NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη: Οι Cultterra παρουσιάζουν τις Ημέρες Δίψας

ΠΕΜΠΤΗ 6, 20, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Μυστήριο 66 Φωνές της πόλης
Cultterra
Ημέρες Δίψας
Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας
19:00

Η νεανική ομάδα Cultterra παρουσιάζει τη δράση Ημέρες Δίψας (Thirstdays). Ο τίτλος αποτελεί ένα λογοπαίγνιο στα αγγλικά των λέξεων “Πέμπτη”, μέρα της εβδομαδιαίας συνάντησης της ομάδας, και της “δίψας”, σηματοδοτώντας τη δίψα των νέων της πόλης για την τέχνη και τον πολιτισμό. Οι άξονες της δράσης περνούν διαδοχικά από τις πιο άτυπες ενασχολήσεις μέχρι τις πιο τυπικές και ανοιχτές προς το κοινό εκδηλώσεις. Τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις  γνωριmeet the 2023: Μάρθα Φριντζήλα, Αραξοβόλιν: προβολή ταινίας, γνωριmeet the locals: Ελπίδα Χατζηνικολάου. 

Αναλυτικά:

20/4 Πέμπτη του Πάσχα Αραξοβόλιν: προβολή ταινίας

Οι Cultterra ξεδιψούν τις Πέμπτες τους από την εβδομαδιαία ανάγκη για διασκέδαση, κουβεντιάζουν, παίζουν επιτραπέζια, βλέπουν ταινίες -όχι μόνο cult-, παίζουν ή αναπαράγουν μουσική, ηρεμούν και έρχονται πιο κοντά με τις αθώες πλευρές του εαυτού τους.
Εξασφαλίζουν μια επιπλέον ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με άλλες συλλογικότητες
της πόλης.

27/4 – 4/5 γνωριmeet the locals: Ελπίδα Χατζηνικολάου

Μαθαίνουν τους/τις νεαρούς/ές καλλιτέχνες/ιδες της πόλης, οι οποίοι/ες βρίσκονται κατά
κύριο λόγο στα πρώτα βήματα της πορείας τους, μέσω των ατομικών τους εκθέσεων στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Αυτόν τον μήνα φιλοξενείται το έργο της Ελπίδας Χατζηνικολάου. 

Η Ελπίδα Χατζηνικολάου γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα. Το 2018 εισήχθη πρώτη στο Προπαρασκευαστικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, όπου έμαθε πώς να σμιλεύει και να εκφράζει τις ιδέες της σε μάρμαρο. Το 2021 πήρε υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου, έως σήμερα σπουδάζει στον τομέα της γλυπτικής. Τα τελευταία χρόνια κατοικεί στη Μάνδρα και εργάζεται στην Ελευσίνα.Τα θέματα που τίθενται μέσα από τα έργα  της έχουν βιωματικό και κυρίως γυναικοκεντρικό χαρακτήρα, καθώς την απασχολεί το θέμα της γυναίκας τόσο ως φύλου όσο και ως κοινωνικού ρόλου-θέσης.  Προσπαθεί να παρεμβαίνει στην εικόνα εξωτερικεύοντας το εκάστοτε συναίσθημά της, θέτοντας ερωτήματα με βάση αυτό.

 

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!


Μυστήριο 40 Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος

Από τη 1 έως τις 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί για 12 η συνεχή χρονιά στην Ελευσίνα το 12ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος με την υποστήριξη της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟ.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes