 111 Ο πήλινος στρατός της Ελευσίνας από τον διεθνούς φήμης Juan Esteban Sandoval.


Μυστήριο 155 Hosting: Elefsina

Το έργο Μυστήριο 155 Hosting: Elefsina είναι ένας ηχητικός περίπατος, μια περφόρμανς στον δημόσιο χώρο όπου οι συμμετέχοντες, εξοπλισμένοι με ασύρματα ακουστικά, διασχίζουν, με τη συνοδεία μιας ηθοποιού, το αστικό περιβάλλον μέσα από μια περιπατητική διαδρομή στις γειτονιές της πόλης.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes