NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας: Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής στο κοινοτικο ραδιόφωνο της Ελευσίνας

Ένας διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός, από τον οποίο οι κάτοικοι της Ελευσίνας θα μπορούν να εκπέμπουν ζωντανά το δικό τους ηχητικό περιεχόμενο, ξεκινάει τη λειτουργία του στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης.

Άτομα ηλικίας από 5 έως 105 ετών, συλλογικότητες, πρωτοβουλίες, κολλεκτίβες και ομάδες κάθε είδους από την Ελευσίνα καθώς και όλοι όσοι ενδιαφέρονται είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν, με ελεύθερη συμμετοχή, μια σειρά από εκπαιδευτικά εργαστήρια (ραδιοφωνικής παραγωγής, ηχητικού ντοκιμαντέρ, podcast κ.α.), που θα τους δώσουν εργαλεία, γνώσεις και έμπνευση για να πειραματιστούν με τον κόσμο του ήχου και να δημιουργήσουν τις δικές τους εκπομπές στο σταθμό.

Οι ήχοι, οι φωνές  και οι  αφηγήσεις  που θα παραχθούν για τον σταθμό, θα μεταβούν και έξω στο δημόσιο χώρο, μέσω μιας ραδιοφωνικής εγκατάστασης, που θ’ απλώνεται στην Ελευσίνα, δημιουργώντας έτσι έναν πρωτότυπο ραδιοπερίπατο για επισκέπτες και κατοίκους.

Οι φωνές της Ελευσίνας όμως θα ταξιδέψουν πέρα και έξω από τα σύνορα της πόλης, δυναμώνοντας το στίγμα τους μέσα από αναμεταδόσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς των FM αλλά και διαδικτυακούς σταθμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αιτήσεις συμμετοχής έως 20 Απριλίου: https://form.jotform.com/230744173519356

Οι φωνές μας ακούγονται 

Το Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας είναι ένα διαμεσικό κοινοτικό project που εστιάζει στη ραδιοφωνική αναμετάδοση. Στόχος του είναι η δημιουργία ενός πειραματικού ραδιοφωνικού σταθμού που θα ανήκει στην τοπική κοινότητα της Ελευσίνας, που θα τροφοδοτείται και θα λειτουργεί μέσα από αυτή. Με μια σειρά συμμετοχικών καλλιτεχνικών δράσεων, βιωματικών και διαθεματικών εργαστηρίων, οι Φωνές της Ελευσίνας ενθαρρύνουν την ανάπτυξη ενός ανοιχτού χώρου όπου οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να κάνουν τη φωνή τους ν’ ακουστεί. Η από τα κάτω παραγωγή ραδιοφωνικού περιεχομένου θα φωτίσει και θα αναδείξει διαφορετικές όψεις της ιστορίας, της ταυτότητας, της συλλογικής μνήμης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, ενδυναμώνοντας την αίσθηση του ανήκειν και συμβάλλοντας στη μετάβασή της σε μια νέα περίοδο. Παρότι τοπικές, οι Φωνές της Ελευσίνας θα ταξιδέψουν πέρα από τα σύνορα της πόλης, μέσα από συνεργασίες –και με ζωντανές αναμεταδόσεις– με άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς και δίκτυα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο. 

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος - Θάνος Τσίγκος

Από τις 17 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 199 Βαγγέλης Τσάκος – Θάνος Τσίγκος, μία έκθεση – αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους καλλιτέχνες της Ελευσίνας, τον βραβευμένο φωτογράφο Βαγγέλη Τσάκο και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό Θάνο Τσίγκο.

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes