NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη

ARKoPOLL: το πάρτι!

 

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το ARKoPOLL: το πάρτι! που διοργάνωσε η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και η ομάδα Cultterra, σε συνεργασία με το δίκτυο του Culture Action Europe, το Σάββατο 25 Μαΐου στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Ελευσίνας.

Το πάρτι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του “Pop the Vote! Culture on the Ballot”, ενός προγράμματος κατάρτισης που σκοπό έχει να προωθήσει την ενεργό συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών στις Ευρωεκλογές του 2024 μέσα από τον πολιτισμό.

Κατά τη διάρκεια του πάρτι, τρεις χώροι του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού αξιοποιήθηκαν με διαφορετικό τρόπο και φιλοξένησαν άτομα όλων των ηλικιών, τα οποία έζησαν μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης και ανταλλαγής ιδεών.

Ο πρώτος χώρος ήταν η είσοδος του Σταθμού. Εκεί ήταν η στιγμή της “κάλπης”, όπου οι καλεσμένοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο σχετικά με τον δημόσιο χώρο του ARKOPOLIS, το οποίο αποτελεί έργο της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης και ένα από τα σημαντικότερα έργα υλικής παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς. Με αφορμή το ARKOPOLIS και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δόθηκε το έναυσμα για να ξεκινήσει ένας διάλογος για τον ρόλο της Ευρώπης και τη σπουδαιότητα της συμμετοχής των νέων ατόμων στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, που θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου 2024.

Ο δεύτερος χώρος στον οποίο βρέθηκαν οι καλεσμένοι ήταν ένα σκοτεινό δωμάτιο του Σταθμού, όπου πραγματοποιήθηκε η προβολή βίντεο της κολλεκτίβας των Timecircus από το Βέλγιο με στιγμές από την οκτάμηνη διαμονή τους στην Ελευσίνα, κατά την οποία μεταμόρφωσαν τον πρώην εγκαταλελειμμένο χώρο του ARKOPOLIS σε χώρο πολιτισμού και συνάντησης.

43

Ο τρίτος και τελευταίος χώρος στον οποίο έφταναν οι καλεσμένοι βγαίνοντας από το δεύτερο δωμάτιο ήταν η πίσω αυλή του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού. Εκεί πραγματοποιήθηκε το πάρτι, η καρδιά της διασκέδασης με το dj δίδυμο των Arvanite Pistols να δίνουν τον ρυθμό.

Οι φωνές ενώθηκαν!

Η Cultterra και το Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη συνάντησαν το Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας, το κοινοτικό ραδιόφωνο της πόλης που εκπέμπει κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Μάλιστα, την ημέρα του πάρτι ο Τάκης Μπολοβινός, σε απευθείας μετάδοση μέσα από την εκπομπή του με τίτλο “Multi Culti”, μετέφερε στους ακροατές τον παλμό της εκδήλωσης.

IMG 2570

 

 

Changemakers in action

To “Pop the Vote! Culture on the Ballot” είναι ένα πρόγραμμα κατάρτισης που προωθεί την ενεργό συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών γύρω από τις Ευρωεκλογές του 2024 μέσω του πολιτισμού. Τον περασμένο Φεβρουάριο, 44 νέοι καλλιτέχνες από 14 ευρωπαϊκές χώρες – ανάμεσα σε αυτούς και η Φιορίντα Τσενάι από την ομάδα Cultterra – συμμετείχαν στο Pop the Vote! Playground camp, μία εντατική εκπαίδευση μίας εβδομάδας που πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο και περιλάμβανε ενημέρωση γύρω από την ΕΕ, τους θεσμούς της και τις εκλογές αλλά και θεωρίες πολιτικής αλλαγής, μεθοδολογίες ακτιβισμού μέσω της τέχνης, εμπλοκής κοινού και επικοινωνίας.

DSC01124 (2)

 

Οι Ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου 2024.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν σύντομα.

*Η εκδήλωση ARKoPOLL: το πάρτι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη.

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

Το ημερολόγιο LANDSHIP των TimeCircus στα βιβλιοπωλεία!

Ανακάλυψε ολόκληρη τη διαδρομή των TimeCircus από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα – την μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης! – μέσα από το ημερολόγιο LANDSCHIP που κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία από την 2023 Ελευσίς!


Μυστήριο 40 Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος

Από τη 1 έως τις 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί για 12 η συνεχή χρονιά στην Ελευσίνα το 12ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος με την υποστήριξη της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟ.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes