NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Mυστήριο 37 – Φωνές της Ελευσίνας – Ανοιχτό Κάλεσμα στο εργαστήριο

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 2045 – ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Πώς θα φανταζόσασταν το αγαπημένο σας σημείο στην πόλη σε 22 χρόνια; Πώς θα αλλάζατε το σημείο της πόλης που σας κάνει να αισθάνεστε άβολα; Αφήνοντας το συνειρμό να μας οδηγήσει σε μονοπάτια που δεν γνωρίζουμε, θα πλάσουμε εικόνες και συμβάντα από το μέλλον, θα το φανταστούμε μαζί την Ελευσίνα. Μια πόλη ακριβώς όπως θα την θέλαμε να είναι, με όποια ακραία αλλαγή στα χρώματα, την αρχιτεκτονική, το φυσικό τοπίο, τη διάθεση, τους ανθρώπους.Το εργαστήριο «Ημερολόγια Ελευσίνας 2045 – Μικρές Ιστορίες Μέλλοντος» με όχημα το podcasting απευθύνεται σε εφήβες και εφήβους που ζουν στην Ελευσίνα ή στα περίχωρα της. Μέσα από μια σειρά βιωματικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων το εργαστήριο θα εμψυχώσει τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες να εξασκήσουν την φαντασία τους, να εμπιστευθούν τον συνειρμό και τις επιθυμίες τους για να ανακαλύψουν τρόπους έκφρασης και εξιστόρησης.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η παραγωγή ενός podcast (5 εώς 10 λεπτών) ατομικά από τον κάθε συμμετέχοντα και συμμετέχουσα, τα οποία θα συνδεθούν σε έναν ενιαίο αφήγημα που θα λάβει την μορφή μιας ραδιοφωνικής εκπομπής με θέμα το μέλλον της πόλης. Η εκπομπή θα μεταδοθεί από τον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης «Φωνές της Ελευσίνας», μέρος του έργου Μυστήριο 37 – Φωνές της Ελευσίνας.

Συμμετοχές: έφηβοι & έφηβες ηλικίας 14 έως 18 ετών.
Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής: 9, 16, 28 Δεκεμβρίου, ώρες 11.00 έως 14.00
Τόπος Διεξαγωγής: Αναψυκτήριο

Αιτήσεις Συμμετοχής: https://forms.gle/fP29mA649KEMda6M6

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Βιογραφικά εισηγητριών

Ζωή Μυλωνά

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, όπου σπούδασε θέατρο στο Julliard School και στη συνέχεια κοινωνικές επιστήμες και πειραματική εφαρμογή πολυμέσων. Έχει δουλέψει ως ηθοποιός σε παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Θεάτρου Τέχνης, του Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κ.α.

Έχει εργαστεί στην Νέα Υόρκη ως teaching artist στον τομέα του κινηματογράφου και του θεάτρου σε καλοκαιρινά προγράμματα για παιδιά και εφήβους με τις οργανώσεις Manhattan Youth και DREAM Charter School. Έχει εργαστεί ως resident φωτογράφος στο Udaipur της Ινδίας με την ΜΚΟ Reach Trade. Είναι ιδρυτικό μέλος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας NOVUS με την οποία έχει πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για έφηβα παιδιά.

Μαριάνθη Παντελοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στη σχολή Αρχή της Νέλλης Καρρά και στο St Mary’s University College του Λονδίνου. Δουλεύει ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση.  Στο θέατρο έχει δουλέψει σε παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, του Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κ.α. Στον κινηματογράφο/τηλεόραση έχει συμμετάσχει σε παραγωγές όπως:  Digger, Pari, Άβανος, Να κάθεσαι και να κοιτάς, Ψέματα, Maestro. Επίσης, έχει δουλέψει σε παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών και της Πειραματικής Σκηνής ως βοηθός σκηνοθέτη και παραγωγής.

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο πεδίο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων εφήβων ως εμψυχώτρια. Σημαντική εμπειρία της η συνεργασία με την ομάδα Novus, η οποία παρήγαγε εργαστήρια για έφηβα LGBTQ+ (2021 – 22) και τη ΜΚΟ “Θετική Φωνή” (2022 – 23).

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME


Μυστήριο 137 Μετάβαση προς την επαγγελματική αλληλεγγύη

Μια σειρά συζητήσεων, εργαστηρίων και εκδηλώσεων διοργανώνει από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου η 2023 Ελευσίς, σε συνεργασία με το δίκτυο Culture for Change, για το μέλλον και την ανάπτυξη των συλλογικών πρωτοβουλιών των επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου.


Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου

Από την 1η Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Σινέ Ελευσίς το Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου, τρία θεματικά τριήμερα προβολών ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα, την πόλη, αλλά και σύγχρονους προβληματισμούς γύρω από καίρια και διαχρονικά ζητήματα. Πάντα με μια κρυφή φιλοδοξία να μετατραπεί η Ελευσίνα σε τοπόσημο μιας ξεχωριστής κινηματογραφικής εμπειρίας.


Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator - Αφηγηματική Αρχαιολογία

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης διοργανώνει για πρώτη φορά στις 29 και 30 Μαρτίου, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, συνέδριο με τίτλο “Αρχαιολογία και Αφηγηματικότητα” | Eπιτέλεση Αρχαιολογικών χώρων και ανασκαφή ανθρώπινων εμπειριών. Η διήμερη αυτή συνάντηση διεξάγεται στο πλαίσιο της σύνθετης δράσης τέχνης Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator – Αφηγηματική Αρχαιολογία, με κύριο στόχο την ενθάρρυνση του διεπιστημονικού διαλόγου ανάμεσα στους τομείς των Τεχνών και της Αρχαιολογίας.


Πιλοτικές Πόλεις / Pilot Cities

Οι κάτοικοι της Ελευσίνας χαρτογραφούν τη θέση του πολιτισμού στην πόλη τους σήμερα
και διαμορφώνουν τις προτεραιότητες του αύριο.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes