NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας: Η πόλη αποκτά το δικό της κοινοτικό ραδιόφωνο!

Ο διαδικτυακός κοινοτικός ραδιοφωνικός σταθμός Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας της 2023 Ελευσίς είναι γεγονός! Από την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, το νέο ραδιόφωνο της Ελευσίνας εκπέμπει ζωντανά στην ιστοσελίδα voicesofelefsina.eu με ένα πλούσιο πρόγραμμα με ζωντανές εκπομπές, ειδήσεις, μουσική, αναγνώσεις, αφιερώσεις αλλά και…πειραματισμούς. Επιπλέον, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, από τις 17:00 υποδέχεται στο φιλόξενο σπίτι του, στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, σε μια ανοιχτή συνάντηση γνωριμίας με ενδιαφέρουσες συζητήσεις, ξεχωριστές μουσικές επιλογές, καθώς κι ένα ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε όσους/ες επιθυμούν να προτείνουν τις δικές τους δημιουργικές ιδέες και να γίνουν μέρος της ομάδας.

Το Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας, το οποίο εκπέμπει κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, έρχεται να συστήσει έναν νέο, ανοιχτό χώρο πολυφωνίας, να δώσει βήμα στους κατοίκους της πόλης, και να φωτίσει τις πολλαπλές πτυχές και όψεις της, τις μνήμες και τις ιστορίες που την έχουν καθορίσει.

Ο σταθμός Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας είναι ο καρπός μιας σειράς δράσεων και εργαστηρίων σε διοργάνωση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, υπό την επιμέλεια της ομάδας του καλλιτεχνικού χώρου Zoetrope Athens, σε συνεργασία με τον Βερολινέζο καλλιτέχνη Karl Heinz Jeron. Η δημιουργική ομάδα αποτελείται ήδη από 15 συμμετέχοντες/ουσες, κατοίκους της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών, που συνθέτουν ήδη μια πλούσια, ζωντανή ραδιοφωνική κοινότητα.


Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής

Η ομάδα του ραδιοφώνου Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους/ες όσοι/ες επιθυμούν να γίνουν μέλη της ομάδας, λαμβάνοντας μέρος με πολλούς και δημιουργικούς τρόπους στο μοναδικό κοινοτικό ραδιόφωνο της πόλης. Δηλώσεις συμμετοχής στο voicesofelefsina@2023eleusis.eu.


Πρόγραμμα εκπομπών

«Μουσικές της Ελευσίνας»
Μουσικές επιλογές κατοίκων και τοπικών ομάδων από την πόλη της Ελευσίνας σε συνεργασία με την 2023 Ελευσίς.

«Ραδιοφωνικός Παιδικός Σταθμός Ελευσίνας»
Μία ωριαία εκπομπή με συνεντεύξεις, μουσικούς αυτοσχεδιασμούς, αφηγήσεις και μουσικές επιλογές από παιδιά της Ελευσίνας σε συνεργασία με τον συνθέτη και περφόρμερ ηλεκτροακουστικής μουσικής, Τάσο Στάμου.

«Ροκ Μυστήρια»
Η Δάφνη Στασινή και ο Γιώργος Ιορδανίδης μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι στον  χρόνο με ιστορίες, αφιερώσεις και μνήμες που θα μας ταξιδέψουν στην Ελευσίνα των 90’s και όχι μόνο.

«Έγραψαν για αυτήν»
Αναγνώσεις κειμένων από 150 συγγραφείς συστήνουν το διαχρονικό βλέμμα των Άλλων πάνω στην Ελευσίνα. Από τη Ζέττα Πασπαράκη.

«Stay cool and keep cult»
Μια εκπομπή της Βίκυς Δάλλιου με τα πολιτιστικά νέα της Ελευσίνας αλλά και όλα όσα κρατούν την πόλη και τους ανθρώπους της όμορφους και ζωντανούς.

«Φωνές της Ελευσίνας»
Ηχοτοπία, ιστορίες και θραυσματικές αφηγήσεις από την Ελευσίνα που συλλέγει και επιμελείται ο καλλιτέχνης Karl Heinz Jeron.

