NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη: Οι Cultterra παρουσιάζουν τις Ημέρες Δίψας

ΠΕΜΠΤΗ 6, 20, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Μυστήριο 66 Φωνές της πόλης
Cultterra
Ημέρες Δίψας
Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας
19:00

Η νεανική ομάδα Cultterra παρουσιάζει τη δράση Ημέρες Δίψας (Thirstdays). Ο τίτλος αποτελεί ένα λογοπαίγνιο στα αγγλικά των λέξεων “Πέμπτη”, μέρα της εβδομαδιαίας συνάντησης της ομάδας, και της “δίψας”, σηματοδοτώντας τη δίψα των νέων της πόλης για την τέχνη και τον πολιτισμό. Οι άξονες της δράσης περνούν διαδοχικά από τις πιο άτυπες ενασχολήσεις μέχρι τις πιο τυπικές και ανοιχτές προς το κοινό εκδηλώσεις. Τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις  γνωριmeet the 2023: Μάρθα Φριντζήλα, Αραξοβόλιν: προβολή ταινίας, γνωριmeet the locals: Ελπίδα Χατζηνικολάου. 

Αναλυτικά:

20/4 Πέμπτη του Πάσχα Αραξοβόλιν: προβολή ταινίας

Οι Cultterra ξεδιψούν τις Πέμπτες τους από την εβδομαδιαία ανάγκη για διασκέδαση, κουβεντιάζουν, παίζουν επιτραπέζια, βλέπουν ταινίες -όχι μόνο cult-, παίζουν ή αναπαράγουν μουσική, ηρεμούν και έρχονται πιο κοντά με τις αθώες πλευρές του εαυτού τους.
Εξασφαλίζουν μια επιπλέον ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με άλλες συλλογικότητες
της πόλης.

27/4 – 4/5 γνωριmeet the locals: Ελπίδα Χατζηνικολάου

Μαθαίνουν τους/τις νεαρούς/ές καλλιτέχνες/ιδες της πόλης, οι οποίοι/ες βρίσκονται κατά
κύριο λόγο στα πρώτα βήματα της πορείας τους, μέσω των ατομικών τους εκθέσεων στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Αυτόν τον μήνα φιλοξενείται το έργο της Ελπίδας Χατζηνικολάου. 

Η Ελπίδα Χατζηνικολάου γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα. Το 2018 εισήχθη πρώτη στο Προπαρασκευαστικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, όπου έμαθε πώς να σμιλεύει και να εκφράζει τις ιδέες της σε μάρμαρο. Το 2021 πήρε υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου, έως σήμερα σπουδάζει στον τομέα της γλυπτικής. Τα τελευταία χρόνια κατοικεί στη Μάνδρα και εργάζεται στην Ελευσίνα.Τα θέματα που τίθενται μέσα από τα έργα  της έχουν βιωματικό και κυρίως γυναικοκεντρικό χαρακτήρα, καθώς την απασχολεί το θέμα της γυναίκας τόσο ως φύλου όσο και ως κοινωνικού ρόλου-θέσης.  Προσπαθεί να παρεμβαίνει στην εικόνα εξωτερικεύοντας το εκάστοτε συναίσθημά της, θέτοντας ερωτήματα με βάση αυτό.

 

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 62 Νύχτες Βραδύτητας – Ομιλίες για τον Χρόνο: 5 Έκδοση

Το Μυστήριο 62 Νύχτες Βραδύτητας – Ομιλίες για τον Χρόνο επιστρέφει τη Δευτέρα 5 Ιουνίου στο επιβλητικό προαύλιο του Αγίου Νικολάου, στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, πάντα υπό το φως της πανσελήνου.

Μυστήριο 38 Μουσική των σπιτιών

Διαδρομές στους οικισμούς/συνοικισμούς της πόλης με επιλεγμένες μουσικές που ακούγονται μέσα από τα σπίτια και διαχέονται στον δημόσιο χώρο από τις πόρτες και τα παράθυρα.

Μυστήριο 79 Beyond the Obvious Conference

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και η Culture Action Europe παρουσιάζουν στην Ελευσίνα, από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, το Μυστήριο 79 Beyond the Obvious Conference 2023, με θέμα Handle with Care | Culture for Social Well-being.

Μυστήριο 49 Συμπόσιo #4

Το Μυστήριο 49 Συμπόσια είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε και να φάμε μαζί. Να ανταλλάξουμε γαστρονομικές παραδόσεις, ιστορίες, τρόπους.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on

June

Days
Hours
Minutes
What's on

Ιούνιος

Days
Hours
Minutes