NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Mυστήριο 37 – Φωνές της Ελευσίνας – Ανοιχτό Κάλεσμα στο εργαστήριο

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
με τον ποιητή Σαμσών Ρακά

Να σε ρωτήσω: Είναι οι ομιλίες των περαστικών ντοκουμέντα; Υπάρχει λαϊκή αγορά για να ψωνίσεις λέξεις; Υπάρχει κάτι που φωλιάζει στο μεταίχμιο μεταξύ παρόντος και παρελθόντος; Πού κρύβουν οι πέτρες τις σπίθες τους; Η οδός Θλίψης 18, μήπως ξέρεις πού πέφτει;

Ο ποιητής Σαμσών Ρακάς (Ρομαντικό Πανεπιστήμιο Αθήνας) διοργανώνει έναν περίπατο «κατασκοπικού ρομαντισμού», μια ψυχογεωγραφική περιπλάνηση που έχει ως στόχο την καταγραφή περαστικών λέξεων, ανυποψίαστων ομιλιών, τυχαίων συμβάντων και θραυσμάτων σε μια αναζήτηση του Πνεύματος του Τόπου.

Τα δεδομένα που θα περισυλλέξουν οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο, σημάδια μιας αιώνιας καθημερινότητας, θα σμιλευθούν από την ομάδα, θα αναδομηθούν και θα αναμεταδοθούν από τον τοπικό σταθμό «Φωνές της Ελευσίνας» ως ένα μια ραδιοφωνική υβριδική αφήγηση.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε κατοίκους Ελευσίνας και περιχώρων (Δυτική Αττική και Σαλαμίνα).

Α’ Συνάντηση:  2 Δεκέμβρη, ώρες 10:00 – 16:00, Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας

Β’ Συνάντηση:  16 Δεκέμβρη, ώρες 10:00 – 14:00, Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας

Εκδήλωση ενδιαφέροντος: https://forms.gle/RPpWqPXfJpuYdNR37

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Βιογραφικό Εισηγητή: O Σαμσών Ρακάς γεννήθηκε το 1981 στον Πειραιά και μεγάλωσε στη Σαλαμίνα. Αποφοίτησε από το Tμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι ποιητής με αυτόνομη δράση, κατά την οποία επιχειρεί να προτείνει έκκεντρης αισθητικής δρώμενα μέσα στην πόλη, που στόχο έχουν αφενός τη ρευστοποίηση των καλλιτεχνικών ειδών και αφετέρου την ανάδυση μιας καινοφανούς αισθητικής εμπειρίας. Για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων ίδρυσε το 2018 το Ρομαντικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

 

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME


Μυστήριο 137 Μετάβαση προς την επαγγελματική αλληλεγγύη

Μια σειρά συζητήσεων, εργαστηρίων και εκδηλώσεων διοργανώνει από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου η 2023 Ελευσίς, σε συνεργασία με το δίκτυο Culture for Change, για το μέλλον και την ανάπτυξη των συλλογικών πρωτοβουλιών των επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου.


Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου

Από την 1η Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Σινέ Ελευσίς το Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου, τρία θεματικά τριήμερα προβολών ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα, την πόλη, αλλά και σύγχρονους προβληματισμούς γύρω από καίρια και διαχρονικά ζητήματα. Πάντα με μια κρυφή φιλοδοξία να μετατραπεί η Ελευσίνα σε τοπόσημο μιας ξεχωριστής κινηματογραφικής εμπειρίας.


Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator - Αφηγηματική Αρχαιολογία

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης διοργανώνει για πρώτη φορά στις 29 και 30 Μαρτίου, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, συνέδριο με τίτλο “Αρχαιολογία και Αφηγηματικότητα” | Eπιτέλεση Αρχαιολογικών χώρων και ανασκαφή ανθρώπινων εμπειριών. Η διήμερη αυτή συνάντηση διεξάγεται στο πλαίσιο της σύνθετης δράσης τέχνης Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator – Αφηγηματική Αρχαιολογία, με κύριο στόχο την ενθάρρυνση του διεπιστημονικού διαλόγου ανάμεσα στους τομείς των Τεχνών και της Αρχαιολογίας.


Πιλοτικές Πόλεις / Pilot Cities

Οι κάτοικοι της Ελευσίνας χαρτογραφούν τη θέση του πολιτισμού στην πόλη τους σήμερα
και διαμορφώνουν τις προτεραιότητες του αύριο.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes