NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS
NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS

Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ _ Εγκαίνια

Μέσα από το βλέμμα του Θανάση Λεβέντη

Περισσότεροι από 250 επισκέπτες στα εγκαίνια της έκθεσης για τον “Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος”!

Σε κλίμα χαράς αλλά και μεγάλης συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν, την περασμένη Κυριακή, τα εγκαίνια της έκθεσης Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ, αφιερωμένης στον “Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος”, μέσα από τη ματιά του Θανάση Λεβέντη, ιδρυτικού του μέλους, μιας ξεχωριστής και πολύπλευρης προσωπικότητας άρρηκτα συνδεδεμένης με την πόλη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από 250 επισκέπτες από την Ελευσίνα, τις γύρω περιοχές και την Αθήνα.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, στην αίθουσα όπου κάποτε πραγματοποιούνταν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, φιλοξενήθηκε μία ζωντανή συζήτηση ανάμεσα στον Θανάση Λεβέντη, την κινηματογραφίστρια Εύα Στεφανή και τον Γενικό Καλλιτεχνικό Διευθυντή της 2023 Ελευσίς, Μιχαήλ Μαρμαρινό. Τη συζήτηση πλαισίωσε με τον ιδιαίτερα γλαφυρό λόγο του ο Μίμης Θεοδώρου, πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου. 

Το κοινό που βρέθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξιστορήσεις του Θανάση Λεβέντη από την ίδρυση του πρώτου πολιτιστικού σωματείου της Ελευσίνας, στα τέλη της δεκαετίας του 1950, έως και τα χρόνια της μεταπολίτευσης, ενώ η συζήτηση που ακολούθησε αναβίωσε, σύμφωνα με τον Θανάση Λεβέντη,  το θερμό κλίμα των καθημερινών συναντήσεων του Συλλόγου

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME
PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME PROGRAMME

Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος - Ένα γράμμα για την Ελευσίνα

Από τις 13 έως και τις 16 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Αναψυκτήριο – Εντευκτήριο τέχνης και πολιτισμού το Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος – Ένα γράμμα για την Ελευσίνα, μία έκθεση με εικαστικές δημιουργίες της Νικολέττας Γρανίτσα, που υπογράφει ως Μαγεμέλι εμπνεόμενη από την “αλχημιστική” κοινωνία των μελισσών.


Μυστήριο 178 Μαζεύοντας λουλούδια με τις φιλενάδες της

Από τις 29 Μαρτίου έως τις 21 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο φουαγιέ του Πολυχώρου Πολιτισμού Σινέ Ελευσίς το Μυστήριο 178 Μαζεύοντας λουλούδια με τις φιλενάδες της, μία έκθεση-αφιέρωμα στη χλωρίδα του Αρχαιολογικού Χώρου της Ελευσίνας που δημιούργησαν η εικαστικός Βιολέτα Διαμαντή-Μελετίου και η εκπαιδευτικός Ειρήνη Γιοβάνου.


Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου

Έρχεται το 3ο τριήμερο προβολών ντοκιμαντέρ στο ιστορικό Σινέ Ελευσίς με ένα απρόβλεπτο αφιέρωμα από την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, την πρεμιέρα της ταινίας “Περσεφόνη, το κόκκινο χαλί” και προβολές για παιδιά και νέους!

THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY THE CITY
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US JOIN US
What's on
Days
Hours
Minutes