«Τα Νέα της 2023 Ελευσίς»
Η εβδομαδιαία πολιτιστική ατζέντα της 2023 Ελευσίς ενημερώνει τους ακροατές για όλες τις επερχόμενες δράσεις της διοργάνωσης. Από την Αγγελική Νικολάρη.

«Σεργιάνι στη μουσική μας παράδοση»
Η Μυρτώ Θεοδοσοπούλου και ο Γιάννης Συλεούνης μιλούν για τους ανθρώπους που έφτασαν στην Ελευσίνα και τη Μαγούλα από άλλους τόπους με σημείο αναφοράς τις μουσικές παραδόσεις από τους τόπους καταγωγής τους.

 

Ημερολογιακό Πρόγραμμα

Παρασκευή

Βραδινή Ζώνη

17:53 – 18:00 «Τα Νέα της 2023 Ελευσίς»
18:00 – 20:00 «Μουσικές της Ελευσίνας»
20:00 – 22:00 «Ροκ Μυστήρια»


Σάββατο

Πρωινή Ζώνη

10:00 – 11:53 «Μουσικές της Ελευσίνας»
11:53 – 12:00  «Τα Νέα της 2023 Ελευσίς»
12:00 – 13:00 «Παιδικός Σταθμός»

Βραδινή Ζώνη

17:53 – 18:00 «Τα Νέα της 2023 Ελευσίς»
18:00 – 20:00 «Μουσικές της Ελευσίνας»
21:00 – 22:00   “Stay cool and cult….”

Κυριακή

Πρωινή Ζώνη

10:00 – 11:53 «Μουσικές της Ελευσίνας»
11:53 – 12:00  «Τα Νέα της 2023 Ελευσίς»
12:00 – 14:00 «Σεργιάνι στη μουσική μας παράδοση»

Βραδινή Ζώνη

17:53 – 18:00 «Τα Νέα της 2023 Ελευσίς»
18:00 – 20:00 «Μουσικές της Ελευσίνας»
20:00 – 20:30 «Φωνές της Ελευσίνας»


Μια παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

IN SITU REALITIES Eleusis Documentary Festival

Με 12 πρεμιέρες ταινιών τεκμηρίωσης, εμπνευσμένες από την Ελευσίνα και τις γύρω περιοχές και με σημαντικές συνεργασίες από τον χώρο του κινηματογράφου, εγκαινιάζεται το 1ο IN SITU REALITIES – Eleusis Documentary Festival, ένα έργο παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς.

Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης

Από τις 15 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Φεβρουαρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Ελαιουργείο το Μυστήριο 87 Εγώ το θαλάσσιο ταξίδι, εγώ η κατάληψη της γης, τη νέα γλυπτική εγκατάσταση της Στεφανίας Στρούζα, της καταξιωμένης εικαστικού η οποία μόλις πριν από λίγο καιρό απέσπασε το βραβείο της φετινής Art Athina για νέους καλλιτέχνες.


Μυστήριο 111 Ο πήλινος στρατός της Ελευσίνας

Από τις 17 Δεκεμβρίου 2023 έως και τις 11 Φεβρουαρίου 2024, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης εγκαινιάζει τη νέα εποχή του ανακαινισμένου εργοστασίου ΙΡΙΣ με το Μυστήριο 111 Ο Πήλινος Στρατός της Ελευσίνας από τον διεθνή καλλιτέχνη Juan Esteban Sandoval. Μία έκθεση-αφιέρωμα στους ανθρώπους που εργάζονται στην Ελευσίνα και στην ευρύτερη Δυτική Αττική, ένα τεράστιο συλλογικό πορτρέτο που αντιπροσωπεύει όσους έχουν σφυρηλατήσει με τη δουλειά τους, τη σωματική τους προσπάθεια και τη ζωή τους τη σημερινή εικόνα του τόπου όπου κατοικούν. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της τελετής λήξης της 2023 Ελευσίς, Μυστήριο 1 Λήξη : Έναρξη | Μια τελετή.


Μυστήριο 151 A Rave Down Below

Από τις 18 Νοεμβρίου 2023 έως τις 28 Ιανουαρίου 2024, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Μυστήριο 151 A Rave Down Below, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μία σειρά από νέες παραγωγές έργων, σε επιμέλεια του Πάνου Γιαννικόπουλου.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes